Tanais – 20

Tussendoor avontuur 20 – 9 februari 2012

Het is stil. Alles slaapt. Kevin hangt in een heel oude taxus. Risha wil hem begraven, samen met het zwaard dat Chang van hem gestolen heeft hetgeen zijn dood is geworden. Chang laat het zwaard achter en dan zien we een glimlach rond de lippen verschijnen.
In het Noorden is een bos. Als we het naderen gaat het regenen. De bodem wordt drasssig en de wagen begint weg te zakken. Er is een bloedrode rune te zien, de zandloper op zijn kant die naar ruimte 4 leidt. Als we naar het Oosten rijden gaat het landschap over in weiden, de grond wordt harder en bij een boerderij zien we een rune X, die naar ruimte 1 leidt. Dan nog even naar het Westen om ons idee te checken. De grond gaat hellen, de lucht ook en het landschap gaat over in een Jin-Yang spiraal. Dat is de 9, de uitgang.
We nemen de weg naar het Noorden en komen in de nachtelijke bliksem terecht. Onze weg voert langs een kampvuur met brallende neanderthalers. Ze vallen ons aan. Risha probeert zijn harnas uit Elsewhere tevoorschijn te toveren, maar zijn charm werkt niet. Gwan wordt gemist en slaat er zelf ook eentje mis. Het gevecht duurt maar een paar rondes. Deze tegenstanders zijn gemakkelijk uit te schakelen. Maar Chang raakt gewond. Verderop begint de vegetatie weer door de wielen te groeien en de adem van de nachtmerries steekt de planten weer in brand. Na een korte vuurstorm brandt alles weg tot een troosteloze vlakte. Uche, uche! In het Oosten vinden we de drietand rune Ogis, de eland of elzenboom. Die staat voor vuur. En in het Zuiden de rune die er uitziet als een hoekige B.
We gaan door Ogis en vinden onszelf middenin één grote vuurstorm. Hebben we ieyts dat ons beschermt tegen vuur? Nee, niet nodig. Hier is het net als de water-ruimte. Het vuur doet wel pijn, maar we verbranden niet. De nachtmerries hebben er geen probleem mee, maar de eenhoorn en met name het groene paard moeten gekalmeerd worden. En zelf moeten we ook op pure wilskracht hierdoorheen komen. Ondanks dat alles op elkaar lijkt, kunnen we toch verkennen. In het Noorden de hoekige S rune van de zon, in het Zuiden de Lagus hout/wind rune. Die nemen we.
En dan komen we in een riool. Het blijkt dat wanneer je een ruimte voor de tweede keer binnenkomt, dat dan de bewaker wakker geworden is. In dit geval twee monsterlijke stalagmieten, die enorme zweepachtige tentakels op ons afschieten. Ze vangen Gwan en Risha. Risha wordt vergiftigd maar weet zich los te rukken. Hij raakt het monster met beide zwaarden en doet veel schade, en Chang’s khatars zijn extra effectief tegen steen, maar zelfs daarmee duurt het een tijd voordat het monster ook maar verzwakt raakt. Gwan zit stevig vast en wordt de muil van het monster binnengetrokken. Er wordt stevig op hem gekauwd, hij raakt buiten westen en begint verteerd te worden. Als Risha het monster de genadeklap geeft, verandert het in klei en kunnen we Gwan eruit trekken. Risha stabiliseert Gwan en Chang verslaat het andere monster.

3 xp en 5xp voor Gwan in verband met het éénworden met de klei.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s