Sessie vijftig

We beginnen met een ‘split party’. Da’s normaal al niet ideaal, maar nu is het zeker erg. De anderen zijn in Porto Libre. Maar Ster is achtergebleven in Autochthonia, door zijn baas op weg gestuurd naar de kliniek om te worden omgebouwd en geherprogrammeerd.

Twee mannen begeleiden mij, het hoofd van de salarisadministratie en een jonge exalt van mijn eigen leeftijd. Onderweg hoor ik dat we verwacht worden, omdat Juggernaut hier al geweest is op weg naar The Great Cogwheel. Hij had de instructie om mij te herprogrammeren dus al gegeven voordat ik de Poort afleverde! Bij een splitsing zet ik mijn straalaandrijving aan en vlucht richting Jay Ray. Warrioroflightbyspacecokf3De exalt kent dat kunstje ook en komt direct achter mij aan. Het wordt een wilde achtervolging met 100 km/uur door nauwe gangen. Great Forge ligt op de route en als de twee erdoorheen razen, hoort Ster het geratel uit het visioen van de godin Runel. Ik lig wat voor, dus ik besluit even een kijkje te nemen. Het geratel is van de rupsbanden van Juggernaut die een ijzeren loopplank oprijdt naar de Sterrenpoort. Eromheen staan allemaal mensen in gevechtstuniek in het gelid. Mijn achtervolger heeft door deze manoeuvre gelegenheid om een schot te lossen. Daardoor valt mijn vliegcharm uit en ik val uit de lucht. Al stuiterend stunt ik met de martial arts manoeuvre Tiger Leap door de Sterrenpoort. Ik word opgeraapt door iemand in een zwart harnas, die stond te praten met Juggernaut. Een skeletachtig figuur in een kapmantel staat er naast geleund op een staf met een grote bol op het einde. "Ik ben blij dat je knielt voor de First And Forsaken Lion. Welkom in de onderwereld," zegt de ridder. Ik herken hem als de figuur achter de sluier in het visioen. Op de achtergrond zie ik een zwart kasteel met slijmerige schedels en een muur van levende ingewanden. Dan wordt ik opgesloten in de ribbenkast van een reusachtig levend skelet. Ik ben te zwaar gewond om iets zinnigs te kunnen doen en trek mij terug in Elsewhere om daar te recupereren.

In Creation komen de anderen bij elkaar. Dyjab vertelt dat er stront aan de knikker is. Ik speel even verder als Oe’al. We gaan naar de Ringen, Jay Ray’s kleine poort van Autochthon naar Creation, en wachten een uurtje tot er weer een lading erts doorheen moet. Ma Si Tamuz gaat niet mee. Ook in Autochthon voelen wij Ster niet meer via onze bloedlink. Jay Ray is een bCaptioncontestsegwayeetje verbaasd om ons te zien. "Waarom heb ik deze kristallen vlieg gekregen?" Na de nodige uitleg is hij bereid om toe te geven dat Juggernaut wel erg raar doet. Hij belt met de kliniek en komt terug met slecht nieuws "Ster is overleden tijdens het implanteren van een nieuwe charm en wordt nu gerecycled." Dat is niet gewoon! Gezien de gebeurtenis- sen, geloven we niet dat dit toeval is. Met opgevoerde segways gaan Jay Ray en de party haastig naar de Surgeons of the Body Electric. De kliniek is goed onderhouden, met mooie witte muren, artsen in witte kleding en gekwetste arbeiders in lichte wachtkamers. Jay Ray vraagt een onderhoud met de Royal Empirix. We worden naar een vreemde eivormige koepel in een verder lege troonzaal geleid. Daarin zit een tweehoofdige hermafrodiet. Diamondclaw is helemaal niet op zijn gemak. Maar de Empirix vraagt vriendelijk wat ons hier brengt. We vragen naar de dood van Ster. "Het Mysterievol Algoritme van Stermetaal? Die is hier helemaal niet geweest." Dan doet Dyjab het verhaal. Als de Empirix verder zoekt in de logboeken, blijkt er wel een referentie te zijn naar Ster. Juggernaut heeft opdracht gegeven hem nieuwe charms te geven en zijn geheugen te wissen. Als de Royal Empirix hoort dat daardoor een conversatie met Autochthon’s Core uitgewist zou worden, is zijn/haar interesse gewekt. Hij/Zij heeft ook niets gehoord van een op handen zijnde evacuatie. Bij het afspelen van de video opnames van de afgelopen 24 uur, is duidelijk dat Ster nooit in de kliniek is geweest.

