Sessie negenenveertig

Na een kort overleg gaan we naar de tempel. In de stad 1001101001 leeft men voornamelijk op straat. De huizen zijn uitgehold in de wanden, het is vies en vervallen en de verlichting is zwak, mensen staan in de rij voor een kraan waar nutrixc3xabnt pasta uitkomt. Ist2_2031706twomeninanorangeoverallDe bewoners zijn schoon, maar excentriek. De meeste mensen dragen oranje overals, maar er zijn er ook heel veel die zich als hun favoriete superheld hebben uitgedost.
Ook de tempel is in de wand uitgegraven. Er hangt een bordje naast de ingang: "Tempel, hoed afzetten". Binnen is een cirkelvormige ruimte met beelden van de acht grote goden van Autochthon. Voor de beelden branden lampjes, op batterijtjes die door de gelovigen zijn geofferd. Niet alle goden zijn even populair. Runel, de godin van orde en voorspoed, heeft de meeste lampjes en Ku, de god van de dood, de minste. Ma Si Tamuz gaat op zoek naar ley-lijnen. Maar die zijn er niet. Ster zoekt een theomachraat, die zijn te herkennen aan een blauwe saffier in hun voorhoofd. De priester Air Pressured Gear wil precies weten wie Ster is en waarom hij niet gewoon kan bidden en een lampje ontsteken. Na een moeizaam gesprek heeft Ster verteld wat hij van Autochthon’s Core heeft gehoord en dan gaat Gear aan de slag. Hij adviseert om Runel, Domadamod (recycling) of Ku te benaderen. Ster kiest voor Runel.
De voorbereidingen gaan een uur duren en de priester adviseert om een gremlin te vangen om te offeren. Raine en Claw zien dat wel zitten. In de donkere gangen buiten de stad wemelt het van de lelijke creaturen en ze komen er achter dat gremlins nare rotbeesten zijn die best hard kunnen bijten. Ze vangen er twee.  Als ze terugkomen zien ze een vuurrode Ferrari voor de tempel staan. Het hoofd van de theomachracy heet Metal Plated Rose. Het is een mooie, roodharige dame in een rood-wit gewaad. "Zo, dus jullie zeggen dat je in de Core bent geweest en claimeSilvanopaolomaggiferraritestarossa1n dat Autochthon nog maar een paar maanden te leven heeft." Sters antwoord overtuigt haar dat onze intenties in ieder geval zuiver zijn, hoewel het niet moeilijk is om mensen valse herinneringen te geven. En "Waarom heeft Juggernaut zo’n jong en onervaren iemand er op uitgestuurd? Vraag je dat eens af. Ik pas ook door de ringen."
Ze voert een eredienst op aan de godheid. Met geurende olie, waxinelichtjes (het verbranden van zuurstof is een van de meest waardevolle offers!) en het offeren van de gremlins met monomoleculaire messen wordt om kennis, inzicht en hulp gevraagd. Het werkt. We krijgen allemaal een visioen.
We zien een scene van een god die er uitziet als een wandelende oven/skelet die in gesprek is met iemand in de schaduwen achter een zwart waas, een grote brede schim met allemaal uisteeksels en een zwaard in de hand. De staart van de draak Black Cloud is om zijn voeten gewikkeld. Helemaal aan het einde van het visioen horen we geratel. Ster herkent het geluid niet. Metal Plated Rose vertelt naar aanleiding van het visioen dat Ku volgens sommigen de meest recente is van de goden en hij heeft het meeste met gremlins te maken, hij staat voor Autochthons angst om dood te gaan. Anderen zeggen dat hij er altijd al geweest is.
We overleggen verder met haar en vertellen van de god die onder het bureau of heaven gevangen zit. Ze vertelt dat Autochthon ooit verliefd geweest is op een godin. De andere goden hebben haar voor eeuwig en drie dagen opgesloten. Dat is een van de redenen waarom hij zich heeft teruggetrokken. De kans dat je de godin ooit nog vrij komt is net zo klein als de kans dat de ziel van een abyssal uit de onderwereld wordt gered. Raine zegt dat hij dat dan wel op zich wil nemen. Rose’s reactie is simpel: "I pity you".
Ma Si merkt op dat het klinkt alsof de Maker liefdesverdriet heeft. En Oe’al merkt op dat Slacstag en Autochthon nooit contact hebben gezocht of rapport uitgebracht over hoe slecht het gaat. Het lijkt wel alsof ze dood willen.

