Weerwolf 17

De uitverkorenen maken zich op om af te reizen naar het realm van de Black Spiral Dancers, de achterblijvers hebben de taak om New York te verdedigen. De Glass Walkers zorgen voor de aftocht, maar ze leveren ook vijf vechters. Verder zijn er heel veel Fianna, waaronder de Riverdancers, McLimerich en de Elders. Ook gaan er maar liefst zes Bone Gnawers mee, alledrie de Black Furies, de Wendigo antropoloog en wijzelf. De afspraak is dat de garou via de poorten gaan en dat de Children of Karnak ons in de deep umbra volgen met hun ruimteschepen. Jim heeft naar British Masterchef gekeken en vindt dat we "Oomph" nodig hebben. Nadat hij heeft uitgelegd wat hij bedoelt, haalt McLimerick grijnzend een aantal staafbommen met zilveren spijkers erin tevoorschijn. Ja, dat is wat Jim bedoelt.

De volgende morgen gaan we ons voorbereiden. Otaktay trekt zijn sportbroekje uit en smeert zich in met oorlogsverf.  102523 Marvin vult zijn rugzak met wijn voor onderweg. Juan roept een benzine- geest op om de motorfiets van Jim te animeren. Dat doet hij op de meest blatante manier, met Marvin als camera- ploeg en zo. Dan valt het de 'gewone mensen' niet op dat er allemaal bovennatuurlijke dingen gebeuren.Na enig onderhandelen, wil de geest wel zijn fetish worden. Er ontstaan bruine tak-motieven in de lak. Jim noemt hem Kit.

Bij het huis van Burton hebben we het gevoel dat er daar al een heleboel garou zijn, maar dan in de umbra. Burton en Gail hebben met de dreamspeaker Laughing Eagle naar Otaktay's spirit tracer gekeken. Het is gelukt, ze hebben er een systeem in ingebouwd waarmee hij vanuit de umbra contact met hun in de gewone wereld kan opnemen. Maar er is ook wat misgegaan. Een paradox geest heeft de handtekening van Galarius meegenomen en Laughing Eagle zit nu ergens op een andere wereld. Ze hebben ook geprobeerd om een anti-magie schild voor ons te maken, maar dat is slechts deels gelukt. We krijgen ieder een ring "Ze beschermen tegen Life magie, zodat je kunt blijven shape-shiften."

Burton activeert zijn portaal met als bestemming het voormalige vernietigingskamp Gross Rosen. Alle garou stromen er doorheen. Edena in haar tuinbroek, Otaktay in lendedoek en oorlogsverf, de elders in WO II uniformen. De elders kennen deze streek, ze hebben hier tijdens de oorlog nog gevochten. "Today is a good day to die!" roept Jim. En hij stelt voor om de duisternisbom door de spiegel te gooien en er dan met zijn allen achteraan te gaan. Het plan wordt bijgesteld: dat doen we als we de waterwereld in gaan. Dan worden er verschillende teams samengesteld en rent iedereen de mijn in. We zijn in vijandig gebied, dus de ahroun krijgt de leiding.

De grote holle ruimte onderin de spiraalgang is leeg, op de spiegel van de White Howlers en de lichtgevende algen na. Van de echte wereld naar de geestenwereld stappen is hier doodeenvoudig, de "veil" is hier nul. Achter de spiegel is een umbra holte, net zoals de gang naar onze dreamcave maar veel groter, wel 100 bij 100 meter groot. Je kunt hier dus niet komen via de umbra, alleen via de mijngang. In het midden staat IMG_4146 een romeinse poort. het is maar god dat we de bom niet voor ons uit hebben gegooid, want dit is de echte doorgang naar het realm van de White Howlers. De philodox ziet hier het eerste harde bewijs dat de verschillende shape shifters ooit hebben samengewerkt. Er staan niet alleen garou op afgebeeld, maar ook weerkatten, weerkrokodillen, spinnenmensen en nog veel meer. In het impergium zijn alle gezamenlijke artefacten door weerwolven vernietigd, maar deze is blijven staan omdat hij in handen van de Black Spirals is en die gaven niks om de hegemonie van de garou.

