Tanais – 7

's Morgens komen we aan bij Soul. Het is lekker weer. We bedenken dat we van hier af het beste direct naar Chetwood Forest kunnen gaan want als we nu weer bij Archet aankomen met het verhaal dat we gefaald hebben, is dat een behoorlijke domper op onze roem. We gaan even de stad in om voorraden in te slaan. Het is marktdag en erg druk. Als we vragen of er nieuws uit Archet is, horen we: "Een of andere idioot heeft daar de zon uit laten gaan. Maar dat is hun probleem." Egbert-van-Heemskerck-de-Jonge--Interieur-van-een-herberg-i11913Er gaan geruchten dat Eenoog daar de macht gegrepen heeft. Maar we krijgen niks nieuws te horen. We besluiten in Het Dansende Paard te overnachten. In de gelagkamer is een groot gezelschap uit Qart. Daar wordt een stuk harder voor gelopen dan voor ons. Wij zijn slechts een groepje smoezelige reizigers, maar een handvol koperstukken levert ons toch maaltijden, een bad en een goede kamer op. 

De volgende ochtend trekken we verder. Wanneer we bij Steddle aankomen wordt het duister en dat blijft verder zo. De reis verloopt gelukkig zonder incidenten. Het land is naargeestig en de lange duisternis begint zijn effect te hebben op de plantengroei. In deze donkerte zien we elkaars aura, maar andere mensen blijken dat niet te kunnen zien. Bij de toren van Phantom Marsley worden we herkend door het kamermeisje dat open doet. Ze haalt de baas er bij. In de verte horen we even later een bulderende lach. Phantom is in een zeer goede bui. Hij begroet ons hartelijki en we vertellen wat we hebben meegemaakt.
"Der Alte mag jullie blijkbaar, wat hebben jullie gedaan?"
"Ruzie met hem gemaakt."
"Ja, daar houdt hij van. En als Narima verwaaid is, betekent dat dat zij niet door de Westelijke poort is gegaan. Risha, jij bent haar nazaat. Hoe heb je dit laten gebeuren? Heb je niet opgelet op school of zo?"
"Uh, nee, de opvoeding van de jongste prins werd niet zo belangrijk gevonden aan mijn vaders hof. Overlevingskans nul en zo."
Phantom zucht en legt uit dat de dode koningen in hun graven liggen, maar de tombe van de Ushas is voor de bruiloft. De Ushas moet na haar echtgenoot's dood door de Westelijke poort naar het paradijs. "Narima is nu aan jou verbonden. Haar ziel zal zich tot jou wenden en dan moet jij haar naar het paradijs brengen." Hij zwijgt even en vraagt dan: "En wat vonden jullie van Godefried?"
"Indrukwekkend!"
"Mooi zo, dan zal hij een goede echtgenoot zijn."
"Maar Narima vond hem een slecht mens."
"Dat komt vast omdat ze na zijn overlijden gedood werd, dat zal ze niet leuk hebben gevonden. En wat zijn jullie plannen nu?"
"Chantal Catchfly bevrijden!"
"Goed zo."

Phantom vertelt dat er in het bos, tegen de bergen, oude ruines liggen. Hij denkt dat de bandieten daar hun intrek hebben genomen en wijst ons het pad dat er naar toe leidt. Als we onze bezwaren tegen een huwelijk tussen het meisje en een dode koning proberen uit te leggen, legt de tovenaar het nog een keer uit:
"Godefried heeft Soul veroverd en het vuur hierheen gebracht. Dus hij is de bron."
"Ja, maar de bron daarvan lag weer in Shintasta, kunnen we het daar niet vandaan halen?"
"Jawel, dat is zeker een idee. Maar dat betekent wel dat Shintasta Soul opnieuw moet veroveren. Dus wordt het oorlog."
"Maar hoe was het hier dan voordat Roderik kwam? Toen moet er toch ook een zon geschenen hebben?" vraagt Risha.
Phantom pakt een kaart en wijst een vallei aan. "Hier ligt Soul, een onbeschaafd gebied waar tot de Shintasta's kwamen oude goden werden aanbeden, zoals Sheila. Ushas of de Ashera, Sachi en Agnes die werden nog niet aanbeden. De zonnegodinnen zijn door jouw voorouders meegebracht. Sheila is een oude godheid die bij de Lunars hoort. Kijk, het land Qart, hierbeneden, is beschaafd. Dao en Chao, daar in de zee, zijn beschaafd. Melukka, hier naast jouw land, is ook beschaafd. Jullie Shintasta's zijn bijna beschaafd. Jullie hebben de beschaving van Melukka gestolen en de beschaafde goden naar je land gebracht. Toen hebben jullie Soul veroverd en de goden meegenomen. En nu zijn er Solars en Abyssals zoals Eenoog bijgekomen. Wij Siderials hebben in vergadering besloten om de Solars en Abyssals hun plek te geven. Chantal is voorbestemd om als nieuwe Ushas de opper-solar te worden. En vergis je niet. Het is een misverstand dat het huwelijk waar de profetie over gaat, tussen Eenoog en Chantal zou zijn."
"Wie garandeert dat het zaad van corruptie niet al gezaaid is?" vraagt Chang.
"Ah. Tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ja, dat is al gebeurd." Aragorn_palantir Phantom neemt ons mee naar de bovenste kamer en toont ons een kristallen bol. "Kijk en huiver!"