Als Ster weer terugkomt uit Elsewhere zit hij nog steeds gevangen in het grote skelet. The First And Forsaken Lion en Juggernaut zijn er niet meer, maar de necromancer heeft gewacht tot hij weer terug was en staat klaar. NjMet een magische staf zuigt hij alle Essence uit Ster. Mijn Essence Blast doet niets en ook mijn andere charms worden geneutraliseerd door de staf. Ik verberg snel twee Essence Capacitators, maar het mag niet baten. Als de necromancer alle beschikbare Essence uit mij heeft gezogen doen twee zombies me speciale polsbanden om. Die zijn gemaakt van Soulsteel en andere magische materialen en hebben scherpe pinnen die aan de binnenkant door mijn arm steken. Terwijl het bloed uit mijn polsen druppelt voel ik mij steeds zwakker en ellendiger. Deze boeien zijn in de First Age speciaal gemaakt om weerbarstige exalts de toegang tot hun Essence te ontzeggen. Dan lopen de necromancer en het skelet met mij er in naar het kasteel.

De party gaat met Jay Ray naar Great Forge om er achter te komen wat er nu eigenlijk aan de hand is. Op het grote plein is het bloedheet van de smeltovens. Een ijzeren helling gaat naar de Stargate. Die staat op een kar, met de console ervoor. Er staan zes exalts als wachters omheen. Mensen rennen heen en wee. Oe’al vraagt aan een straatveger wat de consternatie is. "Ja, dat was spectaculair. Juggernaut heeft die cirkel geactiveerd en is er doorheen gegaan. En toen was er een ongeluk. Er waren er twee van die exalt straatjochies aan het spelen. En toen viel de een zijn straalaandrijving uit en die is er doorheen gestuiterd. Zijn vriendje is hier gebleven."
Dyjab stelt voor om de console te bestuderen. Een van de wachters spreekt hem aan. "Wat doe jij als … mortal exalt … hier?" Dyjab hangt een vaag verhaal op en intussen kunnen Raine en Diamondclaw (die inmiddels een kraai geworden is) de keypad bekijken. Raine wordt betrapt en weggestuurd, maar samen komen ze toch op vijf zekere karakters, waarvan twee die nog bij geen bekende bestemming werden gebruikt, en twee waarschijnlijk. Alleen de volgorde weten ze niet.

Ster steekt Ma Si’s magische pijl in het skelet. Dat zakt ineen en hij probeert de ribbenkast open te breken waarin hij gevangen zit. Helaas is hij niet sterk genoeg. De necromancer heeft er genoeg van en tovert hem bewusteloos.

In Great Forge wordt de Sterrenpoort plotseling geactiveerd. De exalts gaan in de houding staan. Een man in een zwart harnas stapt door de poort. Het harnas past hem alsof het op zijn huid gesmeed is en hij draagt een soulsteel daiklave. Aa68da6ed53fddeb2080e7cb02c6bfc04edAchter hem marcheren skeletal warstriders door de poort, gevolgd door een horde wraiths en hele legioenen specters met zeisen. Het leger stelt zich op op het plein. "Pak die solar!" de man in het harnas kijkt dwars door Raine’s vermomming heen. 50 specters vliegen naar de solar toe. Hij vlucht weg en de party rent achter hem aan. Gelukkig weten ze de monsters voor te blijven. Jay Ray laat ons zijn domein binnen en sluit de poorten. Sluiers is nu heel pessimistisch. "Dat was The First And Forsaken Lion, de eerste solar die viel. We kunnen Autochthon wel afschrijven. En Ster is de onderwereld in."
Jay Ray zegt dat het nu burgeroorlog is. Hij adviseert ons om terug te gaan en hij zal alle co
ntacten met Creation verbreken.

