Kakejiku

Japanse prenten zijn erg mooi. We hebben een tijdje terug in het Siebold Huis een zijden wand scroll gekocht die we allebei meteen prachtig vonden. Image_619Een kraai die verlekkerd vanaf een takje naar een kaki-vrucht kijkt. De verkoper legde ons uit dat zo’n rol niet altijd moet uithangen, maar dat het goed is voor het behoud als die af en toe opgerold wordt en in zijn kistje wordt opgeborgen. De meeste Japanse huishoudens hebben er dus twee of meer. Als je heel rijk bent kun je zelfs iedere maand een andere ophangen. Leuke anekdote over vreemde culturen. Je gaat na zo’n verhaal toch op het internet surfen. En ja, een maand nadat we deze prent aanschaften, hebben we er zomaar eentje bij, voor de even maanden. We noemen hem "Gorilla’s in de mist".Ss400371take

Eén reactie op “Kakejiku

  1. GobboE schreef:

    toe maar 🙂 Beide zijn inderdaad erg mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s