Sessie achtenvijftig

In de speedboot die we in Looksy hebben gejat racen we langs Cairo. Het is druk op de rivier, met handelsschepen, slavengaleien, vissersboten, kinderen die in de rivier zwemmen. De stad heeft hoge muren, waar we energiewapens op zien staan. We worden niet aangehouden, want we gaan veel te snel voor de patrouilleboten. Ma Si en Raine voelen dat deze stad doortrokken is van een essencematrix die aansluit op de generatoren van de heilige berg. De piramides maken daar ook deel van uit. Cairo is blijkbaar deel van het Defence Grid tegen de Wyld.
Aan het eind van de middag komen we aan bij de ruines van Sakkara. Het is totaal verwaarloosd. Niemand interesseert zich nog voor de tombes van dode mensenkoningen. Waarom zou je stervelingen gedenken, als er Exalted zijn? Er zijn al diverse lunars, sommige in overleg met elkaar of met Egyptische goden. Ze hebben overal kampementen met hun beastmen, elementals en geesten. We zien aapwolven, barbaren uit Georgie, een wolfachtige lunar elder met een zilveren zeis, slechts gekleed in de schedels van de dragonblooded en zelfs een solar die hij vermoord heeft. Er is ook een aapachtige lunar gekleed in bladeren met aapmensen uit het oerwoud, en een octopus water-lunar die zijn eigen zwembad heeft meegenomen. In het kamp van een jakhals lunar zijn albino’s bezig mensenvlees te braden. Er zijn ook een heel aantal lunars gewoon in mensengedaante, vooral typische barbaren met bijlen en hamers. Soms hebben ze horens of klauwen. Enkelen dragen de houten staf van een theurg. Sommige lunars zijn zelfs helemaal verwilderd, unaligned. Er heerst een gespannen sfeer, maar de Silver Pact houdt het een beetje bijeen. De Bull of the North is niet te zien. Leviathan is ook nog niet gearriveerd.
Ma Si bedenkt dat er eten en drinken moet zijn, dus we gaan in de omgeving een veestapel stelen. Ster kan het met zijn hoge compassion niet aan om zo mensen tot de bedelstaf te veroordelen, het levert hem Clarity op. Als we terugkomen bij de boot, treffen we daar een rog lunar die er verlekkerd naar kijkt. "Leuk stukje first age, vers gestolen?" Ja dat heeft hij goed gezien. Claw pist over de boot om het als zijn eigendom te markeren. Dyjab, Ster en Raine gaan in de kajuit zitten. Het is voor hun niet veilig tussen al die lunars voordat de Moot is uitgeroepen.
Ma Si maakt samen met de octopus een bassin met een bron. Het vee wordt geslacht engegrild. De lunars gaan rond de bron zitten. Dan nemen Claw en Ma Si het woord en stellen zich voor. Ze vertellen over de demonen en verwerken terloops in het verhaal dat ze andere exalts als gasten hebben meegenomen. natuurgeesten en elementalen beginnen zachtjes te zingen. Er gaan steeds meer spirits meedoen, tot zelfs de goden van Egypte mee zingen. Dan stapt een man in een sleets admiraalsuniform de kring binnen. 1242713826012Hij heeft iets te grijs haar en draagt een drietand in zijn hand. Leviathan, de oudste van de elders, waar iedereen eigenlijk voor was gekomen. Een perfecte entree!
Ma Si Tamuz heet hem welkom. Hij gaat zitten en gebaart dat ze verder mag spreken. Om de aandacht weer terug te krijgen, vertellen ze over de raid op Yu Shan en over de ontmoeting met de Storm King. Ma Si krijgt de lachers op haar hand. Van Ninetails krijgt ze de bijnaam ‘Comic Relief’. Claw vertelt hoe hij is doodgegaan en weer terug tot leven is gewekt. Het is een mooi verhaal. Daarna nemen de elders het woord. Leviathan mag als eerste spreken, maar hij houdt het kort. Na hem staat een uil met een houten staf op. "In mijn functie als elder van het Silver Pact vraag ik nu het woord," zegt hij, "er zijn een aantal zaken waar we het over moeten hebben: de deathlord, Claw’s bestaansrecht, jullie status na dit verhaal en het verschijnen van Leviathan. Dat jullie hem hebben overtuigd te komen is jullie grootste daad. Goden en demonen verslaan is bijzonder maar niet uniek. Het is zeker renown waard. Maar Leviathan overhalen om zich weer te vertonen, dat is nog niet eerder gedaan. Ik stel voor om jullie de rang "Respected", ikht-ya, te geven." Er volgen discussies, uitdagingen en knokpartijen. Na twee uur is de Moot het eens. Ze krijgen ieder 50 punten renown, de voorgestelde rang en Claw krijgt het recht om in leven te blijven. Wel krijgt hij de queeste opgelegd om zijn ziel terug te halen. "Exc3xa9n Grendel is wel voldoende! En jullie vrienden, wat willen jullie daarmee?" "Wij willen ze hier introduceren en onder bescherming van de Moot plaatsen." Na nog een uurtje bakkeleien zegt de wolf-elder: "Ja, laat ze maar komen, als ze door de tests komen kunnen ze erelunars worden en anders…" Hij wrijft likkebaardend over de schedels aan zijn gordel.