Dan besluit Ster om zijn chef Juggernaut te waarschuwen voor de andere hoogwaardigheidsbekleders. Na een kwartiertje van de ene telefoonoperator naar de andere te zijn doorgeschakeld, krijgt hij de baas aan de krakende lijn. Hij doet zijn verhaal.
Juggernaut’s reactie is helder: "Je hebt je taak meer dan voortreffelijk gedaan. We hebben voldoende bondgenoten en handelscontacten met Creation. Maar wat je nu vertelt is een zware boodschap. Je missie is hiermee per direct bexc3xabindigd en je nieuwe missie is om de Sterrenpoort af te leveren bij Great Cogwheel. De director en ik zullen je daar opwachten en dan hebben we het over de eventuele evacuatie. Eventueel verlof is ingetrokken. Ik zie je over een paar uur!" Hij hangt op.
Ster heeft het iddee dat Juggernaut de Sterrenpoort voor zichzelf wil hebben. Hij denkt dat het niet zo loyaal is als hij de andere factieleiders inseint, dus hij vraagt aan Raine of die Jay Ray wil bellen. Maar die heeft daar geen zin in. Na enig heen en weer gepraat doet Dyjab het. Ook bij hem kost het heel wat moeite om door de bureaucratie heen te komen. Pas als Ster hem influistert dat hij moet zeggen dat hij director van Porto Libre is, gaat het opeens soepel. Maar net als hij zal worden doorverbonden gaat de lijn dood en hoort hij alleen nog maar statische ruis. Slecht nieuws. We gaan naar Picard.
"Vertrouw je je eigen baas niet, Ster?"
"Om heel eerlijk te zijn, nee…"
"Wel, ik heb nog een paar kristallen vliegen van Espinoc, en die zijn volkomen secuur."
Hij stuurt een boodschap aan Jay Ray, en we hopen er maar het beste van.

Paris_catas10651Ondanks zijn wantrouwen blijft Ster hier, zijn loyaliteit aan Autochthon staat niet toe dat hij deserteert. Maar hij adviseert de anderen wel om terug naar Creation te gaan. Oe’al gaat even naar Porto Libre om de Dragon King kristalzender uit te proberen, maar die haalt de afstand tussen de werelden niet. Dat is jammer. Ma Si geeft Ster een van de Essence Disruptor pijlen. En ze spreken af dat Ster iedere drie uur via de Poort contact zal opnemen. Als er over negen uur geen contact is, zullen ze van het ergste uitgaan. Dyjab besluit om als diplomaat van Creation bij Ster te blijven. De rest gaat naar Porto Libre. Ze waren bijna vergeten hoe heerlijk het is om schone lucht te ademen. Er wordt spontaan een volksfeest gevierd omdat ze weer terug zijn.
Ster en Dyjab laden de Sterrenpoort op een zweefwagen en dan gaan ze naar Great Cogwheel. Hoe dichter ze bij de grote stad komen, hoe meer industrie er te zien is. Grote kevers scharrelen heen en weer. Er ligt een dode werknemer langs de weg, zijn hoofd verbrijzeld onder een tandwiel. Kevers zijn hem aan het ombouwen tot een soort robot. Bij de rand van de stad zien ze de enorme gestalte van Juggernaut en naast hem een man met lang grijs haar, een grijze mantel en een staf. Hij heeft een oranje topaas in zijn voorhoofd. Hij stelt zich voor als "Opa Vitruvian of the Fourth Generation" de Directeur. De Autocraat (de hoogste baas) is er niet. We worden welkom geheten. Ze zijn enigszins verbaasd over de afwezigheid van de andere aardlingen. Dan wordt Dyjab omstandig bedankt. "En wat is jouw agenda nu nog hier?" Juggernaut krabt zich en gooit een stuk losgekomen rottend vlees weg.
Dyjab vertelt dat hij hier is om als director van Porto Libre mee te helpen denken. Juggernaut reageert nogal nors: "Wij gaan onze oplossingen niet delen met slechts een director uit Creation. Het is tijd voor actie en niet v
oor gesprekken.
"
TankDan gaan we op weg naar Great Forge. De wegen zijn hier wat breder. Onderweg vertelt Ster aan Juggernaut wat hij voor ideexc3xabn heeft. Die is van mening dat Black Cloud een symptoom is. En de enige manier om de fabrieken te stoppen zonder dat mensen dood gaan, is evacuatie. Juggernaut ziet hierin niet direct een rol voor Dyjab. Erger nog, hij adviseert hem dringend om naar Creation terug te keren "En dan doe ik je een plezier." Dyjab stribbelt wat tegen. Terwijl ze onderhandelen over de rol van Ster en Dyjab, krijgt laatstgenoemde opeens een spuitje in zijn nek.
"Zoals ik al zei: ik wil geen pottenkijkers. Wil je het leven van je vriend redden, dan houd je je mond. Anders geef ik hem aan de Pious Harvesters om te recyclen. Jij krijgt nieuwe implants. Al je social charms gaan weg en er komen oorlogs charms voor in de plaats, als het moet met herprogrammering. Wat wil je, zal ik hem terugsturen?"
Ster knikt.  "Ik wil het zien." Juggernaut activeert de poort, gooit Dyjab erdoorheen en sluit hem meteen weer. Onderweg krijgt Ster nog een paar vegen uit de pan. "Je moet wel je plaats weten. Het was al ongepast dat een Architect een opdracht in Creation kreeg. Maar nu moet je weer gewoon aan het werk." Na een tijd is er een afslag en zegt Juggernaut: "Hier ga jij er af voor de Surgeons of the Body Electric."
Ster stapt af en loopt verslagen de gang in. ‘Herprogrammering’, dat betekent dat zijn geheugen gewist zal gaan worden.

