Weerwolf 16

Voor de charm Luna's armor maakt Marvin eten en geeft zijn laatste fles drank aan een aantal zwervers. Zo toont hij wat de rol van Ragabash is: mensen tot elkaar brengen.

De ochtend van 26 maart om 7 uur hoort Otaktai iets op de mat vallen. Het is de Daily Mirror met op de voorpagina een foto van een grote ontploffing bij het 4269015360_1f695781f8 Morgan Guaranty Trust Building. Er zijn in het gebouw allemaal vreemde beelden gevonden, in afwerende poses en de gezichten zijn er van afgesla- gen. Heel vreemd. Het gebrouw is al eerder doelwit geweest van een aanslag, in de jaren '20 en de schade daarvan is nooit gerepareerd. Er is een oproep aan de eigenaar van de beelden om zich te melden. Otaktai belsuit dat het niet zijn probleem is.

De volgende die wakker wordt is Edna. Ze is niet geinteresseerd in de krant, maar wel in de voorbereidingen voor de moot die we die avond hebben belegd. In de keuken vindt ze een magish bestellijstje. De boodschappen die ze er op schrijft, worden door kakkerlakgeesten opgehaald. En ze kan aangeven waar het afgeleverd moet worden. Gaia's tent is een geldige bestemming.

Uiteindelijk, als iedereen wakker is, gaan we toch naar Wall Street. De gevel van het hoge gebouw ligt er uit tot de derde verdieping. Net om de hoek staat een zwarte limousine. Otaktai en Juan gaan in de umbra kijken. Daar zien ze het 18e eeuwse New York. Er lopen Bane's over de daken. Maar hoewel het jong is, staat Morgan's building hier ook. Er zit een groot gat in en het is overdekt met zwarte bloedzuigers, pure Wyrm-geesten, die de wanden opeten. Ze zijn  5 tot 10 m lang en 2 m diameter. Binnen lopen Bane's over de muren. Ze negeren ons. En er is zelfs een kakkerlak. Er zijn twee bewegende aura's te zien, van personen die in de realiteit op de 10e verdieping door dit gebouw lopen. De andere aura's staan allemaal stil. Dat zijn die beelden. Ze gaan stilletjes omhoog door het trappenhuis.De twee gedaantes hebben een sterke aura, maar het zijn geen magiers. het zijn de Men in Black. Achter hun staat zo'n beeld. Dat geeft een statisch lichtschijnsel. Ze gaan een kamer in waar nog drie van die beelden te zien zijn. Eentje ligt horizontaal in de lucht. De MiB's doorzoeken de kamer en daarna gaan twee garou gaan ook weer weg.

De rest van ons groepje drinkt intussen koffie in de Starbucks aan de overkant en kijkt naar het gebouw. Ze maken foto's en bestuderen de magie daar. Het is buitengewoon smerig, lijkt op nephandus. Het verslag van Juan en Otaktai levert wat vragen op. Waarom stonden de beelden allemaal met hun armen omhoog? Wat doen de MiB hier? Marvin ziet ze naar buiten komen, de ene met een vioolkoffer en de ander met een cellokist. Wat zou daar nou in zitten?

Ditmaal gaan we met z'n allen naar binnen, via de umbra. Op de 10e gaan we weer de werkelijkheid in. We komen aan in een luxe appartement. Een beeld ligt op het bureau en twee staan in een pose alsof ze naar het raam rennen en er iets willen gooien. De beelden hebben lange nagels. Het beeld op het bureau draagt een broche die we herkennen. Dit is het vampieren hoofdkwartier en dat beeld is een vampier die op de feestjes van de barabbi kwam.Er is hier heel wat magie gebruikt. De beelden blijken van een onnatuurlijk materiaal te zijn: puur silicium. Het lijkt er op dat de vampieren versteend zijn en dat daarna iemand alle gezichten kapot heeft geslagen om ze onherkenbaar te maken.