We zien het dode lichaam van Karel rottend in het bos. We zien dat hij niet meer beschermd werd door het magische zwaard en dat zijn baas hem daarom overhoop heeft gestoken en er met Chantal vandoor is gegaan. We zien Chantal vastgebonden op een hemelbed en de baas die hevig met haar tekeer gaat. Boven het hoofdeinde staat het Ushas beeld.
"Maar ze moet maagd zijn!" roept Risha.
"Op het moment dat ze met Ostrongoth in het huwelijk treedt, is ze per definitie maagd."
"Laten we het nieuwe tijdvak niet met een leugen beginnen!"
"Jongen, je bent een echte solar. Denk je nou heus dat het volk de waarheid wil horen?"
"Wat het volk wil," zegt de prins, "is niet belangrijk. Ik heb geen kristallen bol nodig om te zien dat die jongen op zijn 16e een bezoek krijgt van zijn echte vader en zich dan tegen ons keert."
Na enig gebakkelei gaat de Siderial er mee akkoord om Chantal hier zelf over te laten beslissen. Als ze eenmaal Solar is heeft ze een stem in de Raad. "Het is het recht van solars om te trappen tegen de kosmische orde."

De volgende stap is het vraagstuk van hoe haar bevrijden uit de klauwen van een Abyssal met een leger van honderden mensen. Gwan stelt voor om te infiltreren. Dat klinkt goed. Phantom geeft ons vier grauwe bandieten-mantels waarmee we kunnen verhullen dat we ontwaakt zijn. Risha bedenkt dat hij zijn volgelingen mee kan nemen als dekmantel. "Dus de smoes is: ik ga me met mijn bende aansluiten bij de winnaars. En jullie zijn gewoon mijn volgelingen."
Onderweg naar Archet zegt Chang: "Dat plan van infiltratie bevalt me niks. Volgens mij is Eenoog Godefried en worden we met dit plan ontzettend aan de leeuwen overgeleverd."
Ja die kans is eigenlijk best groot. We rijden stilletjes door. Als we bij de poort aankomen, worden we jammer genoeg meteen herkend.
"Waar is het vuur?" vragen de wachters.
Gwan mag antwoord geven: "Ook in de tombe brandt geen licht. De orde van de ster heeft ons voorgelogen."
Dat willen de mensen niet horen. Chang zet zijn anima-licht aan en er ontstaat paniek.
"Help! Eenoog is gekomen!"
"Nee, die komen we juist bestrijden."
We laten ze, gaan naar de kroeg en wachten op Risha's volgelingen. De barman is ook als de dood voor ons e
n biedt ons een gratis vat bier aan. Het is een gemaakte gezelligheid, maar daar trekken we ons niks van aan. Risha stelt zijn vrienden voor op volgorde van binnenkomst. Zijn lijfwacht heet Bruiser, dat is een vriendelijke reus in een rood borstkuras met een enorm tweehands zwaard. Zijn priester is Malice, die altijd in een harnas loopt met een gesloten vizier. Dan komt Sarina binnen, een beelschoon meisje in zwarte martial arts kleding met een razor harness en een fighting chain om haar middel. Niet veel later komt Zack, de booschutter en meester-inbreker. Terwijl we wachten op de vijfde volgelinge klinkt er geschreeuw. De dorpelingen hebben een meisje gevangen en willen haar lynchen. Het is de alchemiste Strega, de laatste van Risha's volgelingen. Torches_and_pitchforks Als we haar te hulp schieten, bedreigen ze ons met fakkels en hooivorken. Gelukkig komt de Kell Sprigley, de chef van de stadwacht ons te hulp. "Jongens, niet zo snel … ik bedoel: Halt! Ik gebied jullie te blijven staan!"
Kell neemt ons mee voor overleg. We leggen ons plan uit om bij Eenoog te gaan infiltreren en de Ushas terug te halen. Hij wil ons wel helpen met de dekmantel en biedt aan om ons zogenaamd de stad uit te jagen, dan kunnen Eenoogs spionnen ons verhaal bevestigen. We krijgen net genoeg voorsprong om de paarden te zadelen en dan rent Sprigley naar buiten. "Pak ze!"
Terwijl de bevolking achter ons aan rent, galopperen wij de duisternis in. Richting Chetwood Forest.