De rest van het gezelschap wordt gehaald en voor de keuze gesteld om na de Moot getest te worden. Dat willen we. Leviathan kijkt bedenkelijk: "Een dragon blooded, ik heb blijkbaar iets gemist. Ik had toch eerder moeten komen." Eerst wordt Raine voorgesteld. Ja, een solar… het zal wel. Dan komt Ster. Die vertelt zijn eigen verhaal. "Juggernaut doodmaken. Dat klinkt als een nobele queeste." Dan Oe’al, daar wordt op gereageerd met een gemompeld "dienaar". Ma Si noemt hem de geneesheer van de party. "Dienaar dus," klinkt het nu hardop. Als laatste is Dyjab aan de beurt om te worden voorgesteld. Claw noemt hem het ‘rallying point’ van de party. De elders lachen. Ze vinden dat moeilijk te geloven, "maar omdat jullie de Moot organiseerden zullen we het maar aannemen." Leviathan zegt: "Ik wil hem aan mijn zijde. Als hij dat volhoudt is hij het waard om te leven." Het woord is weer aan de Silver Pact. "White Howler moet getest worden. Laten we het prettige met het aangename combineren en kijken hoe hij het er afbrengt bij het smiten van Cairo. Laten we gaan!"
"Ho stop!" zegt Ma Si, "We hebben nog een punt: Gnawing Elk. Hij moet van zijn ronin status af. Hij is nu de hoeder van de dragon kings. En hij heeft de waxing en waning moon ontdekt." Er is geen discussie. De elder houdt het kort: "Als Luna zijn theorie bevestigt, dan is hij het waard om weer opgenomen te worden in onze gemeenschap en wordt zijn status weer hersteld. En voor degenen die ere-lunar willen worden geldt dezelfde test als voor White Howler: Cairo smiten, op de Lunar manier en in leven blijven." De geesten worden aangeroepen. Oorlogsliederen worden aangeheven. We doen mee aan het rant-ritual waardoor onze Compassion tijdelijk wordt uitgeschakeld. De stad wordt opgedragen aan Amoth City Smiter. En dan gaan we los.

