Sessie driexc3xabnveertig

Ik was er niet deze sessie, wegens een verblijf in Groesbeek. Ster doet dus niet mee in dit avontuur. Zijn belevenissen zullen we de volgende speelavond even moeten uitspelen. Dit verslag is van de hand van de speler van Dyjab.

Er is een maand verstreken sedert de gebeurtenissen in de Stad Oog. Ma Si Tamuz is in die tijd naar Gnawing Elk geweest en ze heeft hem de namen en eigenschappen verteld van de verloren kastes van de lunar exalts. Hij is er blij mee. Op haar vraag of hij pijlen kan maken die altijd raken, moet hij helaas nee antwoorden. Wel kan hij haar leren hoe ze pijlen moet maken die het gebruik van essence inhiberen. Ze maken er vier en daar zijn ze verder de hele maand mee bezig. Ze vraagt in die periode ook naar de Hand of Water die ze voor haar zwaard nodig heeft. Tegen het einde begint op te vallen dat ze een zwanger buikje heeft.

Dyjab blijft in de stad Porto Libre. Hij houdt zich onledig met disputen beslechten, de politie regelen en dergelijke. Ook is hij eregast op een Dragon Blooded feestje. Hij houdt het daarbij kuis. Dyjab let ook op het weer. dat blijkt zich te hebben genormaliseerd. Vreemd. Hoe is dat gekomen?

Raine gaat naar Mos Kovia. Daar hoort hij dat er iemand navraag naar hem heeft gedaan. De persoon was er twee weken geleden, is een week gebleven en daarna naar het Zuiden vertrokken. Hij leek een beetje op Raine. In een voorstadje treft hij de man aan. Het blijkt zijn broer Dwayne te zijn. Straalbezopen, maar zeer ontroerd. Raine ontfermt zich over hem. Dwayne heeft veel gezworven, hij heeft een enorme haardos, baard en kleren van dierenvellen. Raine wast, knipt en kleedt hem, en neemt hem mee naar Porto Libre, naar hun vader. Broerlief vindt de sterrenpoort maar vreemd en eng. "Ben jij soms ‘anders’?" Ja, dat moet Raine wel toegeven. "Dan ben jij dus de schuld dat ma is vermoord!" Ze krijgen ruzie, maar het wordt weer bijgelegd. Als ze hun verhalen uitwisselen, blijkt Dwayne erg goed te zijn geworden in woudlopen en verkennen.

Diamondclaw gaat naar zijn dorp terug. Hij herbewijst zich en leidt wat krijgers op. Omdat de priester van Luna door Grendel was gedood, stelt hij een nieuwe aan. Verder gaat hij het terrein verkennen waar we vroeg of laat een aanval van Peleps kunnen verwachten. Huis Peleps zit richting Guinea, en daar is ook een school van zogeheten Roving Judges. Dat is de geheime politie van het keizerrijk. Ze hebben de volmacht om indien nodig dragon blooded te executeren en ze zijn alleen verantwoording verschuldigd aan de keizerin. Maar nu er geen keizerin meer is, beginnen ze last te krijgen van de vele vijanden die ze hebben gemaakt.

Terug in Porto Libre probeert Raine Sluiers te charmeren. Het lukt niet om haar in zijn bed te krijgen, maar ze wil hem wel meer occulte kennis leren. Ze instrueert hem hoe hij moet mediteren en laat hem 130681778_714df75999alleen op de top van de kristallen toren achter. Na zeven dagen komt ze weer bij hem, gekleed in een doorschijnend gewaad. Hij laat zijn meditatie daar niet door onderbreken. Zo slaagt hij voor de test en ze leert hem veel over necromantie en de hoven van de elementalen, met hun hierarchie. Ze neemt hem mee op een astrale reis naar de desolate vlaktes van de onderwereld. In de verte voelt hij een boosaardige, zeer krachtige aanwezigheid in Dis. Het is de Ebon Dragon. Er zijn passages naar de diepere onderwereld van de Neverborn, Malpheas. Ook neemt ze hem mee naar de ‘neutrale’ stad Stygia. Ook daar is een toegang tot Malpheas. De Deathlords willen hem wel claimen, maar de spirits en de goden van de onderwereld verhinderen dat. De godin White Lady is hier de baas. Er schijnt ook een Black Lady te zijn, maar dat is niet meer dan een gerucht. Er zijn veel spirits. Raine vindt het jammer dat hij hier niet op eigen kracht kan komen.