Intussen vieren de anderen feest in Porto Libre. Ma Si Tamuz gaat naar de Earth Dragon Kings en daar roept zij Silver Raven op om een verslag over te brengen aan Luna. Over het idee van liefdesverdriet zegt de raaf: "Autochthon heeft zijn vlees afgelegd. Of beter gezegd, zijn aarde." De boodschap van Ma Si aan Luna is: "Autochthon is stervende. Vrees het ergste voor creation. Plan van Autobots om naar Creation te komen. Clash of cultures.
Voor 10 motes, dat is inclusief omkoopsom voor de bureacratie van Yu Shan, wil de raaf het bericht over brengen. Ma Si geeft hem 2 motes fooi.
Als ze terug komt, valt net het bedwelmde lichaam van Dyjab door de poort op de top van de pyramide. Hij wordt wakker in het ziekenhuis en vertelt het hele verhaal.

Ster loopt door de gang. Hij is bang. Voordat hij wordt geherprogrammeerd wil hij mediteren in Elsewhere. Misschien dat hij door te mediteren onder de levensboom van Gaia, en de boom waar hij zeven dagen aan gehangen heeft, zijn identiteit kan proberen te behouden. Hoewel, identiteit? Juggernaut noemde hem een paar maal Architect. Maar hij is Ontdekkingsreiziger … of is hij voordat hij werd uitgezonden ook al een keer geherprogrammeerd?

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

13 reacties op “Sessie negenenveertig

 1. Ster schreef:

  Leuke baas, toch? 😦
  Er bekruipt mij een angstig vermoeden:
  Als Juggernaut mij nu wil laten ombouwen met oorlogs charms en ‘indien nodig’ herprogrammeren, is dat vast en zeker om mij uit vechten te sturen. En dan kan hij zonder mijn hinderlijke inbreng met de belangrijke mensen overleggen. Met bijkomend voordeel dat er een kansje is dat ik sneuvel.
  Zou ik indertijd ook iets misdaan hebben waarvoor hij me heeft laten herprogrammeren en toen naar Creation heeft verbannen? (Met zo’n 80% kans om niet terug te keren …)

 2. Ou'Al schreef:

  @ Ster > een van de betere bazen :/ Iteration-X was het toch?
  Je hebt jezelf ook wel eens architect genoemd, rond stadsplanning en toen je die charm leerde om grote hoeveelheden materiaal in 1x te bewerken. Dus wellicht iets van vroeger? Of je vind het ontdekkingsreiziger leuker zijn dan het architect zijn?

