Eikels op de Beurs

Dit verhaaltje kreeg ik via een nieuwsbrief. Helaas heb ik die nieuwsbrief per ongeluk gewist terwijl ik aan het copy-pasten was, dus ik weet niet meer van wie hij ook weer kwam. Hierbij mijn excuses !

Op een dag verscheen er een man in een dorp. Hij verklaarde eikels te willen kopen en wilde daar xc3xa9xc3xa9n euro per stuk voor betalen. Omdat er veel eikenbomen in het dorp stonden, begonnen de dorpsgenoten snel eikels te verzamelen. De man kocht een week later duizenden eikels voor een euro per stuk en beloofde een week later twee euro per stuk te betalen. Opnieuw verzamelden de dorpsgenoten fanatiek eikels, alhoewel er niet veel meer te vinden waren. De man verscheen, betaalde twee euro per stuk en beloofde de week daarop vijf euro per eikel te gaan betalen. De dorpsbewoners zetten alles op alles om maar nieuwe eikels te vinden, maar dat viel tegen. De eikelkoper verscheen precies op tijd en betaalde vijf euro voor de laatste hoop eikels. Over een week zou hij twintig euro per eikel betalen, was zijn boodschap. Helaas, nergens was meer een eikel te vinden. Toen verscheen er een tweede man met een enorme zak eikels op zijn rug. De dorpsbewoners vroegen of ze de eikels van de man konden kopen, maar de man vroeg er 15 euro per stuk voor. De dorpsbewoners verzamelden al het geld dat ze konden vinden. Al het spaargeld dat ze hadden, legden ze bij elkaar en ze kochten de hele zak eikels. De volgende week kwam de eerste man echter niet opdagen. De dorpsbewoners zagen ook de tweede man nooit meer.  Ze waren al hun geld kwijt en het enige wat er achter bleef was een grote hoeveelheid eikels. Zo moesten ze nog jaren eikeltjeskoffie drinken.

Eén reactie op “Eikels op de Beurs

  1. GobboE schreef:

    Tja: een piramidespel en dat is het

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s