Drukte

Ik heb het er al eens eerder over gehad. Ik heb het eigenlijk veel te druk. Werk, clienten, opleiding, rapporten schrijven, administratie en ’s avonds een spelletje. Ik weet niet meer hoe ik het allemaal in mijn week moet passen. In de avond probeer ik nog van alles te doen, maar soms val ik gewoon op de bank in slaap. Ik heb nou per 1 januari een van mijn twee banen opgezegd, maar hoe kom ik de tussenliggende maanden door? Ik durf nog net in mijn agendag te kijken wat ik morgen aan afspraken heb, maar overmorgen liever niet …

’s Avonds na het werk het avondeten koken, daar ontspan ik van. Maar onlangs betrapte ik mij er op dat ik daar ook al geen zin meer in had. 😦

11 reacties op “Drukte

 1. GobboE schreef:

  wat is waar je op kunt bezuinigen qua tijd (wat kun je opzeggen) zodat je ’s avonds tijd vrij houdt voor jezelf en een verplichting is of wordt? Daarna streep je weg waar je je ‘toe moet zetten, maar dan op zich wel leuk is’. Tijd voor jezelf genereren is essentieel hierin en vaak door mensen onderschat, net als ‘gewoon’ op de bak zitten en even geen inspanning hoeven te leveren (ook al is het sociaal en leuk)de verplichting wegnemen en tijd creeeren..makkelijk gezegd, moeilijk gedaan. Succes!

 2. ellahir schreef:

  Als ik heel eerlijk ben: email beantwoorden! Daar moet ik me echt toe zetten en het kost me gewoon een paar uur per dag. Maandag heb ik de hele ochtend alleen maar mijn email gedaan en ik heb de helft van mijn backlog weg kunnen werken. Maar er zijn nu alweer 38 ongelezen en 93 onbeantwoorde mailtjes.

 3. GobboE schreef:

  en die zijn allemaal werkgerelateerd?

 4. ellahir schreef:

  Het merendeel wel ja. En gedoe van de duikclub.

 5. GobboE schreef:

  op werk kun je (helaas) niet bezuinigen, de winst qua tijd en energie moet dus komen uit bijkomstigheden. Wat vind je ‘wel aardig als ik er eenmaal ben / mee bezig ben’ maar moet je je toch even toe zetten – ook al is dit bijna onbewust?

 6. ellahir schreef:

  @ GobboE > Krant lezen, tv kijken, naar het zwembad … dat soort dingen. Het liefst zou ik ook even niets meer doen aan het duikinstructeur gedoe. Maar ik hoef nog maar een paar dingen te organiseren en dan ben ik daar klaar mee.
  Het probleem is eigenlijk dat het opeens heel goed gaat in mijn praktijk. Daardoor heb ik het heel erg druk. Maar als ik alleen nog maar tijd aan verplichtingen besteed, verlies ik er wel het plezier in. Ik wil dus ook nog leuke dingen blijven doen. Maar ja, ook die kosten tijd.

 7. GobboE schreef:

  je staart je m.i. blind op verplichtingen vs. de leuke dingen: de leuke dingen zijn namelijk niet leuk meer als ze van jezelf moeten. geloof mij als ik zeg dat eens vanjezelf ‘niets hoeven’ bevrijdend werkt’: trust me, I know. Lees eens de krant niet (wie verplicht je daartoe…nieuws en de wereld gaat ook zonder je door), kijk geen tv (waarom zou je? hangt daar iets vanaf?), zeg het zwembad af (hard besluit…maar je bent een professional, dus dan is het toch logisch dat je na een zware werkdag even voor jezelf kiest?)

 8. ellahir schreef:

  Je hebt gelijk. Helemaal niks hoeven, is ontspannender dan dingen doen waarvan je vindt dat ze leuk horen te zijn.

  Ik ga liever door de Vlietlanden fietsen met lekkere muziek op de walkman, of een uur in bad liggen met een biertje en de Donald Duck, dan met de laptop op schoot mijn administratie doen en tegelijk tv kijken en ook nog de krant lezen 😉 Dus dat ga ik dan ook maar gewoon doen als ik daar zin in heb.

  Ik heb overigens vandaag alle achterstallige email weg weten te werken en ik voel dat er daarmee al een enorme last van me afgevallen is.

 9. GobboE schreef:

  @ ellahir > succes, en niet vergeten. het wegvallen van last kan leiden tot ‘oh, het probleem is opgelost dus ik …kan/moet/zou’: Nee, keis gewoon voor jezelf en verwen jezelf…doe dingen waar je echt zin in hebt.
  Nogmaals: succes

 10. Inez schreef:

  Al was het vorige week juist goed dat hij naar het zwembad ging, het weerhield hem ervan de hele avond met de laptop dingen te doen.
  Dus soms is de verplichte afspraken goed omdat ze je dwingen iets anders te doen.

 11. ellahir schreef:

  Eindelijk rust ^-^

  Nu ik klaar ben met de instructeursopleiding heb ik al veel meer rust in mijn hoofd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s