Sessie zevenenvijftig

We zijn in de stinkende tombe van Eren of the Last Laugh. Dyjab vraagt aan het magische tablet om de toegangscode. Die krijgt hij niet, maar wel een codewoord om de tombe veilig te verlaten. Het is ook niet nodig om hier ooit weer terug te keren, we hebben de erfenis van Eren en zijn reincarnatie heeft daarom geen reden meer om hier te komen. Als we terugkeren, worden we uitgelachen door Masi Tamuz en White Howler. Achteraf gezien was het ook wel lachwekkend en Diamondclaw zal er een zware dobber aan krijgen om hier een heldhaftig verhaal van te maken voor de Moot.

We zitten dichtbij de Donau. Na vijf uur lopen komen we aan bij een zijrivier. Dyjab weet onderweg te vertellen dat Lookshy een dragonblooded stad is die nooit door het keizerrijk is veroverd. De oude families heersen er nog en de cultuur is zeer militaristisch. Dat ze ruzie hebben met het keizerrijk betekent overigens niet dat ze welwillend staan tegenover ‘anathema’. Ze hebben net zo hard meegedaan aan de usurpatie. Daar maken we een vlot. Image41Ster trekt zijn kleren uit en springt in het water. Zijn nieuwe lichaam is dol op water want het was van een water-aspect dragonblooded, maar Ster zelf blijkt helemaal niet te kunnen zwemmen. Raine redt hem van de verdrinking en leert hem zwemmen. Masi zet de Hand of Water in, waardoor het vlot heel snel vaart. Na een uur zijn we al bij de Donau en na nog twee uur zien we de stad Lookshy liggen. Het is een snelstromende rivier en het is druk op het water. Er zijn handelsschepen, baggerschepen, vissers etcetera. De stadsmuren zijn hoog en goed bewapend. Dragonblooded patrouilleren in uniform, ze kijken trots. Ook de burgers dragen uniformachtige kleren. We zien een groot fort naast de haven en er staan energiewapens op torens aan weerszijden van de ingang. Er zijn veel officials, dus we maken een plan. Ster’s paard wordt in de bosjes buiten de stad gestald. Het is een typische haven met winkels, loodsen en visrestaurants. Aan de rechterkant staat het fort met een eigen binnenhaven en een poort naar de kade. Een bewapende 1st age speedboot vaart rondjes. We doen ons voor als een gezelschap dragonblooded avonturiers die heteen beetje tegen gezeten heeft. Zo hopen we onopvallend passage te kunnen boekennaar Afrika. Als we binnenvaren, levert ons vlot meewarige blikken op van de haven official. Dyjab stelt zich voor en vertelt het verhaal. We mogen aan land komen, onder de voorwaarde dat we ons aan de wet houden en snel weer weg zijn. "Als je onzin uithaalt word je in de bak gegooid, als je je daiklave trekt word je in de bak gegooid, als je spioneert word je in de bak gegooid." Hij wijst ons het kantoor van de havenmeester, die weet wel een schip waar we mee naar Afrika kunnen. "En vergeet je galei niet! Dat brandhout wil ik niet in mijn haven."

We trekken het vlot aan land. Een restauranthouder wil het wel van ons overnemen als brandhout. Een beetje probleem is wel dat we morgen al in Giza verwacht worden. Dus een zeilschip of een geroeide galei zal er nooit op tijd zijn. We hebben 1st age vervoer nodig. We zien een bejaarde militair, die aan de waterkant een pijp zit te roken. De oude baas is wel in voor een praatje en desgevraagd vertelt hij honderduit over de supersnelle schepen, de vliegtuigen, de soldaten en de tovenaars van het leger.
Raine bestudeert de grafitti op de muren en ontdekt dat er behalve een paar jeugdbendes geen tekenen zijn van gezagsontrouw en al helemaal geen stadslunars of verscholen solars. Masi en Claw veranderen zich in vogels en verkennen. Ze zien dat het druk is in het fort. Het heeft een groot garnizoen. In de binnenhaven liggen nog twee van die snelle aurichalcumkleurige schepen aangemeerd en er zijn er twee aan de kant getrokken waar aan wordt geknutseld. Het is een mooie oude stad met nog een heel aantal ranke woontorens uit de 1st age. Er is best veel essence in de stad. Onder het fort ligt de demesne, maar er zijn ook heel veel dragonblooded, die allemaal essence hebben. En de sorcerors gebruiken zelfs grote hoeveelheden. We komen een paar monniken tegen van de Immaculate Order. Dyjab ontdekt dat ze hier heel wat vrijer in de leer zijn dan in het keizerrijk. Maar anathema blijven anathema!
We zien geen manieren om via het leger aan boord van een speedboot of vliegtuig te geraken. En ook een tovenaar omkopen lijkt een slecht idee. En om zo’n schip te kopen, kost ten minste dezelfde waarde in andere first age technologie. Maar zoveel hebben we ten eerste niet bij ons en ten tweede hebben we het zelf nodig voor de verdediging van Porto Libre. Hl5tubinesportroughseasOe’al stelt voor om dan maar een schip te stelen. Raine is meteen voor. De dragonblooded hebben die dingen tenslotte ooit zelf van hun solar meesters gestolen.