We rijden door de duisternis over de Oude Bosweg. Onderweg onderzoekt Chang de mantels en ontdekt dat ze perfect werken. Als je er eentje draagt is je aura niet zichtbaar, maar kun je ook geen magie gebruiken. En hij merkt dat Risha's volgelingen veel minder van hem onder de indruk zijn als hij zijn mantel omheeft. Risha stelt voor om het plan een beetje te veranderen. Hij laat zijn mantel uit, zodat alle aandacht op hem gericht zal worden. Dan kunnen de anderen gemakkelijker hun gang gaan.

De wachter van de miles wil ons tegenhouden als we het bos inrijden, maar we trekken ons niets van zijn alarm aan. We worden niet gevolgd. Afgezien van ons is het stil in het bos. Wel horen we af en toe het geluid van uilen. Waarschijnlijk zijn dat signalen van de bandieten. Na een tijd rijden ziet Risha, die voorop rijdt, een groot net op het pad liggen. We maken de val onschadelijk en roepen: "Kom maar tevoorschijn, we willen met jullie spreken." Maar er wordt niet gereageerd. We geven het op en trekken verder.

De volgende val ziet hij helaas niet. De voorste drie ruiters zakken met paard en al door een dunne vloer en komen terecht in een kuil met scherpe spiezen. De paarden van Risha, Sarina en Chang zijn ten dode opgeschreven en zij zijn zelf ook zwaar gewond.
Nog voor dat iemand iets kan doen klinkt er luid: "Halt! Leg jullie wapens neer!"
Een grote groep kruisboogschutters heeft ons omsingeld.
"Wie zijn jullie?" vraagt een van hen.
"We willen ons aansluiten bij Eenoog."
"Kun je dat bewijzen?"
"We zijn net Archet uitgejaagd…"
"Mannen, bind ze vast en neem ze mee. De baas zoekt het wel uit."
We laten ons gevangen nemen en worden meegevoerd naar een wachtpost met een paar huisjes en een akkertje. Hier begint het daglicht weer. De gewonden worden verbonden en de anderen worden geketend en met een pot water en een homp brood achtergelaten. De dienstdoend sergeant begint de ondervraging: "Wie is jullie leider?"
"Dat ben ik. Prins Rsyashrngya, broer van de koning van Shintasta en god van de weggelopen kinderen. Dit zijn mijn volgelingen."
Risha ziet er uit als een vuile straatjongen en de sergeant vindt hem niet erg overtuigend.
"Sla hem in de ijzers en laat hem kennis maken met de zweep."
Terwijl ze hem in de boeien sluiten, probeert Risha zich er uit te bluffen: "Ik ben een god, jij bent een mens. Wat zal je baas er van denken als jij een god laat afranselen?"
Voorlopig werkt het. De sergeant laat de zweepslagen achterwege en denkt dat de jongen zich verder wel rustig zal houden. Hij zet een paar wachters met speren om hem heen. Shackles
Daarrna richt hij zich tot de anderen. "OK, jullie beginnen gewoon onderaan net als iedereen. We zijn hier van de gelijke kansen. Als jullie jezelf bewijzen, kun je helemaal tot de top komen."
Even later wandelt er iemand de cel binnen. "Vrijwilliger gezocht om de stal uit te mesten."
Gwan steekt zijn hand op en wordt losgemaakt. Als hij aan het werk is, herkent hij veel mensen uit Archet. Hij raakt in gesprek met Hxc3xa9lxc3xa8ne. Ze vertelt hoe het er hier aan toe gaat.
"Je bewijst jezelf door goed je best te doen. Het is hard, maar eerlijk. En hoe hoger je komt in de hixc3xabrarchie, hoe hoger op de berg je mag wonen."
Ze kent Chantal wel, maar heeft haar niet gezien.

Chang gaat schunnige liedjes zingen. Dat vinden de wachters wel leuk. Al snel is hij in de herberg aan het werk. Daar vraagt hij of je je ook omhoog kan vechten.
"Ja natuurlijk! We hebben meer soldaten nodig dan stalknechten. Het is een goede toekomst." Het valt hem op dat iedereen hier er een stuk gezonder en welvarender uitziet dan in Archet.

Zo gaat iedereen zijn weg en Risha blijft alleen achter. Met de charm Lock Opening Touch doet hij zijn boeien af en wandelt de cel uit om tegen een boom te gaan plassen. De wachters vinden dat geen goed idee. Ze prikken hem met hun speren en dwingen hem zijn ketenen weer aan te doen. Maar hij kan zo snel niet afknijpen, dus urineert hij over hun schoenen terwijl hij de boeien weer sluit. Oeps. Daar maak je geen vrienden mee.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s