Dichter bij de bar

Gisteren was niet alleen koningin Beatrix jarig, het was ook nog eens Nationale Poeziedag. In Leiden kwamen dus in allerlei Leidse kroegen dichters langs om hun poezie voor te dragen. Met een paar vrienden ben ik achterin het alcoofje van cafe De Bontekoe (nr 94 in de Top100 van Nederlandse cafe’s) onder het tegeltableau gaan zitten. Om negen uur ’s avonds kwamen de eerste twee dichters schuchter binnen. Daarna ieder kwartier een nieuw tweetal. Ze werden als snel minder schuchter. De dichters kregen namelijk in ieder cafe gratis consumpties aangeboden. Het festival duurde tot elf uur en daarna naborrelen in Cafe De WW.
16722169370x370We hebben er veel, heel verschillende gedichten gehoord, in allerlei stijlen van limerick tot ‘slam’ tot klassiek sonnet. Ik heb ook met veel plezier zitten kijken naar de reacties van het totaal onvoorbereide publiek. Bijna iedereen vond het leuk. Zowel de Engelse toeristen, als de nietvermoedende studenten, als de stamgasten. Alleen het barpersoneel moest er even op geattendeerd worden de muziek uit te doen.
Leiden is de stad van de poezie. Met onder meer 200 gedichten op stadsmuren, een maandelijks slampodium en een historische 8 uur durende voorlezing van de Mei van Gorter, is dit een waardige voortzetting van de dichttraditie. Meer steden zouden dit moeten doen!

231887326_3cffb61085

2 reacties op “Dichter bij de bar

  1. GobboE schreef:

    leuk :), een verslag vanuit het oogpunt van de bezoeker

  2. FeeX schreef:

    Zo te horen was het erg leuk!
    Maar wat er op de onderste foto staat is nogal moeilijk te ontcijferen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s