Ster kan zichzelf onzichtbaar maken en hij kan tegen muren omhoog lopen. Dus hij loopt over de dikke muren naar de binnenplaats van het garnizoen. Het is hier druk, de technici zijn bezig met sterke magie. Als hij ’s nachts gekomen was, zou zijn essence als een baken opgelicht hebben, maar overdag valt hij hier niet op. Naast ieder schip staan vijf lichtgepantserde en bewapende dragonblooded, de bemanning. Hij sluipt aan boord, maar laat de sensor van de loopplank afgaan. Snel glipt hij tegen de zijkant van het vaartuig. Een van de soldaten voelt essence, maar de andere denken dat het een rat was. Hij zwaait met zijn daiklave langs het schip. Gelukkig kan Ster het wapen ontwijken. De andere soldaten halen de argwanende over om weer aan de kant te komen. "Ik vraag Arie wel om me Defence from Anathema te leren", moppert hij. Als de mannen weer van boord gaat, klimt Ster langs de railing omhoog en glipt de het schip in. Het gouden scheepje is slank en het ligt licht in het water. Er zijn twee spartaanse slaapkabines en een stuurhut. Daar gaat hij binnen en bestudeert het bedieningspaneel. Een handplaat waar je essence in kunt pompen om je op het schip af te stemmen, een paar grote knoppen, hendels en een stuurwiel. Het lijkt allemaal heel simpel. Als hij het idee heeft dat hij het helemaal begrijpt keert hij terug naar de groep. Met een stunt springt hij van de scheepswand naar de kadewand en hij rent over de muren terug.

We maken een plan. Dyjab en Oe’al verlaten de stad en wachten op ons bij Ster’s bronzen paard. Masi neemt de zweefstenen om de ketting over de havenopening te trekken, zodat we niet gevolgd kunnen worden. Ster gaat weer onzichtbaar naar het schip. Raine volgt hem onder water en maakt de trossen los, dan wil hij aan boord klimmen. Claw vliegt. Ster steekt de nodige essence in het schip om zich af te stemmen. En dan drukt hij op de grote rode knop. Maar … cultuurschok … in Autochthon is de startknop altijd rood, maar hier is het de alarmknop. Dus de scheepssirene begint te loeien. De goedgetrainde dragonblooded rennen het schip op. Raine klimt aan boord en Claw landt en neemt zijn beast vorm aan. Ster geeft gas en vaart pardoes een ander schip in. Images3Twee van de dragonblooded vallen van de loopplank af, twee van die al aan boord zijn kukelen om en alleen de laatste blijft staan. De soldaten gooien zwermen pijltjes en eentje geeft Claw een muilpeer: een combo gaat af waar de lunar door wordt omgegooid. Hoewel de soldaten van het 7th Legion inderdaad geduchte krijgers zijn, blijft het toch een ongelijke strijd. De celestials zijn genadig en de dragonblooded worden gewoon overboord gegooid. Een van de torens activeert nog een straalwapen. Gelukkig mist de schutter ons en het schip waar Ster ingeramd was, rot weg. Hij geeft gas a
chteruit  en we gaan er vandoor. Masi spant achter ons de ketting over de ingang van de haven en ze gooit met de Hand of Water een vloedgolf de stad in. Maar deze haven is duizenden jaren geleden door solars aangelegd en die hielden nog rekening met dit soort acties. Dus de vloedgolf zorgt wel voor de nodige verwarring, maar jammer genoeg niet voor de grootschalige verwoestingen waar ze op had gehoopt. Nochtans hebben we genoeg tijd om iedereen aan boord te laten gaan. We zetten er de sokken in en 10 uur later zijn we in Egypte. We noemen het scheepje "Das Boot".

