Sessie zesenvijftig

– beetje te laat, sorry 😦

Got16astonecirclecentralshrineWe willen over een maanbrug naar Afrika. White Howler vindt het allemaal maar raar. We ontdekken dat deze brug niet ver genoeg doorloopt, dus in de buurt van Roemenie nemen we een afslag. We komen aan op een open plek in een bos met staande stenen. Makaken in de bomen druppelen water, bloemetjes lopen achter ons aan en er zitten grote driepotige kevers. De Wyld is hier sterk. Dyjab weet dat dit land van de 7th Legion is, dat is een verzameling militaristische staten die geen deel uitmaakt van het Realm. Mos Kovia is er de belangrijkste handelsplaats van en Lookshy het militaire bolwerk.
De tekens op de stenen vertellen sterke verhalen over een Lunar cirkel. Een van hen was de geliefde van een solar die hier in de buurt ligt begraven. We volgen een paadje het bos in en komen aan een perfect vierkante open plek. In het midden staat een stervormig obsidianen gebouw, met vier punten. Er staan een aantal gevleugeld standbeelden op. Er zijn helemaal geen dierensporen in het gras te zien. Als Raine naar het gebouw loopt, krijgt hij een enorme opdoffer. Vonken spatten uit de grond en hij wordt met een boog de bosrand in geknikkerd. Op de plek waar dit gebeurde, zien we een orichalcum lijn in de grond. De essence die er doorheen stroomt is solar van aard, dawn caste. Alles wat leeft krijgt hier een oplawaai. Vandaar ook dat er geen dieren komen. Ster’s paard leeft niet en blijkt er dan ook geen last van te hebben.  Hij stuurt het paard naar het gebouw en kijkt telepatisch mee. Er zijn nog vier van die orichalcum lijnen binnen de eerste. De muren blijken van dichtbij enigszins diepte te hebben, er zijn letters in te zien en afbeeldingen van een solar: Erin of the Last Laugh.
Ster zuigt met de magische energie van het eerste vierkant op. Dat geeft iedereen gelegenheid om er doorheen te glippen. Howler en Ma Si blijven hier om de achterhoede te dekken. Maar de energie raakt niet op en hij raakt bijna overladen. Dit moet hij niet te vaak doen!
Het tweede vierkant doet iets heel anders. Als Raine zijn hand uitstrekt, wordt ter hoogte van de lijn zijn bloed uit zijn lichaam geteleporteerd. Er liggen hier menselijke botten op de grond. Dit is de zenith lijn: een bloedoffer aan de zon. Ster roept een stoomgolem op die iedereen geneest terwijl we de lijn oversteken. Zo overleven we het allemaal.
De derde lijn is Twilight. Als je deze passeert wordt alle perifere essence uit je gezogen en van de persoonlijke essence poel blijven evenveel motes over als je permanente rating. Da’s best weinig! De volgende is van de night caste. We kleden ons uit en laden alles op het paard. Naakt kunnen we de lijn zonder bezwaar passeren. De spullen worden niet van het paard gestolen, maar de magische eigendommen raken wel un-attuned. En dan weegt je daiklave opeens 20 kilo en kun je je soepele jaden harnas niet meer aantrekken omdat het eigenlijk van steen is.
Nu alleen nog de eclypse. Deze barriere bepaalt dat alle wapens zich tegen je keren. De voorwerpen vallen ons niet aan zolang er geen huidcontact is. Claw houdt zijn hand tegen de lijn en geeft zichzelf een vuistslag in het gezicht. We kunnen blijkbaar zelfs in ons nakie niet door deze barriere, want je vuisten en voeten gelden ook als wapens. Nu keert zelfs ons eigen lichaam zich tegen ons. Uiteindelijk besluiten we om ons vast te laten binden door Raine en de golem krijgt de opdracht om ons over de barriere heen te tillen en na een uur weer los te maken. We liggen een uur lang te spasmen. Erin zal wel lachen! 
Maar dit was toch niet zo’n goed idee, want vanaf de dakrand van het gebouw gooien lightning throwers ongericht electrische ontladingen in het rond. We worden allemaal een aantal keren geraakt voordat de spasmen verminderen. Dan maken we onszelf snel los. Claw verandert in een raaf en vliegt het dak op. Oe’al maakt een aarden wal, waarlangs de anderen ook op het dak kunnen komen.
