Tentoonstelling

De Vlaamse fotografe Charlotte Lybeer (1981) toont in haar expositie Beyond the Final Fantasy mensen in een gedroomde wereld.

Speciaal voor de Brakke Grond toont zij LARP-ers in character-outfit in hun eigen Vlaamse en Nederlandse interieurs. LARP (Live Action Role-Playing) is een rollenspel waarbij deelnemers een karakter kiezen en die in een fictieve setting naspelen. Het personage kan volledig gefantaseerd zijn of is gexc3xafnspireerd op films, boeken en games.

Foxcharlotte Kom naar de opening op vrijdag 23 oktober om 17h00. Charlotte Lybeer zal vertellen over haar werk.

De LARP-foto’s worden aangevuld met beelden uit eerdere projecten van Charlotte Lybeer, over de capsulaire – afgesloten – plaatsen in onze maatschappij. In Zuid-Afrika, Dubai, China en de Verenigde Staten fotografeerde Lybeer mensen in almaar kunstmatiger wordende realiteiten. Ze begeven zich in hun gedroomde omgeving, waarbij de referenties afkomstig zijn uit film, televisie, games en reclame.

Openingstijden: ma 13h00 – 18h00, di – vr 10h00 – 20h30, za 13h00 – 20h30, zo 13h00 – 17h00. Gratis toegang

Dan geeft Charlotte op de Museumnacht op zaterdag 7 november tussen 19h00 – 22h30 een rondleiding en is er vanalles in de Brakke Grond te doen.

(foto: Fox, uit de serie LARP, taking a holiday from everydayness) Dit is mijn personage Vos in de rollenspel wereld van Eternica.

3 reacties op “Tentoonstelling

 1. Inez schreef:

  Adres?

 2. ellahir schreef:

  Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
  Nes 45 – 1012 KD Amsterdam
  T +31 (0)20 622 90 14 – W http://www.brakkegrond.nl

 3. ellahir schreef:

  Ik ben vandaag met Inez naar Amsterdam geweest. Dat was heel leuk. Eerst naar deze fototentoonstelling van Charlotte Lybeer in de Brakke Grond, kopje koffie gedronken en door de stad gedwaald op zoek naar de Cyberdog Store (die er niet meer is). Geeindigd in de American Book Center waar ik Robert Crumb’s “Genesis” heb gekocht. En vanavond naar Clan of Xymox. 🙂
  Dat is ook waarom ik niet vanavond naar de tentoonstelling kan. Ik was uitgenodigd om daar in kostuum langs te komen voor de museumnacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s