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

10 reacties op “Sessie zevenenvijftig

 1. GobboE schreef:

  zo, dat heb je snel voor elkaar gebokst 🙂

  leuk verslag.

  zo hebben jullie ineens een snel schip 🙂

 2. Ma Si schreef:

  zo krijgt PL samen met het kristallen schip nog iets van een ‘vloot’ die wat tegen de dragonblooded vloot kan uitrichten.

 3. Ster schreef:

  Twee schepen is nog steeds niet zo veel. Vergeleken met Lookshy zijn we echt nog maar klein bier. Het kristallen schip is nog lang niet op volle sterkte en xc3xa9xc3xa9n speedbootje is maar heel povertjes. Ik verheug me dan ook nog steeds helemaal niet op de komst van een echte Realm vloot.

  Als ik de memorystone mag gebruiken, wil ik deze boot goed gaan bestuderen (en niet weer zo’n stomme fouten maken). Dan kan ik er thuis een blauwdruk van tekenen, aan de hand waarvan onze dragonblooded tovenaarsleerlingen in PL er misschien meer kunnen maken. Maar we zullen eerst ook een heel goede workshop moeten neerzetten. Ik hoop dat de Haslanti ons aan gereedschap kunnen helpen. M.a.w. toekomstmuziek…

 4. Claw schreef:

  Tsja, 2 schepen is ietwat aan de kleine kant voor een vloot. maar met de memorystone kunnen we inderdaad een blauwdruk proberen te maken. Daarvoor moeten we waarschijnlijk nog meer heartstones gaan bemachtigen, maar ik heb goede hoop dat we er daar wel een paar van in Cairo kunnen veroveren.

  Volgende keer dus de mood! Oh boy…

 5. Ma Si schreef:

  ik had het woord vloot ook niet voor niks tussen aanhalings tekens gezet. Maar die boot kunne we wel goed gebruiken om naar zuid amerika te gaan (als we nog tijd krijgen om de demon te verslaan).

  ik heb ook zin in de mood en misschien vinden we in cairo nog wat leuks.

 6. Ster schreef:

  We hebben zo’n 2000 km in 10 uur afgelegd. Grof afgerond 100 knopen. Dat is best hard voor een schip. Met die snelheid zijn we in een paar dagen de Atlantische Oceaan over.

  (De maximum snelheid van een windjammer is 30 knopen en de snelste dieselveerboot vaart 50 knopen. Dus Das Boot gaat meer dan 3x zo hard als het snelste zeilschip en twee keer zo hard als de snelste commercixc3xable zeevaart. Voor de sport zijn er overigens veel snellere schepen: het record staat op 275 knopen! Maar daar wil je niet mee de oceaan over.)

 7. GobboE schreef:

  Op dit moment schat ik dat Exalted nog zo’n 6 a 7 sessies zal duren.
  De Moot is een van de laatste grote acties (samen met de Deathlord / Juggernaut en Silverclaw’s ziel)

  MAW. niet alle queestes zullen uitgevoerd (kunnen) worden: ik zelf houd er rekening mee dat de 2 resterende Earthbound niet meer binnen deze sessies gaan vallen. Wat deze twee aangaat overigens: lees aub de aantekeningen en vooral personae dramatis van WMD nog eens door…

  Dit neemt echter niet weg dat iemand anders het stokje kan overnemen en de resterende (en nieuwe) queestes kan ‘storytellen’

 8. ellahir schreef:

  Jammer dat je er mee ophoudt, exalted is echt de leukste campaign die ik speel en ik zal het missen. Maar goed, niks is eeuwig en jij hebt je tijd ook hard nodig voor je gezin en andere dingen.

 9. GobboE schreef:

  @ ellahir > wees vrij om het over te nemen

 10. ellahir schreef:

  @ GobboE > Tot april 2010 heb ik geen tijd om een campaign te leiden. Daarna ben ik weer wat vrijer. Als Martin zijn WoD verhaal eerst wil doen, dan zou ik daarna een Exalted campaign kunnen leiden. Jouw wereld is zeker een leuke setting daarvoor. Ik weet nog niet of ik dan met de huidige characters wil doorspelen, of dat ik een all-solar verhaal wil gaan neerzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s