 3. Ster schreef:

  @ Oe’al > Ja dat is ook zo iets raars. Ik ben lid van de Crazy Icarians (factie Void Engineers, de ontdekkingsreizigers) maar ik val toch onder de baas van Iteration-X, de cyborgs. Vreemd eigenlijk dat ik zelf niet weet hoe dat zit, en ook vreemd dat ik daar nooit eerder vraagtekens bij heb gezet.

  En ik ben inderdaad voor Porto Libre alsmaar bezig met stadsplanning, riolering, bestuursorganisatie, ontwerpen van badhuizen, etc. Geen gewone dingen voor iemand met nature Explorer. Misschien ben ik toch een architect.

 4. GobboE schreef:

  @ Ster > je bent jong. Ik ben ook niet geworden wat ik vroeger hoopte te worden…brandweerman of zo ;)maar een diplomaat

 5. Ster schreef:

  Maar daarvoor hebben ze niet je persoonlijkheid geherprogrammeerd hoop ik.

  En brandweerman, hoe doe je dat onder water?

 6. Ma Si schreef:

  sinds wanneer kan een architect geen ontdekkingsreiziger zijn? Of een ontdekkingsreiziger geen architect? Alle ontdekkingsreizigers stichten nederzettingen in de gevonden gebieden, als basis voor verdere exploratie. Wij (jij) ook, eerst porto libre, daarna de buitenegbieden op de eilanden, handels betrekkingen met de Nederlanden, het verre noorden, marokko, afrika, india, etc. het gevolg van ontdekken is groei en dn is het handig om ook een architekt in je midden te hebben om de groei vorm te geven. ter vergelijk: ik ben priesteres, maar ook tovenares, ontdekkingreiziger en sluipschutter en straks moeder. Laat je niet in een hokje duwen, je hebt voor mens gekozen en de mens is omnipotent.
  For something totally different: Ik vrees trouwens dat jouw baas juggernaut, zijn menselijke kant aan het afstoten is, net als autochton heeft gedaan en dat dat zijn acties verklaard.

 7. Ou'Al schreef:

  Ontdekkingsreizigers stichten en architecten bouwen de woningen van de stichters 🙂

  Natuurlijk kun je meerdere zaken ‘zijn’, maar veel leiden hebben een talent (of opleiding) voor iets waar ze beter in zijn dan anderen, ingerold zijn, of voor gekozen hebben.

 8. Ster schreef:

  Ik ben toch echt ontdekkingsreiziger hoor. Ik vind het ook gewoon leuk om nieuwe landen te ontdekken en me onder te dompelen in vreemde culturen.
  Als Juggernaut mij Architect noemt, ziet hij me of voor iemand anders aan, of ik ben inderdaad een keer eerder geherprogrammeerd.
  Dat is wat me zorgen baart, niet dat ik meerdere talenten blijk te hebben of meerdere rollen kan vervullen.

  (og) Er staat “Nature: Explorer” op Ster’s character sheet en “Concept: Gadgeteer”.

 9. Ou'Al schreef:

  Dat zou verontrustend zijn. Maar deze optie zou ook kunnen: hij ziet potentieel, of meer talent, in je op een ander vlak dan ontdekkingsreiziger. Per slot van rekening zei hij: je missie zit erop.

  (og) dat zal best, maar ig heeft Ster zich wel herhaaldelijk zo genoemd en in een stad vol Autochtonians hebben de muren oren, wat de bovenstaande opmerking overigens niet uitsluit 😉

 10. Dyjab schreef:

  I fucked up…

  Enige voordeel is dat nu vaststaat dat Juggernaut niet te vertrouwen is (waar we het eerst alleen vreesden).
  Ik denk dat hij wil evacueren naar Porto Libre.

  [Overigens, dat hij Ster wil laten herprogrammeren weten wij niet, ik was toen al buiten bewustzijn.]

 11. GobboE schreef:

  Nee dat klopt, maar aangezien dit hele verslag vanuit Ster’s oogpunt nog niet bekend is bij personages stel ik voor om deze internet discussie buiten het spel te laten.

 12. Dyjab-speler schreef:

  Nou, Dyjab heeft deze conclusie getrokken puur op het deel wat hij wel weet. De laatste twee alinea’s had hij daar niet echt voor nodig.

 13. ellahir schreef:

  Ja inderdaad, tot en met het bedwelmen van Dyjab weet de party wat er is voorgevallen. De rest kunnen jullie niet weten en is dus buitenspelse informatie.

  Tot donderdag!
  Michiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s