CageSter komt bij in een ijzeren kooi, die constant op een oncomfortabele 50xcbx9aC hitte gehouden wordt. Op de polsbanden na, is hij naakt. Zijn spullen zijn nergens te bekennen. Er staat een lege troon in de zaal en er zitten ghouls en zombies te eten. Dit is niet de enige, maar de andere kooien zijn leeg. In nissen in de muur zitten skeletachtige vogels die hem aankijken.  Juggernaut en de Lion zijn er niet, maar de necromancer helaas wel. Als die ziet dat Ster weer bij is, zegt de skeletachtige gedaante: "Ik ga jou ombouwen tot golem. In opdracht van jouw ex-baas, nu onderwereldbaas, Juggernaut. Dat kan op twee manieren. extreem pijnlijk of niets voelen. Er is geen tussenweg. Bij bewustzijn kun je ontsnappen, maar ik raad het je af. Het is nog nooit iemand gelukt en je wordt gek van de pijn. Als je bewusteloos bent, kan ik nog een beetje van je geest redden." Ik ga met hem in onderhandeling en hij biedt mij nog een laatste wens aan. "Die steen in mijn voorhoofd, wil je die aan mijn vrienden in Porto Libre terugbezorgen, met al de draadjes er aan?" Ja dat wil hij wel. "Dat is een activatiesteen he? Jullie Autochthonians doen alsof jullie golems zijn, he? "
Ik wordt naar een enorme werkplaats gebracht en aan een werkbank vast geketend. Het is hier helder, schoon en licht. De necromancer laat mij een blauwdruk zien. "Kijk dit ga je worden." Het is een soort stormram. Ik wordt geparalyseerd en de necromancer begint mij langzaam en zeer pijnlijk uit elkaar te halen en om te bouwen.

Ma Si Tamuz gaat naar de Earth Dragon Kings. De Silver Raven is nog niet teruggekeerd. Ze gaat maar weer terug en treft daar de terneergeslagen partygenoten die haar het verhaal vertellen. Ze gaat niet bij de pakken neerzitten, maar rent naar het tempeltje van de Rising Sun. "Sarah! Ik moet je nu spreken. Het is heel dringend!" Sarah verschijnt en vraagt wat er is. "Ster zit gevangen in de onderwereld. Jullie kennen toch tijd-magie?" "Nee, niet allemaal. Ik ben van Journeys, niet van Time. De heerser van Mos Kovia is dat wel." Ze kunnen het verleden en de toekomst zien en weten dus wat ze moeten veranderen. Maar terug in de tijd reizen om gemaakte fouten ongedaan te maken, daar heeft ze nog nooit van gehoord.
Dan gaan we met zijn allen naar Mos Kovia. Het bekende diefje wacht al op ons. Raine legt de situatie uit. "Ik kan geen blik werpen in de onderwereld" zegt de jongen "en niet in Autochthonia. En ik kan niet tijdreizen. Maar Ster zal over een uur terug zijn in Porto Libre." We horen dat hij door de Stargate zal komen, in de vorm van een edelsteen. De gevolgen voor Creation zijn volgens de sidereal niet imanent. "Kunnen we Ster recrexc3xabren?" "Nee, zijn lichaam niet. Zijn karakter, daar is moeilijker een uitspraak over te doen. Er zijn dingen gebeurd die zijn geest gaan aantasten." Dan kijkt hij plotseling op. "Er vindt een aanval op Creation plaats! Nu! Opeens is de aanwezigheid verdwenen en nu er staat alleen nog maar een verward straatjochie voor ons. Dan gaan we terug naar Porto Libre.