Oe’al is naar Atlantis geweest. en heeft zich beziggehouden met de vloot. AirpollutionsystemsHij maakt zich een beetje zorgen over de Essence Capacita- tors die Ster in Autochthon heeft besteld. Het is vreemde buitenaard- se technolo- gie; laten die dingen niet net als Ster zelf overal rook en olie achter? Is het niet veel beter om een bron van Heart Stones te zoeken, zoals een verloren stad? We kunnen ook een goede bibliotheek zoeken of naar het Noorden gaan om met de Winddraken te praten. Ma Si Tamuz vertelt dat ze een tijd terug, al voordat we Grendel tegenkwamen toe die op weg was naar de Bull of the North, een man, een soort abyssal, huis zag houden onder de legers van de Bull. Op zich willen we niet dat het Noorden in handen van een abyssal komt. Maar de discussie verloopt als snel naar ma Si’s zwangerschap en wat Grendel daarvan zou vinden.

Na de nodige voorbereidingen neemt het gezelschap de mechanische kar mee op een maanbrug naar de laatst-bekende verblijfplaats van de Bull of the North, Scandinavixc3xab. Ja dat is groot. Ze knutselen sneeuwschoenen, en ski’s voor onder de kar, en reizen verder naar het Noorden. Na een paar dagen komen ze bij de stad Whitewall. De mensen zijn klein en bleek, en de ontvangst is koeltjes. Men vertrouwt elkaar niet, en ons al zeker niet. Ook Dyjabs charm Friend To All Nations helpt niet veel. Images7Diamondclaw krast ergens een lunar herkenningsteken in. Vlak daarna worden we staande gehouden door een politieman, die ons een enorme boete oplegt. Met veel praten en een paar glazen port komen we er onderuit. WZe mogen in de stad overnachten. De volgende nacht trekken we verder. We komen de restanten tegen van een overvallen karavaan. Ma Si Tamuz en Diamondclaw onderzoeken in beastman vorm de omgeving. Ma Si vindt het lijk van een lunar, het is n iet de Bull of the North. Ze steekt de zilveren daiklave en de malien van de dode bij zich (Diamondclaw heeft ze niet nodig). We nemen de meest waardevolle handelswaar mee en begraven de lunar. Raine zoekt naar geesten, maar omdat de zielen zijn geroofd, zijn er maar weinig. De lunar is door het zwaard gestorven en hij is nog wel op te roepen. Hij is een eland-type. Hij vertelt het verhaal van een heroische strijd, een vuige hinderlaag, duistere toverij. Over een man die over de sneeuw liep in dunne, grijze gewaden, zwijgend, die zielen stal door handoplegging. De duistere kracht van zijn zwaard doorkliefde zielen. Hij noemt hem de ‘Silent Walker’. Het klinkt als een machtigere, mannelijke versie van Sluiers. De Bull of the North blijkt inderdaad de chef van deze lunar. En zijn naam was Hrothgar. We vinden ook xc3xa9xc3xa9n eenvoudige heartstone.

Lunarsbc5We reizen door. Op een gegeven moment komen we een groepje lunars tegen. Ze laten ons door als we eenmaal vertellen dat we op weg zijn naar de Bull of the North. Ma Si en Diamondclaw raken druk met hen in gesprek over hun avonturen. Als Diamondclaw vertelt over Grendel, zeggen ze dat die ook is langsgekomen, maar toen Grendel hoorde van de Silent Walker is hij verder getrokken. De Silent Walker leek hem een meer bevredigende prooi dan de Bull.