In het bureau vinden we flyers van feesten, en foto's uit de jaren '80 van een man met saffieren ogen die danst met de vrouw die nu versteend bij het raam staat. De foto's gaan terug tot de jaren '20. In de drooglegging zien we de zelfde mensen, maar in ouderwetse kleding.In de oudste foto's is Galarius nog niet de gelijke van de vampieren, op de latere wel. We vinden ook nog een foto van de ravage van de ontploffing uit de jaren '20. Edna steekt de foto's van Galarius bij zich.

In een andere la vinden we foto's van Silabar en andere garou. Er zijn geen Fiana of andere bekenden bij. Ook vinden we een contract in de la. De vampieren leveren zielen in ruil voor "items". Galarius heeft dit zelf ondertekend. En zo te zien lopen ze al een tijd achter met betalen. We vermoeden dat de vampieren nu de schuld hebben gekregen van de lading gevangenen die we onderschept hebben, en dat Galarius wraak heeft genomen door ze te verstenen.

De kamer ernaast is misselijkmakend. Dit deel van het appartement is ook zeer luxueus ingericht. Dikke lichtdichte gordijnen hangen voor de ramen, er zijn leren banken en er hangen ketens met boeien aan de muur. Juan ruikt dat hier bloed gevloeid heeft, maar er is niks verspild. We vinden een paar rituele magische messen. Edna gaat zelfs fysiek over haar nek. Bloedmagie stinkt verschrikkelijk. We nemen de contracten en de messen mee. Met Galarius' handtekening als link en het umbra-astrolabium kunnen magiers hem vinden zonder dat we de wereld van de White Howlers door hoeven, dat hopen we althans. 

Op de terugweg wordt de motor van Jim en Otaktai gevolgd door de Men in Black. Ze zijn goed en hun limousine kan door steegjes die feitelijk te smal zijn. Maar Jim stuurt zijn motorfiets via een spiegelruit de umbra in en de MiB's knallen door die ruit een kantoor binnen. Marvin i8s met de metro. Hij merkt ook dat hij wordt gevolgd. Maar dit is een Hunter, een jager op bovennatuurlijke wezens, met een lange regenjas en een zonnebril. Marvin zingt een lied en gaat met de hoed langs. De hunter geeft hem een dollar, en daarbij ziet Marvin onder de regenjas een leren jack en een lang zilveren mes aan de zij van de jager. De andere mensen in de metro zijn met hun eigen dingen bezig. Dit lijkt een effect te zijn van de hunter. Natuurlijk komt het tot een gevecht. Bij de eerstvolgende halte springt Marvin er uit. Subway-fight-matrix De hunter rent er achter aan. Marvin doet "Trash Magnet" op de jager en de man wordt van alle kanten bekogeld met de vuilnisbakken van deze halte. Hij raakt daardoor met zijn voet bekneld tussen de metro en het perron, en zijn been wordt er afgerukt als de trein vertrekt. Marvin weert het zilveren mes af met een vuilnisbak. Na het gevecht dat nu snel afgelopen is, steekt hij de vuilbak met het mes er in bij zich. Hij weet ongezien te ontkomen.

We verzamelen in het huis van Silabar. Marvin laat zijn trofee zien. Hij ziet dat er "Wolfreaper.inc" op het mes staat. Met een klauw krast hij "Wolf" door en zet er zijn eigen merkteken in. Dan steekt hij het jagersmes bij zich. De oude zilveren klave van de Silver Fangs laat hij achter in het huis.

Naar Burton. Gail doet open, ze is weer in badjas. Burton is in het lab. Het valt Edna weer op dat Gail's magie wel heel lekker ruikt, ze ruikt naar Gaia. Burton neemt het astrolabium en de handtekening en gaat er mee aan de gang. Dat kan wel een paar dagen gaan duren. Gail vertelt wat ze hebben ontdekt van de spullen die we van de barabbi hebben afgenomen. Het zwarte element blijkt geen magische sfeer te zijn, maar een soort metafysisch contract. Het versterkt magie, maar daarvoor heeft het een energiebron nodig. Die energie haalt het uit levende wezens. Normaal gaat dat uit de gebruiker, maar de amuletten slurpen uit de omgeving. Een deel van die energie gaat naar de gebruiker, maar een ander deel wordt weggesluisd. Het is niet meetbaar waarheen. Misschien naar de nephandi-werelden? Het gaat sneller dan het licht. Ze gaan werken aan een anti-generator.

