Tanais – 10

Dag 9. Het is nog steeds donker. 4314005021_d8fdd0621d Ze hadden er al twee dagen geleden moeten zijn. De kans dat de priesters ons nog komen ophalen wordt steeds kleiner. Er is nog wat leer en soulsteel over en Risha stelt voor om er een halsband voor de behezarot van te maken. Dan kunnen we er mee naar de Wyld om een vrouwtje te lokken. Als het ding af is, pakt hij een verdovingsgeweer en schiet ermee op het beest. Hij raakt, maar hij raakt een vitaal onderdeel en het dier sterft. Zelfs de medische kennis van Chang schiet tekort bij zo’n chaos creatuur.

We weten dat allerlei onderdelen als ogen, botten en verteringssappen van het dier erg nuttig zijn voor alchemisten en tovenaars en het vlees is eetbaar. Alleen een deel van de ingewanden is giftig. Terwijl Chang hout haalt en Gwan het dier slacht en rookt in de haard van de pastorie, houdt Risch de wacht. Al na een uur komt er een nieuwe behezaroth uit de wildernis gezweefd. Het snuffelt aan de bloedplas. Snel richt Risha het geweer. Nu weet hij wel te verdoven en hij stopt het monster snel in een kooi. Ditmaal is het wel een wijfje. Als ze bijkomt begint ze de geur van het mannetjesbloed met haar eigen feromonen te neutraliseren. Na een tijdje hangt er een zware, onaangename muskuswalm op de open plek. Dan komt er een mannetje de open plek op, hij zweeft enthousiast op het wijfje af. Chang slaat alarm. Vanaf verschillende kanten komen er nog een heleboel. Prijsschieten dus! Maar Risha en Chang kunnen niet snel geoeg herladen, waardoor er eentje het wijfje bereikt. Zodra ze beginnen te paren houdt de wedren op. Inmiddels hebben we er vier verdoofd, met het vrouwtje en haar partner meegeteld komen we op zes. De rest verdwijnt sneller dan ze gekomen zijn. Met de ene die we geslacht hebben is er genoeg vlees om ons en alle dieren een dag of vier te voeden. De wezens lijken helemaal niet gevaarlijk. Onderling communiceren ze met geuren en kleurveranderingen in de kraag. Maar wij komen er niet achter wat ze bedoelen. Het is tijd om weer te gaan slapen.

De volgende ‘dag’ is het wijfje minder transparant. Ze begint een soort van eierschaal om zich heen te vormen. Hoewel we nu zes van die wezens hebben, gebeurt er deze dag weer niets. Communicatie lukt nog steeds niet. Op dag 11 probeert Risha er weer eentje een halsband om te doen. Maar weer raakt hij bij het verdoven een vitaal onderdeel. Ditmaal weet Chang genoeg van de anatomie om het wezen te redden. Risha realiseert zich eindelijk dat zijn nieuwe meesters hem niet komen ophalen. Hij is er nu van overtuigd dat dit een test is. Hij snapt inmiddels net genoeg van de kleurcodes om te zien dat de behezaroth ondanks alle gedoe onverschillig zijn tegenover ons en hij krijgt door dat wij via onze dromen met ze in contact kunnen komen. We gaan vandaag experimenteren met orde in de Wyld aanbrengen door er tekens in de bomen te kerven. Dit lijkt goed te gaan. Maar Gwan’s timmermansoog ziet dat bomen die eerst op één lijn stonden, na een uur een klein beetje verschoven zijn en na twee uur weer wat verder. Onze symboliek kan de Wyld wel een klein beetje verstevigen, maar niet lang genoeg om een van de paden terug realiteit te laten worden.  Nacht 13. We gaan allemaal slapen met een beeld voor ogen van de toren van de siderial, en ons die er samen met de behezaroth naar toe gaan. Als we er zijn aangekomen laten we ze gaan. Gwan hoort in zijn droom: “Deal!