Wanneer we onder de poort doorlopen, verandert de wereld. De geur van zwavel en vogelpoep, een moerassige grond, bomen. Het wordt lichter, groener en bruiner. Dan zijn we in een moeraswereld met kwetterende ib Tim-laman-juvenile-white-ibis-being-fed-in-a-mangrove-tree-tampa-bay-florida issen, mangroves, gieren, etcetera. Jim's motorfiets is zodanig betoverd dat hij ook onder water kan, en Kit voelt zich hier thuis. Dit is het soort oerwereld waar de dinosaurussen leven, waar de oerboom stond die later benzine werd. Jim zag even de schim van een aligator-changeling. We lopen over een pad en horen in de verte tromgeroffel. "Sense Wyrm" Ja, dat heeft het hele rijk aangetast, dit is geen pure garou wereld meer. Otaktay haalt zijn spirit tracer, een soorst astrale GPS, tevoorschijn en activeert hem. We zitten op een wereld die 2 parsecs van onze eigen wereld afligt. Hij geeft het door aan Burton. Die reageert meteen: "Als je op het rode knopje drukt, gooien we de bom erdoor! En over een uur is de volgende bom klaar."  Dat is leuk voor de volgende actie.

Juan klimt in een boom. De Black Furies gaan vooruit om te verkennen. De Glass Walkers zetten een communicatiesysteem op. We bereiken een open plek waar het pad zich splitst. Het tromgeroffel komt van rechts. Daar schijnt een groene zon met een zwart vlekje er voor. Links is een vulkaan waarvan de top op een schedel lijkt. Juan herkent de berg van een visioen. Daar heeft hij het gezicht van Augustin gezien. Otaktay meldt dit aan de elders en zegt dat wij naar de vulkaan gaan. We krijgen Morgan the Wise mee, dit keer mag Juan de boekenkist dragen. De hoofdgroep gaat naar links, daar vliegt een Black Spiral Dancer in de verte. Wij gaan naar rechts. Na een kwartier komen we bij een afgrond. Beneden zien we een zevental zwarte weerwolven dollen met een man die ondersteboven aan een boomtak hangt boven een grote ketel met kokende wyrmwood.  Hanging_tree Een van de garou is geblindoekt en probeert met pijl en boog het touw waar de ongelukkige aan hangt door te schieten.

Juan creeert een magsiche duisternis en we rennen er op af. De geblindoekte booschutter weet een van zijn kornuiten te raken. Edna en Marvin gaan naar de gevangene. Het blijkt Augustin te zijn. Otaktay schiet op de leider, die een dubbele bijl draagt. Jim doet stoere stunts op zijn motor en fileert de ahroun van het gezelschap. Maar enkele van de wonden verplaatsen zich naar Augustins lichaam en uit het bos horen we ook kreten van pijn komen. Marvin ontdekt dat Augustin een zwarte halsband om heeft met een rood pulserend wyrm symbool er op. De Black Spiral staat nog. Het gelach van een Black ragabash leidt erg af. We gooien onze zilveren fragmentatiebommen. Weer klinken er pijnkreten vanuit het bos en uit het lichaam van Augustin vallen wat scherven zilver. We moeten toch een beetje uitkijken dat we niet degene doodmaken waarvoor we hier gekomen zijn. Als Augustin vrij is vraagt Marvin hem wat er gebeurd is. "Verraden", antwoordt de zoon van Silabar kort. Marvin schopt de kokende ketel om en laat zich optillen zodat hij Augustin's collar kan losmaken. Zijn 'kurketrekker' doet het gelukkig, zodra hij eenmaal het verborgen sleutelgat heeft gevonden.

Hun galliard begint een lied over hoe de wyrm de weerwolven heeft omgeturnd. Otaktay raakt er door in een meditatieve trance, maar de re
st vecht door. Juan springt op een tegenstander met een roestig zwaard, maar raakt zo in de war van het lied dat hij een passerend konijntje doodsteekt. Jim gooit nog een pijpbom het duister in en rijdt achter de vijandelijke ahroun aan. De bijlman giooit zijn bijl naar Jim en snijdt daarna zijn eigen keel open. Het bloed stroomt door de lucht naar de hoofdman. Otaktay weet uit de trance te komen en rent achter de hoofdman aan. Uit diens handen schieten groene bollen op ons af terwijl Jim en Otaktay zich op hem werpen. We hebben geluk dat het balefire ons mist. Op het moment dat de hoofdman sterft, ziet Marvin een regen van vonken in het collar ontstaan en vanuit het bos klinkt gekerm. Maar de levensenergie van de gevangenen kan de hoofdman niet meer redden. De twee helden maken hem af.