Na een tijdje wandelen komen we bij een nederzetting met een longhut. Er zitten krijgers mede en bier te drinken. Er loopt ook een oudere man rond met een grote snor, een rode daiklave van jade en een harnas met een arm van aurichalcum. Hij heeft ze van de Wyld Hunt, die geprobeerd heeft om hem te verslaan. Ik (Dyjab) stel ons voor. We leggen uit waarom we als verschillende soorten exalts samen zijn. Dat spreekt hem aan, hij probeert ook zo iets te bewerkstelligen. Hij wil de stammen verenigen. Maar eerst moet er gedronken worden, en vertrouwen gewonnen.
Tijdens het drinken vertellen we over de karavaan die we gevonden hebben. Hij merkt op dat hij nog nooit een solar in elkaar heeft geslagen. Raine zegt dat hij daar niet veel aan mist, maar hij wil best wat sparren. Met xc3xa9xc3xa9n klap is zijn kaak ontzet. Bull zegt dat Raine niet goed kan vechten. "Je valt me zo open aan." Dan mag de lunar als eerste aanvallen. Hij is erg goed in schijnaanvallen en alweer incasseert Raine een flinke klap. Na het gevecht analyseert de Bull wat er precies gebeurd is. Het is heel leerzaam voor Raine. En dan wordt er weer getoast. Onze lunars vertellen hun verhalen en de Bull vertelt over zijn eigen exaltatie. Hij is als bejaarde man in de winter de ijsvlakte opgegaan om zijn stam niet tot meer last te  zijn. In plaats van dood te vriezen, werd hij bezocht door Luna en die heeft hem de exaltatie geschonken. Omdat hij al een heel leven achter zich had, heeft hij een andeer perspectief dan de meeste lunars. Het valt Ma Si op dat de Bull of the North een heel stuk ‘menselijker’ is dan de lunars die ze van elders kent.

"Maar waarom zijn jullie hier?" vraagt hij. Ma Si vertelt over haar visioen en over wat we weten van de Silent Walker. Ze raadt hem aan om een lunar tovenaar te zoeken. Diamondclaw begint over lunars zonder ziel, maar na een waarschuwende blik van Ma Si noemt hij Grendel.

De oude exalt is niet subtiel, maar wel vriendelijk. Hij wil niet nu direct al een alliantie aangaan. Het is weer het oude liedje, we moeten eerst de relatie opbouwen en onze waarde bewijzen. Maar voorlopig kunnen we van zijn gastvrijheid genieten.

Dyjab werkt aan zijn weerstand in de zweethut en een ijswak (resistance 3). Raine leert meer over krijgskunde en sociale vaardigheden (war 1 en socialize 1). Ma Si Tamuz werkt aan haar overtuigingskracht (presence 2). En Diamondclaw wil de hogere krijgskunsten leren (war 4), maar dat gaat waarschijnlijk vrij lang duren.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

18 reacties op “Sessie driexc3xabnveertig

 1. GobboE schreef:

  Wat een leuk laatste plaatje, en nog (bijna) van toepassing ook: waar komt deze vandaan?

  Je hebt al geschreven dat het nog niet af is, want het laatste stukje is een tikkeltje staccato 😉

 2. ellahir schreef:

  @ GobboE > Simpel 🙂 het staat op de White Wolf Exalted Wiki onder het lemma “Lunars”

  http://wiki.white-wolf.com/exalted/index.php?title=Lunar_Exalted

 3. GobboE schreef:

  Je ziet, er is niet zo veel gebeurd deze sessie, wat split-party en wat leren.
  Ik geloof dat men 1 van Dyjab’s draken wil oproepen, maar dat leek mij beter om de volgende keer te doen.

 4. Dyjab schreef:

  En dan hebben jullie mijn huwelijksaanzoek aan Ma-Si nog gemist…

 5. Ou'Al schreef:

  Ja, die heb ik inderdaad gemist.
  Was dat onder het romantische Noorderlicht?
  Met de Full Moon Bull achter je?

 6. Dyjab-speler schreef:

  Het gevecht tussen Rayne en de Bull of the North is eruit gevallen. Dat had ik toch wel genoteerd? Kaak ontzet, uitgebreide tactische analyse van de moves achteraf, dat soort dingen.

 7. Ou' Al schreef:

  @ Dyjab > ja ja, praat er maar overheen…

 8. ellahir schreef:

  Hee, dat is vreemd. Die is er blijkbaar tussenuit gevallen! Ik maak het in orde.

 9. Ster schreef:

  Heeft Ma Si een visioen gehad? Wat interessant! Dat wist ik nog niet (of ik ben het misschien weer vergeten). Vertel eens, wat heeft ze gezien?