Om onze goede bedoelingen kracht bij te zetten laten we het vrouwtje de volgende morgen vrij. Ze blijft in de buurt van één van de mannetjes. Als we realiseren dat het haar parner is, laten we die ook gaan. Gwan, Claude en de twee meisjes uit Risha’s gevolg klimmen op de overgebleven behezaroth, die zich nu gewillig laten berijden. Dan lopen we de bosrand in. Tumblr_li7cv5tDa11qhw92fo1_500 Een brede heirbaan strekt zich voor ons uit. Na enkele honderden meters duiken aan weerszijden elfen op die ons vriendelijk toejuichen. Na een kilometer of vijf valt er opeens achter ons een valhek neer en we staan bovenaan een kilometers hoge klif die uitkijkt over de zonovergoten oceaan. Gwan en Risha plus volgelingen hebben nog nooit zoiets gezien.

De behezaroth houden samen een bubbel van gezamenlijkheid in stand. Als we een deel van de groep van hen afzonderen, verdwijnen ze de Wyld in en zien we ze misschien nooit meer terug. Dus deze klip is een moeilijke puzzel. Maar met een zorgvuldig uitgedachte strategie, waarbij er steeds één behezarot boven blijft en één beneden wordt het hele gezelschap naar beneden gevlogen. Dit duurt lang en beneden blijkt de zee inmiddels in zand te zijn veranderd. We zijn moe en moeten gaan slapen. In zijn droom vraagt Risha hoe ver het nog is.
Bèeèe, niet ver!
Gwan droomt van water.
Hij krijgt ook een antwoord: “Als je dat denkt … ja.” en hij moet in zijn droom enorm niezen. Er vliegt een snotbel door de ruimte.

We zitten heel diep in de Wyld en, hoewel de behezaroth ons tegen de ergste effecten beschermen, komen we toch allemaal een beetje veranderd uit de droom.We worden wakker in een diep bos. Gwan is groot en sterk geworden. Rishaxb4s ogen hebben gespleten pupillen gekregen zoals het Eénoog symbool en hij kan er extra scherp mee zien. Zijn lijfwacht Bruiser heeft grote klauwen. Boogschutter en inbreker Zack is gekrompen tot het formaat van een jongetje van een jaar of acht. De nieuwe slagtanden met slangengif van priester Malice zijn achter zijn (of haar) masker niet te zien. De alchemiste Strega wordt een soort kameleon, ze kan haar huidskleur veranderen. Full_439773189 En de mooie martial artist Sarina heeft een tijgervacht. Alleen Chang is niet veranderd. Er hangt een dichte mist. En als we lopen, wordt de mist steeds dichter. Het omsluit ons en wordt een stroperig snot, waarin we nog wel kunnen ademen maar nog maar heel moeilijk lopen. De grond gaat trillen. We zitten in de neus van een reus die gaat niezen. En dan opeens, met een enorme vaart, worden we de Wyld uitgeniesd.

Een kosmisch toeval bepaalt dat we een paar kilometer ten Noorden van Archet in een weiland landen. We liggen in een grote bundel snot, die we snel van ons afwassen in een beekje. Hier blijkt dat Chang toch iets heeft opgelopen. Omdat Zack hem helpt afspoelen, wordt die doodziek. Chang is een drager van hondsdolheid geworden. Hij is zelf imuun, maar mensen die hem aanraken lopen de kans besmet te worden.

 

2 reacties op “Tanais – 10

  1. GobboE schreef:

    ik geef toe dat het kan en bizar is. maar ik weet niet of dit fimpje geen truckage is. Ik heb recentelijk een psecial op tv gezien rond slachtoffers van inslagen en die mensen die waren niet zo snel aan het lopen. Sterker nog, ze waren zwaar verbrand (verminkt want het is toch 1 miljoen volt en dat zorgt voor veel hitte) en je centrale zenuwstel is zwaar overbelast om niet te zeggen permanent beschadigd.

  2. ellahir schreef:

    Het schijnt van je huidweerstand af te hangen en van hoe hard het regent. Mijn oma was twee weken verlamd, maar ze had geen brandwonden. En mijn kapper heeft er helemaal niets aan overgehouden. Allebei hebben ze natuurlijk ontzettend veel geluk gehad. 1 op de 10 mensen gaat dood van een blikseminslag en de meesten hebben wel wat weefselschade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s