Dan breekt het moment aan voor de Moot
. Alles is in orde gebracht bij de open plek in het Central Park. De verzamelde garou vinden ons verhaal mooi en het is een geslaagd banket. Men heeft er zin in om de Black Spirals een lesje te gaan leren. De Elders, de Black Furies, de Fianna en de helft van de andere New Yorkse garou kunnen mee. Maar iedewreen wil! Dus besluiten de Elders dat we er om mogen vechten. De winnaars mogen mee. Als wij tegenstanders van Rang 3 verslaan en winnen, mogen we niet alleen mee, maar worden we zelf ook tot Rang 3 bevorderd. Jim zit op zijn motorfiets en ziet het allemaal aan. Een vrouwelijke Wendigo loopt op hem af en grijpt hem.
"Dus iemand wilde zich bewijzen?"
Hij rukt zich los en zegt "Welkom op de moot".
Ze stelt zich voor als ahroun Wendigo's Smile, omdat ze geboren is bij het gehuil van de winterwind. Ze neemt aanstoot aan het idee dat een puur wezen als hij een motorfiets mee de umbra in neemt. Het wordt een 'battle of wits'. Ze geeft de kans te bewijzen dat hij puur is.
"Zie je die steen daar? Ik wil dat je er voor zorgt dat de hele avond niemand die staan aanraakt, terwijl je met mij vecht. Je hebt 5 minuten om je voor te bereiden, dan val ik je aan."
Jim gooit een "Cutting Wind" op de steen en doet "Call the Breeze" om iedereen weg te waaien die in de buurt komt.

Juan vecht tegen een grote, lange, donkere crinos met een boek als borstkuras. Juan vecht met het proefschrift "On mysteries and the profound loss of souls". De twee theurgs gaan elkaar te lijf met hun boeken. Na drie stevige rondes klappen uitdelen heeft Juan zijn tegenstander overwonnen. Van de verliezer mag hij het harnas-boek "On the recognition of nautical beasts" lezen.

Otaktai wordt uitgedaagd een stoere weerwolf met veel littekens. Hij mist een oog en heeft daar een fraaie tatoo omheen die aangeeft dat dit een Wyrm-scar is. Hij heeft een groot end staal in zijn klauwen. Otaktai focust zich, hij laat drie charms tegelijk afgaan en gebruikt daarbij veel gnosis. Een fractie van een seconde later ligt de uitdager drie meter verderop op de grond. "Die zag ik niet aankomen. Je bent geslaagd."

Edna wordt aangevlogen door iemand met grote klauwen. De grijpt hem vast en worstelt hem naar de grond. Dan gaat ze op hem zitten.
"Het lijkt inderdaad net een schoolreisje," zegt ze.

Laughing manyshins Marvin wordt aangevallen door een Ragabash met twee vuilnisdeksels met zilveren handvatten. Hij gebruikt de toverfluit "Harmony Flute", waardoor iedereen op moet houden met vechten. Op dat moment ontwijkt Jim net de eerste stoten van Wendigo's Smile. Door de fluit houdt zij ook op met aanvallen. Hij roept "Iedereen weg van de steen!" en duwt met een bodyslam nog een tweetal worstelende weerwolven weg.

De Elders klappen in hun handen. "Het is bepaald wie er mee gaan."
Onze Wendigo antropoloog mag mee en wij ook allemaal. Wij worden tot rang 3 bevorderd en mogen nieuwe charms leren die bij dat niveau horen. Een opgewonden weerwolf vindt het niet eerlijk. Hij heeft Otaktai niet zien vechten en daagt hem alsnog uit. De indiaan kijkt hem eens boos aan, met zijn nieuwe charm "True Fear". De uitdager geeft zich gewonnen en Otaktai heeft er een vijand bij. Zijn nieuw verworven "Clarity" laat hem de tent van Gaia in al zijn glorie zien. De steen die Jim moest bewaken is de centrale tentpaal en de tuilijnen zijn de draden van de patroonspinnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s