 10. ellahir schreef:

  Nagekomen info: De geest van de gesneuvelde lunar bij de karavaan vertelde dat hij niet veel tijd had om te praten, want hij voelde dichtbij een geschikte gelegenheid voor zijn volgende incarnatie.

 11. Dyjab schreef:

  Ik geloof echt niet dat de gesneuvelde lunar in het ongeboren kind van Ma-Si wil rexc3xafncarneren. Solar en lunar exaltatie gebeurt pas als kinderen ouder zijn, dan weet de rexc3xafncarnerende geest of de gekozen persoon bij hem past (lichamelijk en qua temperament). Iedereen weet dat exaltatie alleen bij top-specimens gebeurt: de sterkste krijger, de charmismatischste soldaat, de stiekemste dief, de lenigste acrobaat, de geniepigste chanteur, de mooistpratende diplomaat, de beste minnaar… afhankelijk van de essentie die je kiest.
  Dit was een tamelijk simplistische lunar, van het type “als ik erop sla en het gaat niet dood, sla ik nog een keer en dan harder”. Die wacht vast tot hij weet wie de grootste, sterkste en gemeenste jongen op het schoolplein wordt.

  Enneh, Oe’Al, dat zijn jouw zaken niet!

 12. Ou'Al schreef:

  @ dyjab > *mokt een beetje over de slotzin en gaat dan verder met:*

  Ik weet niet of de exaltatie zo in zijn werk gaat. Er is een andere theorie (een theorie dus bewijzen is moeilijk) dat de kern tot exaltatie al in iemand zit, dat er alleen iets nodig is om het te ‘triggeren’

  *en mokt nog wat over vrouwen en zo*

 13. Dyjab schreef:

  Vrouwen? Wees gerust, ze heeft me afgepoeierd hoor. :-/

 14. Ster schreef:

  Exaltatie gaat bij jullie geloof ik heel anders dan bij ons. In Autochthonia bouwen we een soort robot uit magische materalen. Als die een menselijke ziel krijgt, door plaatsing van de Zielensteen van een overleden held, ontwaakt de exalt.

  Maar af en toe exalteert er een jongen of meisje spontaan, zoals ik. Dan word je volgebouwd met technologie en ben je ook een machine met een ziel. En met een navel.

  (Denkt even na.)

  Maar hoe het nu met mij zit weet ik niet meer. Van Gaia moest ik kiezen tussen mens en machine en ik heb voor mens gekozen. Dus als ik me nu snijd dan komt er weer bloed uit in plaats van vloeibare essence. Maar mijn nanotech charms doen het nog gewoon. Dat is wel raar eigenlijk.

  Je hoort me niet klagen hoor! Maar toen ik die keuze maakte hield ik er serieus rekening mee dat ik met samen met mijn machinedeel ook mijn charms opgaf.

 15. Ma Si schreef:

  @ ster, ik had een tijdje geleden voor onze encounter met King Lonelyness een visioen waarin ik zag dat de abisal Silent Walker de karavaan van de Bull of the North aanviel en verpletterde en de zielen stal. Dit is dus ook echt gebeurt.

  @ Dyjab, ik heb je niet afgepoeierd, maar uitgelegd dat alleen het feit dat we waarschijnlijk samen een kind krijgen niet genoeg is om te trouwen en dat we toch al een bloodband hebben die de gezamelijke zorg voor t kind waarborgt.

  @ Ouxc3¡l wat is er nou weer mis met vrouwen? Wees eens een vent, en hou op met zeuren!

  @ all, wat betreft de ziel van mijn kind, daarover beschikken de goden, ik wacht wel af, maar zou heel trots zijn natuurlijk als Luna hem/Haar uitverkorent.

 16. Dyjab schreef:

  Sorry Ma-Si, ik had niet door dat je meeluisterde. Ik was met Oe’Al een beetje ‘mannen onder elkaar’ aan het praten. Zoals ik al zei gaat het hem niet aan, daarom gaf ik hem de details niet, maar ik probeerde hem wel gerust te stellen dat hij niet jaloers hoeft te zijn.

  Oe’Al, laten we er maar over ophouden. Geen nieuws.

  Glaasje port, iemand?

 17. Ou'Al schreef:

  * mumble *

 18. Ma Si schreef:

  Mannen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s