Thuis stormt het zoals het nog nooit gestormd heeft. Het hagelt en bliksemt en er hangt een sfeer van paniek. Zelfs exalts worden er door beinvloed. Dit weer komt niet van de Storm King. Ma Si Tamuz bidt tot Luna en Gaia om de geest van Ster te beschermen. Sluiers merkt op dat er iets mis is in de onderwereld. Dyjab mobiliseert de bevolking en organiseert ze om de paniek het hoofd te bieden. Dan activeert plotseling de sterrenpoort. *tingeling tlonk tlonk.* Een grote diamant stuitert de grote trap van de pyramide af. Voor degenen die dat kunnen voelen, zit er een zwakke, maar aanwezige persoonlijkheid in. Sluiers zegt: "Zo’n steen heeft te maken met het vernietigen van de wil, het werkt als een golem. Het probleem is dat wij hem nu in een lichaam moeten steken, zodat Ster zelf de keuze kan maken. Bijvoorbeeld een Fist of the Mountain, of zijn warstrider." Dyjab stelt voor om Ster’s familiar, het paard van brons, te nemen. Horse"Ja, dat kan. Heel goed zelfs." Het paard ANS3-a stemt er in toe om zijn meester nu op deze manier te dragen. De Dragon Kings zijn hier heel erg in gexc3xafnteresseerd en ze willen er graag aan mee werken. Sluiers probeert de steen te bevestigen, maar ze heeft onvoldoende affiniteit met deze technologie. Dan gaan Oe’al en een Earth Dragon King elder er samen aan zitten en dat gaat niet erg zachtzinnig. De elder hamert Ster’s diamant met zijn vuist in het voorhoofd van ANS3-a. En dat lukt! Het paard doet zijn ogen open en het zijn de ogen van Ster.

Maar ik ben behoorlijk aangetast door het necromantische proces. Alles wat er in het kasteel van de First And Forsaken Lion is gebeurd, is weggeblokt en ik ben gek geworden door het trauma. Mijn Autochthoonse charms ben ik kwijt, daar moet ik een aardse variant van leren en dingen reconstrueren. Alleen mijn protocollen, de charms die ik in Creation heb geleerd,  en sorcery ken ik nog. Het laatste wat ik mij herinner is het gesprek met de necromancer, daarvoorbij is alles weg. En heteerste wat ik doe is naar beneden kijken. Ik lach en zeg: "Hung like a horse!"

*Plop* De lucht verplaatst hoorbaar als Sarah in ons midden materialiseert. Ze zegt: "Schiehallion is nu het oog van een enorme storm. Een enorme lichtflits kwam recht op Schiehallion, op de troepen die daar uit de onderwereld verzameld waren. En als we een lichaam voor Ster willen uitzoeken, er is een oorlog inNepal bezig. Als wij Sagarmatha aan de overwinning helpen, wil die onsvast wel een lichaam voor Ster leveren. En ze kan dan ook een legerDragonblooded activeren om de onderwerelders uit Autochthon te jagen."

Vervolgens arriveert de Silver Raven en die zegt tegen Ma Si Tamuz: "Luna heeft je bericht ontvangen. Ik heb geen boodschap mee terug gekregen. Kra!"

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

17 reacties op “Sessie vijftig

 1. Ou'Al schreef:

  ‘Join the exalts’ they said
  ‘Save the world’ they said
  Yeah, right

  *pffff*

 2. Ma Si schreef:

  ik ben benieuwd of Luna nog iets onderneemt of iemand stuurt die ons met deze shit kan helpen.
  ook vraag ik me af wat onzse volgende actie moet zijn. de twee overgebleven demons te slayen die op creatie rondlopen (en dus een link vormen met de onderwereld) of tegen de onderwereld ten strijden trekken.

 3. Ster schreef:

  @ Ma Si > Ik denk niet dat Luna zich lang genoeg van de Games of Divinity kan (wil) wegrukken. Volgens mij hebben de goden exalts gemaakt om voor hun de shit op te ruimen. Net zoals de primordials de goden hebben gemaakt …

  En voor onze volgende actie voel ik wel wat voor het voorstel van Sarah. Ik wil weer kunnen voelen, ruiken, proeven … Of anders kunnen we het vriendinnetje van de Maker uit de hemel bevrijden. Onderwereld wil ik niet naar toe.

  @ Oe’al > Ach, ik heb het overleefd. Geloof ik. Maar een mensenlijf zou wel fijn zijn.

 4. Ou'Al schreef:

  @ Ma Si > Zonder te openlijk te willen refereren naar mijn (veel) eerdere betoog over het verschil yozi’s (demonen), primordials (Unborn, Neverborn), Malfeas en Onderwereld.
  Yozi’s en onderwereld hebben weinig tot niets met elkaar te maken. Het feit dat er een mythische demonen *mogelijk* ronddwalen in de onderwereld alsmede dat er een *mogelijke* mythische verbinding is, staan in deze context los van elkaar. De Earthbound staan in verbinding met Malfeas, althans dat veronderstel ik na de connectie van Raine met Malfeas.

