Veels te druk

Bleh! Ik kom helemaal niet meer aan mijn weblog toe. Ik heb twee banen, ik volg een opleiding tot duikinstructeur, en ik ben voorzitter van een club waar ruzie heerst. Ik zou wel eens een paar dagen helemaal niets willen doen. Gisteravond heb ik alleen maar in het ondiepe zwembad gezeten en geluisterd naar het geklets van mijn vrienden van de duikclub. En dan heb ik vandaag eindelijk eens een ochtendje vrij, ben ik de hele morgen bezig geweest met het schrijven van leerpuntverslagen voor de instructeursopleiding.

10 reacties op “Veels te druk

 1. Alphons schreef:

  En dan lees ik ook nog dat je een aanstelling (?) bij het antroposofisch centrum hebt gekregen ! Toch maar gefeliciteerd ๐Ÿ™‚

 2. ellahir schreef:

  @ Alphons > Ik werk sinds kort bij het ATL, maar dat zie ik meer als een uitbreiding dan als extra werk.

 3. GobboE schreef:

  Allereerst gefeliciteerd ๐Ÿ™‚

  Maar over je werkdruk: om te beginnen met de open deur; je doet het zelf.
  Ik plan bewust sinds ruim een jaar, omdat ik mezelf tegenkwam, vrije tijd in. Ik schrap in dingen die ik leuk vond. het punt is namelijk dat als je het te druk hebt, dat de leuke dingen een verplichting worden.
  Met een aantal campaigns, duikinstructeur, penningmeester (en ruzie), twee banen moet je eens gaan bedenken wat je wil gaan afstoten: vooral als je ook nog je vriendin en wat vrienden af en toe wilt zien.
  Ik meen dit als een vriend. Mijn keuze om een campaign minder te gaan spelen was een loodzware en eentje die ik met tegenzin heb genomen: maar het heeft mij veel meer rust en tijd opgeleverd, ik zou nu zelfs niet terug willen. (Dat komt wel weer als er rustigere tijden aanbreken)

  Sterkte, en ik ben er als je wilt praten.

 4. ellahir schreef:

  @ Gobboe > Dank je wel!

  Ja, ik weet dat ik het mezelf aandoe. Ik heb al aan aantal leuke dingen afgezegd voor die bestuursfunctie. Ik denk er ook sterk over om mijn baan in Den Haag op te zeggen. Maar ik wil niet ook nog met rollenspel stoppen (dus helemaal geen ontspanning meer) vanwege een klotefunctie die ik willens en wetens op me heb genomen.

  Die instructeurs opleiding was niet gepland. Onze opleidings coordinator herinnerde zich dat ik jaren geleden eens gezegd had dat ik dat wel zou willen en hij heeft mij afgelopen november opgegeven. Ik heb toen ja gezegd omdat ik dacht in april klaar te zijn, en ik verwachtte dat 1 maand overlap met die bestuursfunctie wel zou kunnen. Maar ik wist niet dat aansluitend op de 1* Instructeurs opleiding het 2* gedeelte ook gegeven zou worden. Ik heb mij wel al uitgeroosterd voor alle instructeurstaken dit jaar.

  En ik wil graag binnenkort weer eens langs komen voor een kopje koffie en een praatje. ๐Ÿ™‚

 5. GobboE schreef:

  Kijk het opgeven van een rollenspel moet je niet zien als: dus geen ontspanning meer. Ik zei 1 opzeggen, niet allemaal ๐Ÿ˜‰
  Alel gekheid op een stokje: Het is, zoals jij als psycholoog weet, juist een *verplichting* afschaffen om daarna tijd te krijgen die je naar eigen behoefte kan vullen. Vrijheid creeren ipv verplichting. Ergo, opzegging leidt tot meer ontspanning: je kunt bijvoorbeeld uitgaan, een boek nemen, een dvd kijken, met Inez uit eten of naar de bios, noem naar op; want je zit niet vast. Als je zin hebt om die avond toch te rollenspelen of ene ander spel: bel vrienden en je huis zit zo vol.

  Je moet doen wat je wilt, ik weet dat rollenspel een hele grote en belangrijke functie in je leven speelt. Maar dit heeft mij enorm geholpen. En nogmaals, het was geen simpele beslissing, zelfs eentje waar ik het heel moeilijk mee had (want ik dacht hetzelfde als jij) maar het heet me zoveel goed gedaan…

 6. ellahir schreef:

  Exalted wil ik in ieder geval niet mee stoppen. En ook de Demon campaign is veel te leuk.
  Maar de dinsdag D&D groep zou ik wel kunnen afbouwen. De dinsdaggroep is erg gezellig, maar er hebben zich net twee nieuwe spelers aangemeld en ik vind 4ed. niet zo’n leuk spelsysteem. Het is meer een bordspel dan roleplaying.
  En qua LARP zou ik wel zonder het franstalige megafestijn Avatar kunnen. Dat is nu 4 dagen geworden in plaats van een weekend, dus de donderdag daarvan mis ik zowiezo al.

 7. GobboE schreef:

  @ ellahir > Bijvoorbeeld, en zo creeer je wat ik nu ‘ademruimte’ noem: echte vrije tijd die je kunt spenderen hoe je wilt. Dus: biertje binnenkort? ๐Ÿ˜‰

 8. ellahir schreef:

  Goed idee! Ik bel je.

 9. GobboE schreef:

  Het was goed om er gisteren even uit te zijn en bij te praten.
  Merci!

 10. ellahir schreef:

  Helemaal mee eens ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s