Ook Juan verslaat uiteindelijk zijn tegenstander, hoewel het roestige zwaard van die weerwolf erg vervelend is. Het kan bloedvergiftiging opleveren. Hij hefet Edna nodig om de wond schoon te maken. De geblindoekte boogschutter lijkt alles ontgaan te zijn. Otaktay wil hem overhoop schieten, maar Jim komt tussenbeide. Hij geeft overgebleven White Howlers de kans om zich over te geven en hun ziel schoon wassen in het zilveren meer van Erebos. De galliard van de Black Spiral begint een loflied op de Wyrm en Marvin zet een tegenlied in. De twee gaan een tijdje gelijk op. Maar dan, tot Otaktay's verbazing, steekt de geblindoekte garou zijn armen omhoog en zegt: "Ik geef me over." Jim slaat de galliard dood.

Morgan the Wise zegt: "Kom maar hier jong. Ik zorg wel dat je in het Zilveren Meer komt." De jonge garou doet de blindoek af en steklt zich voor als Worm Ear. Hij is van de stam van de White Howlers, en is dus geboren als Black Spiral Dancer. Hij weet dat de Wyrmtaint is aangeboren en wil er van af. "In de kist met jou," zegt Morgan. De jongen klimt in de kist en Morgan pakt twee kleitabletten. Eentje breekt hij kapot op de kist. Dan verschijnen de andere twee elders. Old Spice onder het bloed en Specled met een halfdode Spiral in zijn klauwen. Die wordt snel even helemaal dood gemaakt en dan zegt Morgan: "We hebben een belangrijkere queeste! Wij gaan de White Howlers terugbrengen en ik heb jullie daarbij nodig. We moeten deze jongen veilig in het Zilveren Meer zien te krijgen en er voor zorgen dat hij daar niet afgemaakt wordt." Dan keert hij zich naar ons en zegt: "Jullie vertellen dat je alle Black Spirals hebt dood gemaakt. Wij brengen hem wel weg. Dus jullie zijn voor het volgende gevecht alleen." Dan breekt hij de tweede steen en ze verdwijnen in een plas voeibaar zilver.

Explosive collar De gevangenen in het bos blijken allemaal dood te zijn. Ze dragen dezelfde collars als Augustin. We maken ze met de allessnijder kapot. Alleen die van Augustin bewaren we als bewijsstuk. Jim doet Truth of Gaia op Augustin en ondervraagt hem: "Heb jij de Silver Fangs verraden?" "Nee." het is waar. "Hoe kom je hier?" "Ik kreeg een complot in de gaten en heb geprobeerd te achterhalen wat er aan de hand was. Ik kwam te dichtbij. Ik probeerde te infiltreren. Melissa heeft me in contact gebracht." Vervolgens vertelt hij dat de Poort in de mond van de berg zit: Water en Vuur. Hij blijkt een philodox te zijn. Hij vertelt van het complot van Galarius en de vampieren. En dat alle garou die er tot nog toe achter zijn gekomen, hemzelf incluis, in hun waan om glorie te vergaren er alleen op af zijn gegaan. En in je eentje red je het gewoon niet. Melissa, die doet het voor de macht. Ze heeft haar ziel verkocht en is een abominatie geworden, een garou-mage! "Nou, jij bent de laatste Silver Fang. De enige erfgenaam." Jim geeft hem de Grand Klave van zijn familie en zijn foto's en camera. Daar is hij blij mee en hij vertelt verder: "Ik kon hier alleen maar komen omdat niemand wist waar ik mee bezig was. Ik had andere vrienden moeten kiezen, maar met de garou van New York was het niet gelukt. Het was mijn Pad. Ik heb met Black Spirals moeten aanpappen. Maar ze waren niet blij met mij. Er is hier een Wyrm-meer en dat spul is wat er in het vat zat waar ze me boven hadden gehangen." Hij biedt aan om ons naar de Poort in de berg te brengen. Maar eerst gaan we terug naar de andere garou om te hergroeperen.

Het leger garou van New York heeft de veldslag gewonnen. Maar Blondie van de Black Furies is dood, MacLimerick is een hand kwijt, Elina de philodox van de Fianna is dood, van de Glass Walkers zijn Jaco en Gadget gesneuveld en van de Bone Gnawers hebben Dusty en Moonshine het niet gehaald. Wij vertellen dat wij aan onze kant ook alle Black Spirals hebben afgemaakt, stellen Augustin voor en verklaren dat hij niet van de Wyrm is. Als bewijs laten we de collar zien die om zijn nek zat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s