 5. Ma Si schreef:

  tja, je hebt een punt, al hadden de autochtonians en onderwereld types ook schijnbaar niet veel met elkaar te maken en hebben ze nu ineens enerzijds een verbond en anderzijds een oorlog.
  maar goed ik vrag me dus af of we eerst de demons moeten slopen en dan met de oorlog tegen de onderwereld bemoeien of de yozi’s nu ff laten zitten. Probleem is dat wij als de enigen weten van de yozies en de rest van creation de onderwereld perikelen wel snel zal opmerken, een battle op twee fronten is moeilijker dan op een. we kunnen wel een aantal lui waarschuwen natuurlijk.

 6. Ster schreef:

  Ik zou al onze allies willen oproepen om te komen helpen in Autochthon:
  – de werkloze goden uit de sloppen van Yu Shan
  – de dragon kings
  – de lunars en beastmen
  – Sagarmatha
  – Dyjab’s familie
  – Autochthon’s geliefde
  – de mountain folk.
  Zelfs als niet iedereen meevecht, dan nog moeten we de sterrenpoort van Autochthon kunnen heroveren en samen met de Autochthonians een stevige oorlog tegen de deathknights kunnen uitvechten.

 7. Ster schreef:

  @ Ma Si > Wij zijn ook de enigen die weten wat er in Autochthon gebeurt. Ik ben het helemaal met je eens dat de yozi’s ook heel erg zijn. Maar die vormen een chronishe dreiging en we hebben nu ook een acuut probleem.

  Juggernaut heeft zijn plannen namelijk goed voorbereid en de First and Forsaken Lion heeft Autochthon als het ware voor het oprapen. Dus als wij niet ingrijpen komt de profetie van de Lintha’s gewoon uit, dan gaat de Maker er aan. De onderwereld heeft dan een dode primordial aan hun kant en Creation kan het wel schudden.

  Ik ben bang dat het voor Autochthon inderdaad nog maar een kwestie van weken is. Terwijl de Yozi’s daar al duizenden jaren zitten. De overblijvers groeien weliswaar sneller naarmate wij er meer van hun verslaan. Maar we kunnen ons nog steeds veroorloven om ze een maand of twee te negeren.

  En dan is er nog de aanval op Creation. Maar blijkbaar heeft Yu Shan daar de sidereals al voor geactiveerd. Dus dat is momenteel niet per se onze hoogste prioriteit.

 8. Sluiers schreef:

  Dat laatste wat je zegt…daar ben ik helemaal niet zo zeker van. Om een hint te geven waarom ik dat zeg, vraag je eens af wat als eerste op hun weg ligt als die legers in beweging komen….? En of Yu-Shan de Sidereals erop heeft gezet weten we ook niet, we weten alleen dat iemand van de Gold Faction het heeft gezien…

 9. Ma Si schreef:

  @ Ster: ik ben het niet met je eens dat wij de eneige zijn die weten wat er op autochton gebeurt. Jay ray weet er van, die heeft capt picard waarschijnlijk ingelicht of anders de emporatrix. verder zijn de legers van de damned letterlijk zichtbaar in gevecht voor de autochtonians. Van de demons/yozi’s of hoe die krengen ook heten is dat niet het geval, zijn wij de enigen. Wat niet wil zeggen dat dat daarmee persee prioriteit 1 moet krijgen.

  Wat ik me inmiddels begin af te vragen is waarom we eigenlijk ooit door die ene demom zijn gekidnapt en gestuurd naar “aarde”. Wat zat daar achter. En heeft dat ook iets met autochton te maken. Wat ik bv een vreemde toevalligheid vind is dat die demonen de sterrepoorten gebruikte (zo zijn wij weer terug gekomen in creation) en de onderwereld en juggernaut die nodig hadden voor contact en hun plannen. Zelf konden ze die op autochton niet vinden. Misschien hadden wij meer kans. Als juggernaut vanaf het begin af aan een vuil spel gespeeld heeft ben je misschien wel expres (samen met ons) bij die demons afgeleverd. met andere woorden, was je echte taak het vinden van de sterrepoort op autochton. En misschien is zoiets ook met de demons of die ene demon afgesproken. ik weet nog niet zo zeker of die demons kunnen wachten…. ik denk dat we hier nog goed over moeten nadenken en uitzoeken wat creatie nu ineens bedreigt

