Tanais – 22

Tussendoor avontuur 22 – 8 maart 2012

Het is weer een korte. Veel vechten betekent weinig aantekeningen.

We gaan voor de tweede keer het moeras in: ruimte 2. Als we aankomen zien we net Godefrieds koets door de volgende doorgang verdwijnen. Hij is ons net voor. Hij heeft nu de voorsprong en wij moeten ons door de verschillende ruimtes heen vechten. Een korte rekensom leert ons dat de monsters actief worden op de derde keer dat iemand een ruimte betreedt. Het moeras verandert in een gevechtsarena. Twee hopen stinkende drek komen tot leven. De pegasus, een van de paarden die onze koets trekt, wordt aangevallen en zij zakt weg in het moeras. Risha springt van de koets en houdt het dier met zij hoofd boven water. In een kort gevecht worden de monsters verslagen en Chang geneest zijn paard.

Door naar de volgende ruimte. Alle wonden zijn weer genezen. Ruimte 3, het kampvuur. Er zitten twaalf ogers om een gezellige fik. Claude en Chang schieten er op los. Risha wordt bij de eerste kpal al heel zwaar gewond en houdt zich het grootste deel van het gevecht verder voor dood. Het is echt een heel lang gevecht. Dan maakt Chang een afleidingsmanouvre en kunnen we de ogers passeren en geven we de paarden de sporen. Snel door de volgende poort.

Portaal 4, de bliksem. Claude heeft een idee. Risha heeft zijn harnas in Elsewhere en hij kan het niet tevoorschijn toveren, want onze charms werken niet in deze ruimtes. Claude stelt voor om het harnas tijdens het passeren van de rune op te roepen. Dat werkt! “Hij trok zijn harnas aan en vlammen sloegen uit zijn oksels.” Als we arriveren zien we dat Godefried op ons gewacht heeft. Als hij ons ziet, rijdt hij de volgende poort door. We worden aangevallen door griffioenen. Dit is een ruimte waar onze paarden kunnen vliegen. We stijgen op en Risha springt op het voorste paard. Vanaf die positie kan hij mennen terwijl Claude schiet. De griffioenen voeren een duikvlucht uit en eentje raakt Gwan. We rijden zo hard mogelijk door. Risha stuurt de koets door de rune heen en dan komen we in ruimte 5.

3 xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s