GV2 – De oude kerk

Op het verwilderde terrein van het scoutingcentrum wordt hof gehouden door Lux Eterna, de helse baron in de gedaante van een lief klein meisje. De Leidse kinderen zijn hier niet bijster van onder de indruk. Ze zijn tenslotte zelf ook bezeten. En ze hebben zich verplicht om voor Lux Eterna op zoek te gaan naar de sleutel van de doorgang naar het Andere Amsterdam – een parallelle wereld, die is geschapen door een demon genaamd Gijsbrecht. Liselotte wil gaan praten met de sleutelbewaarder Kali, maar ze durft niet alleen te gaan dus Ab gaat mee. WmudfigureKali is niet erg toeschietelijk, maar ze komen er achter dat het verlies van de sleutel haar veel status heeft gekost. Ooit was zij Overlord en een van de grote goden van India, maar de Engelsen hebben haar cultus opgerold en ze is in de XIXe eeuw gevlucht naar Europa. Zij werd door het huis Amsterdam opgevangen en benoemd tot Lord Gatekeeper, maar het verlies van de sleutel heeft haar veel aanzien gekost. De baron heeft haar gedegradeerd tot Fell Knight, nog net geen voetvolk. De verdenking dat Kali de sleutel aan Tara heeft gegeven, wordt steeds onwaarschijnlijker. Maar we moeten niets uitsluiten.

Inmiddels praat Kees met de jongen die Inlichtingen wordt genoemd. Maar daar is weinig zinnigs uit te krijgen. Hij is wel heel geinteresseerd in wat er in Leiden is gebeurd, maar laat zelf niet veel los.

Mio zit inmiddels met ene Dinges magische zwaarden te vergelijken. Die van Mio doet verschrikkelijk veel schade, die van Dinges kan van materiaal veranderen. "Leuk als oom agent vraagt wat je op je rug hebt hangen dat’ie dan van plastic is en als je hem echt nodig hebt is’ie van staal". dan komt Liselotte en vraagt of ze mee gaan.

Bij de Oude Kerk staat een frietkraam, dit moet het hoofdkwartier van Kali’s aanhangers zijn, ze is diep gevallen inderdaad. De patatbakker is dan ook niet verbaasd als vijf kinderen vragen om de sleutel van de kerk. Happens all the time. Oude_kerk_interieurIn de kerk is het stil en leeg. Hoog tegen de muur van de toren, zit een ijzeren luik in de muur. Mio onderzoekt hem met behulp van een kubus van levend metaal, die hij van Dinges heeft geleend. De kubus verandert in een smalle ladder en Mio gaat naar boven om het luik te onderzoeken. Het is de deur naar het oude stadsarchief, maar met de juiste sleutel opent die naar het Andere Amsterdam. De deur is ook van levend metaal en reageert niet op Mio’s magie. Met hulp van de dolk Besertana vindt Kees inmiddels ze een heleboel doorgangen naarandere plekken. Een ervan staat nog open. Die blijkt naar de Wereld Jamboree te leiden. Dat is niet de grote vergadering van padvinders, maar een speciale wereld waar de demonen periodiek bijeen komen voor overleg. De gang lijkt aangelegd met behulp van een machine. Hij loopt door de oerchaos tussen de werelden en eindigt in een poortje bovenaan een amphitheater. AmphitheaterZe kijken neer op een groot vuur dat middenin het theater brandt. Kees komt er achter dat er geen doden in deze wereld zijn en dat de zogenaamde ‘shroud’ hier heel dik is. Het vuur wordt verzorgd door een Vestaalse maagd, een jong uitziende vrouw in een tuinbroek.

De kinderen spreken haar aan, wat ze vreemd vindt maar wel heel plezierig. De meeste demonen negeren haar namelijk. Zij vertelt dat ze een afspraak heeft met Belial om het vuur te onderhouden in ruil voor onsterfelijkheid. Dat lijkt een goede deal, maar er zit een duivelse component aan: zolang  zij maagd lijft, en brandt van verlangen, zolang brandt het vuur. Als het vuur uitgaat, zal zij sterven. En ze is al heel erg oud. Ze wil graag over de laatste Jamboree vertellen. Tara was daar heel even op dag 1 en heeft toen met een aantal medestanders overlegd. Op dag 7 is Kali ten overstaan van iedereen gedegradeerd tot Fell Knight.

Kees’ uitstapje naar de schaduwwereld laat zien dat er boven de rijen banken van het amphitheater een groot aantal grafheuvels zijn met openingen die uitkijken op het vuur. De meeste er van zijn vervallen. Drie zijn helemaal kapot en vier zijn helemaal intact. Er staan allerlei tekens op. De intacte leiden naar onze Aarde, de wereld van Asmodeus,Gaia en een vierde onbekende wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s