 10. Ster schreef:

  Oei, wat een boel gedachten tegelijk. Ik bedoelde eigenlijk dat wij de enigen in Creation zijn die weten van de inval in Autochthon.
  Het is best mogelijk dat Juggernaut mij juist naar deze plek stuurde omdat hij wist dat hier een sterrenpoort staat. Maar ik denk niet dat hij samen werkte met Ravana. En ik geloof ook niet dat Ravana samenwerkte met de onderwereld.
  De eartbound heeft ons namelijk door de sterrenpoort heen gestuurd met de opdracht om ene Lilith uit te schakelen. En die Lilith heeft ons juist geholpen om weer terug te keren. Het plan van Ravana is mislukt omdat onze lichamen niet meegingen naar de Aarde.
  En we weten dat Ravana de invloed van de onderwereld juist tegenwerkte met haar vruchtbaarheidsmagie. Daarom was Cesus eigenlijk best blij dat we haar verslagen hadden, want nu kunnen zijn legers naar het zuiden.

 11. Ma Si schreef:

  nog een optie om uit te checken is nog een keer naar die waarzegger gaan en kijken wat er nu in de toekomst ligt. of ze al iets meer kan zien.

 12. Ster schreef:

  Het wapen tegen de invasie van de onderwereld in Creation hebben wij overigens al. We kunnen het alleen nog niet gebruiken. Daarvoor moet ik het nog beter bestuderen, ik heb daarvoor een excellency nodig om mijn intelligentie op te krikken en een charm om met machines te communiceren. Maar ik ben bijna al mijn charms kwijt. Misschien kunnen we even bij de Gnawing Elk en de Pteroks langsgaan?

 13. Ster schreef:

  @ Ma Si > Die waarzegster was behoorlijk incoherent en moeilijk te verstaan. Maar ik wil toch al naar Lemurie. Dan is het best een goed idee om ook even bij de piraten te buurten.

 14. Ou'Al schreef:

  Wat een plannen, wat een plannen…en zo weinig tijd.
  Maar ja, zo voelt het om exalt te zijn en de enige te zijn die last (plicht? eer?) draagt om vele levens te beschermen. Er is niemand anders die dit kan doen.

  Hoe dan ook we moeten een prioriteitenlijst maken met duidelijke afhankelijkheden, alleen zo kom je snel en effectief tot dat punt wat je het eerste moet doen.

 15. Ster schreef:

  Mijn prioriteiten zijn:
  1. Ik wil weer leven. Grootste kans om dat snel te bereiken is als we Sagarmatha helpen in haar oorlog. Voordeel dat we dan ook een schuld inlossen, de voorraad 1st age tech van Ironclad kunnen buitmaken en meteen een aantal dragonbloods en godbloods aan onze kant krijgen. 4 vliegen in een klap.
  2. Minder praten en meer doen. We hebben de gewoonte ontwikkeld om erg lang te discussixc3xabren over de voor- en nadelen van onze acties. Maar we zijn exalts. Wat wij ook besluiten te doen, wij hoeven de nadelen niet te vrezen. Vergis je niet, wij zijn inmiddels sterker dan veel goden. Zeker samen!
  3. Al onze geallieerden verzamelen en ten strijde trekken tegen de invallers.
  4. De Imperial Manse activeren.

 16. Ou'Al schreef:

  Persoonlijk denk ik dat het wijs is om Ster als eerste weer mobiel te maken. Mobieler dan hij nu is in ieder geval; hoe sterk een paard ook is, hij is slecht in de kleine ruimte.

  Soms is stratisch terugtrekken om een andere dag te vechten de beste van de keuzes. We moeten vooralsnog even vertrouwen op de exalts van Autochton om Autochton te redden.

 17. Ster schreef:

  OK. Oe’al en ik zijn het blijkbaar eens over de eerste prioriteit. Willen we dit allemaal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s