Als we bij de stad aankomen zien we dat hij is omgeven door een lege gracht en een muur. Leviathan zegt: "Cairo heeft een lege gracht, dus first age defensie. Wat is jullie plan?" De slotgracht blijkt gevuld met ultrageluid dat alles verpulverd. Maar Ster en Oe’al maken er gewoon een tunnel onderdoor. Binnen de eerste stadsmuren breekt de hel al los. Tussen de verschoppelingen van de stad laten de lunars de Besiegedeerste reality bomb afgaan. In de explosie van Wyld-energie muteren alle stervelingen. Ook krijgt Claw er tijdelijk een schorpioenenstaart bij. Maar Ster krijgt er juist zijn imuniteit voor energie door terug. De dragonblooded schieten met energiewapens vanaf de verdedigingsmuren. Ster roept lightning golems op, die de wapens onklaar maken. Leviathan zet Dyjab op zijn rug en rent het strijdgewoel in.Hij laat een brei aan magie los. Hier is een exalt uit de first age bezig. Mensen vallen uiteen in mieren. Dragon blooded hakt hij neer alsof ze er niet zijn. Als er op een gegeven moment vijf
dragonblooded tegelijk aan komen rennen, zet hij Dyjab neer. "Hier, dit mag jij doen." Omdat zo’n overmacht niet eerlijk is in de ogen van de Lunar, krijgt Dyjab magische bescherming. De dragonblooded maken geen schijn van kans, dus Dyjab zegt als hij er twee heeft neergemaait en zelf maar 1 puntje schade heeft gekregen: "Dit is duiven schieten." "Ik zal mijn bescherming opheffen." Dyjab wordt gelijk getroffen. Hij haalt uit met zijn thornthrower, maar raakt per ongeluk Leviathan. Een van de dragonblooded stijgt op en wordt onzichtbaar, eentje smijt met iets wat rond zijn hoofd zweeft, en eentje chargeert. Het gevecht wordt spannend.
Er stijgen luchtschepen op en dragonblooded tovenaars zweven in de lucht. Claw is bezig de verdedigingswerken te slopen. Ma Si vliegt als vogel naar het verdeelpunt van het defence grid. Het is een kubusvormig gebouwtje. Ze maakt het kapot en de verdediging van de stad is zijn energie kwijt. Ster is een monnik van de Immaculate Order tegen het lijf gelopen. Hij vecht met tiger claws. Hij heeft weinig succes tegen de meester in de gevechtskunsten. Wij zijn heftig, maar de dragonblooded ook.
De skyships vertrekken. De dragonblooded trekken zich terug in de piramides. Wie niet vlucht gaat dood of wordt tot slaaf gemaakt. De stad is effectief ‘smitten’. Het grid is uitgeschakeld. Overal zijn plekken Wyld in de stad. En er zijn heel veel doden, ook aan de kant van de lunars. Wij dansen op de ruines van de stad. AmothDe god Amoth verschijnt en maakt een mooie kapel voor zichzelf. Hij geeft Ma Si een zwarte veeg over haar gezicht. Bij het plunderen van de stad maken we een zestal heartstones buit, een zwarte jaden daiklave en een kapot kanon, dat Ster wil gaan repareren. De Lunar elders heten ons welkom als nain-ya, ere-lunars, en we mogen bij ze in de leer.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

6 reacties op “Sessie achtenvijftig

 1. GobboE schreef:

  Dat is inderdaad zoals het is gegaan. Zeer goed samengevat, 1 xp erbij voor al je moeite in het samenvatten.
  De soldaten en Monniken hebben tijdens het massaal, en defensief, terugtrekken de gevechten verlaten en zijn de Piramides en diens bijgebouwen gaan verdedigen, zo ook jouw aardige tegenstander, die idd een heel eind is gekomen met zijn 5 combo’s en 6 charms 🙂

 2. ellahir schreef:

  Bedankt! Ik vond het een heel leuke en spannende sessie. Die monnik was idd gewoon te sterk voor Ster. Ik moet ook maar eens gaan investeren in combo’s.

 3. GobboE schreef:

  dank. het kon vriezen en dooien met deze sessie. het was erg lastig om deze te storytellen en voor te bereiden

 4. Ma Si schreef:

  een stad smiten is toch eer wat anders dan een demoon slachten. mooi om te zien wat je kan doen als je samen werkt.

 5. Claw schreef:

  jammer dat ik het einde niet heb meegemaakt, maar het was een mooie sessie. een spannend moment voor mij was inderdaad de reactie van de moot op mijn herrijzenis, maar dat is ook goed afgelopen. nu maar wat meer tijd aan mijn queeste gaan besteden.

 6. GobboE schreef:

  @ Ma Si > waar idd een beetje samenwerking niet al goed tot kan zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s