Kleed van spinrag

Spinrag is sterker dan staal of kevlar. In het American Museum of Natural History in New York City wordt sinds eergisteren een kleed van ongeveer 1m20 bij 3m50 tentoongesteld, dat gemaakt is van goudkleurig spinrag. Spidercloth_2Op Wired staat het verhaal in het engels. 85 man zijn op Madagascar vier jaar bezig geweest met het verzamelen van de draad van meer dan een miljoen spinnen. Het winnen van spinrag is minder gemakkelijk dan rupsenzijde, omdat de spinnen de neiging hebben elkaars hoofd af te bijten. In 1880 ongeveer heeft de plaatselijke missionaris een apparaat ontworpen om bij 24 spinnen tegelijk spinrag te melken en daar garen van te maken. Simon Peers besloot om dit apparaat te verbeteren en hij heeft dit fantastische project op poten gezet. Ik ben dol op dit soort projecten. Als tijd en geld geen rol spelen kun je met passie, charisma, transpiratie en inspiratie iets unieks maken.

Eén reactie op “Kleed van spinrag

  1. GobboE schreef:

    Nice, niet erg productief natuurlijk 🙂 maar wel leuk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s