Claw heeft de geheime deur gevonden, maar als Raine die aanraakt, komen de vier standbeelden tot leven en vallen ons aan. Dat zet een beetje druk op de ketel. Vier van ons vechten en de dief maakt de deur open. Gelukkig zijn er geen vallen op de trap. We glippen snel naar binnen en doen het luik achter ons dicht. 84280lavishtombinsidethetajmahalagr Een maal binnen in de tombe is het prachtig! Langzaam wordt de ruimte verlicht als door de opkomende zon. De wanden zijn prachtig versierd met mozaieken die het levensverhaal van Erin de eclypse caste solar vertellen. Zijn lunar mate wordt meerdere malen afgebeeld. Erin was blijkbaar niet zo gek als de meeste van de andere solars. We zien hem onder meer in het Air Court de Storm King terecht wijzen, maar ook grappen die hij uitgehaald heeft zoals de regels van het dobbelspel herschrijven. En er staan vier onbeschrijfelijk mooie kunstwerken in de hoeken, zo mooi dat je het gevaar loopt om gehypnotiseerd te blijven staan kijken. Ze zijn gemaakt van licht, jade, geluid en steen.
Ook vinden we afbeeldingen die gaan over de usurpatie. Hij was daar al oud en samen met zijn lunar vocht hij tegen de dragon blooded. Zij is gestorven zodat hij kon ontkomen. Maar hij wilde niet meer leven en heeft zich in zijn tombe teruggetrokken om te sterven.
Achter de trap vinden we een schrijftafel met een groen jaden tablet ter grootte van een talent en een zwarte jaden schrijfstift. Claw bedenkt dat het een communicatiemiddel is. Hij schrijft "The last laugh is on you" en krijgt als antwoord: "Hahaha!" Er zit een artificial intelligence in. Dyjab gaat er mee in discussie en weet toegang tot de laatste rustplaats van Erin te onderhandelen in ruil voor de toezegging dat we zijn reincarnatie zullen gaan zoeken en hier naartoe zullen brengen als hij geen abyssal is geworden. Als eclypse war Erin de Wetgever. Zijn goddelijke mandaaat was dat hij afspraken kon maken die net zo bindend zijn als natuurwetten. Een deel van dat mandaat wordt aangeroepen in dit tablet. Wij zullen de verantwoording dragen voor de uitvoering van de afspraak, maar we mogen wel 2e en 3e partijen inschakelen. 3203363985_a4dfb5159bAls we tekenen, gaat er een paneel in de wand open en komen we in de eigenlijke grafkamer. Het is sobere zaal met een skelet op een gouden troon. We vinden zijn persoonlijke zegelring (Solar Ring, Oadenol’s Codex pag. 32),een zelfschrijvend penseel (Audience Brush, OC p.33), een steen die er voor zorgt dat je alles onthoudt zolang je hem op je huid draagt (Memory Stone, AC p. 85), zijn mantel, met daarin in een binnenzak vijf porties poeder (8 Scream Devil Powder, Wonders of the Lost Age pag. 74), een stenen boekomslag met een heartstone, die boeken voor je leest en onthoudt (Omniscient Literary Advisor, WLA p. 64) en de grootste schat is het persoonlijke wapen van Erin met twee heartstones, het is een soort superversie van Ster’s Dragon Sigh Wand die alleen door solars kan worden gebruikt (Fiery Solar Cannon, WLA p. 79).

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

3 reacties op “Sessie zesenvijftig

 1. GobboE schreef:

  even een snelle aanvulling:

  het is Eren of the Last Laugh

  Over de caste-vierkanten. De Night caste: enchante de eigenaar zodat de wapens zich tegen de eigenaar zouden keren (jullie namen de wapens pas later ter hand en kregen er dus pas later last van) de Eclips caste deed een ‘override’ van de lichamelijke wetten

 2. Ster schreef:

  OK. En we moeten niet vergeten om aan het tablet hetb codewoord te vragen, anders hebben we op de terugweg dezelfde ellende nog een keer.

 3. ma si schreef:

  zo te lezen was t een coole sessie.

  tot vanavond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s