In memoriam Tijger

Image_001Gisteren ben ik met Tijger voor de laatste keer naar de dierenarts geweest. Het ging al een tijdje niet goed met hem. Hij werd steeds magerder en liep niet meer goed. Zaterdag hebben ze een echo gemaakt en daar was te zien dat hij een grote tumor aan zijn maag had. Gisteren kon hij amper meer bij zijn etensbakje komen en het eten zelf lukte ook niet meer zo goed. Hij lag alleen nog maar op zijn kussentje.

We hebben Tijger gekregen toen hij al wat ouder was. De vorige eigenaar wilde van hem af en via de zus van de assistente is hij bij ons terecht gekomen. Tijger was een kat met een missie: hij wilde bij iedereen op schoot zitten.

Gistermiddag heeft hij een injectie gekregen. Hij lag bij mij op schoot. Even werd hij weer helemaal helder. Hij ging rechtop zitten en keek weer blij om zich heen. De pijn was eindelijk weg. En toen is hij spinnend op mijn schoot in slaap gevallen. Na een kwartiertje moest hij hoesten en kort daarna hield hij op met ademen. Het is wel heel moeilijk om je dier op je schoot dood te laten gaan. Maar het ging echt niet meer. Ik ben blij dat hij op het einde nog even pijnvrij was.

Tijger is 15 jaar oud geworden.

Dit bericht is geplaatst in Dieren.

5 reacties op “In memoriam Tijger

 1. Martini schreef:

  ik zal m wel missen bij de sessies

  gecondoleerd

 2. GobboE schreef:

  heel triest…en, wie gaat er nu op schoot zitten?

 3. ellahir schreef:

  @ Martini > Bedankt!

  Het huis is wel een stuk leger zonder hem. De andere katten lijken er inmiddels al wel overheen te zijn, maar ik mis hem nog heel erg.

 4. ellahir schreef:

  @ GobboE > Ook dank je wel!

  Tja, de andere zijn niet zo schoterig.

 5. ellahir schreef:

  Ik kreeg vandaag een condoleancekaartje van de dierenarts. Dat is heel lief van ze. Maar over enkele dagen komt dan toch de rekening. Met BTW … Belasting op de toegevoegde waarde.

  Ik vroeg het me de vorige keer ook al af, toen de oude Knut dood gemaakt werd. “Wat is nou de toegevoegde waarde van een dode kat?” En waarom moet ik daar belasting over betalen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s