Tussendoor avontuur aflevering 2

We zijn in de prive danszaal van Sy, de baas van de Cult of Extacy. De sfeer is vijandig. Max, mijn personage, maakt zich zorgen over de geest van de dode cultist. Die gaat zeker de verkeerde kant op als we hem niet wreken. Virtual Adept N1c0 merkt opeens, en mijns inziens terecht, op: "Ze willen gewoon niet dat we slagen."

We gaan weer naar de kamer van het verdwenen jongetje. Er is hier met explosieven gewerkt. Het slot is van buitenaf opgeblazen en de buitenmuur van binnenuit. Eva bevestigt dat de cultisten met tijdsmagie hebben bekeken wat er was gebeurd en ze hebben de Hollow One Kimberley bij de deur van Sams kamer gezien. De explosies waren geen magie. Het was C4, een militair explosief. Langzaam wordt duidelijk dat er veel voor ons wordt verzwegen. En wemaken er goed gebruik van dat Eva onder druk haar mond voorbij praat.Ze heeft het even over Sam’s ouders.Ze probeert er omheen te praten, maar N1c0 breekt door haar verhalen heen en ze geeft toe dat Bram zijn eigen ouders heeft vermoord. Hij heeft het allemaal heel zorgvuldig gepland en uitgevoerd. Als je autist bent, 10 minuten in de toekomst kan kijken, megalomane neigingen hebt en heel intelligent bent, kun je alle sporen van jou vandaan sturen… Maar hij heeft niet het overzicht, en hij past feitelijk een truukje toe. De politie kan hij om de tuin leiden, maar goede magiers kunnen hem te pakken krijgen. GothicchickEn dat is wat Kimberley heeft gedaan. N1c0 ontdekt ook dat het apparaatje wat Kimberley in de overleden cultist heeft geplaatst, een soort van oneindige lus van disfunctionele gedachten in zijn gedachten heeft geintroduceerd zodat hij, ook als het explosief niet zou zijn afgegaan, niet kon worden ondervraagd. Dat Max de geest van de overledene  zou kunnen oproepen is werkelijk helemaal niet bij ze opgekomen. En ook dat zegt ons iets over de daders: ze geloven niet in geesten.

We gaan met de trein naar Leiden, de stad waar Kimberley vandaan komt. Op het station voelen wij de aanwezigheid van drie bovennatuurlijke wezens. Andere magiers houden ons in de gaten. Eentje heeft jhor, een doodse aura, de andere twee hebben helemaal geen resonantie. Dat zijn  waarschijnlijk Hollow Ones: een relaxete zwerfpunk en een new age gothic meisje die staan met elkaar te praten. Die met de doodsaura loopt tegen kapitein Max aan. Max controleert snel zijn zakken, maar er is niets gerold. Hij blijkt wel een ‘Correspondence’   effect te hebben achtergelaten. Als we hrem willen aanspreken, sprint hij snel weg richting het ziekenhuis. Max weet hem beet te grijpen maar krijgt meteen heel krachtige suggesties in zijn geest geplaatst die hij niet kan afschudden: "Ik ben niet je vijand" en "Ik ben echt heel aardig, dus val je mijn achtervolgers aan". Uiteindelijk wordt hij toch gevangen en als we hem willen ondervragen zegt hij dat we bij zijn superieur Abbadon Apolleon moeten zijn. Dat is de leider van de Euthanatoi.  Hijzelf heet Safwat en hij komt uit Albanie. Als het magische effect weer van Max verwijderd is kunnen we niet anders dan hem weer laten gaan.

Dan gaan we bij de Hollow Ones langs. DansvloerDe zwerver blijkt gemakkelijk aanspreekbaar te zijn. Hij wordt K’rel genoemd en het meisje wordt voorgesteld als Merel. De Hollow Ones nemen ons mee naar hun hun hoofdkwartier in een obscure studenten- vereniging. Ze vertellen dat er maar weinig Hollowers zijn. Alleen in Eindhoven en Groningen heb je er ook, en die zijn  vreemd. In Maastricht zitten satanisten en Wageningen is vreemd genoeg volledig blanco, vrij van magie. Hollow Ones worden gewantrouwd door de Tradities, want ze kunnen dingen  zonder dat ze kunnen uitleggen waarom het werkt. Ze doen maar wat en het is toch magie…

Max vertelt het verhaal en K’rel regaeert geprikkeld. "Je hebt het over Kimberley!" Dan neemt Merel weinig subtiel het woord. "Kimberley is een stigmatiserende doos." Kimberley was K’rels vriendin toen ze net ontwaakt was, maar ze heeft misbruik van hem gemaakt en toen ze alles geleerd had heeft ze zich afgekeerd van de HO. Ze had een  hekel aan vrouwen en aan goths. Het is haar gelukkig niet gelukt om de groep tegen elkaar op te zetten, Hollowers zijn daarvoor gelukkig te zeer op zichzelf gericht. Met de kristallen bol en een bedeltje dat K’rel van haar heeft bewaard, lukt het om er achter te komen waar ze zit. Ergens in Leiden Zuidwest. We gaan er naar toe.

De deur van het flatje is goed beveiligd met Magie, maar de magie wordt door Max opgelost en Hannibal breekt door de deur heen. Als we eenmaal binnen zijn wordt het meisje goed aan de tand gevoeld. Ze heeft geen enkel berouw en vertelt hoe ze de jongen van de Cult of Extacy heeft verleid en hoe ze een bom in zijn buik heeft gestopt. Dat die is afgegaan, dat is onze fout.  Verder heeft ze een hekel aan alle regeltjes die de Council oplegt. "Waarom mag ik mijn krachten niet gebruiken op straat?" Ze heeft het jongetje Bram aan een groep in Maastricht gegeven. Die hebben ook de bom geleverd. Ze noemen zich de Cultus en ze werpen zich op als een alternatief voor de Council. Het zijn een man of tien die contact houden via mobieltjes. Als je er bij wilt komen, kan dat via via. Het spreekt zich wel rond wie het oneens is met de Council. Haar contact heet Xanax.

Smberetta96fsMax krijgt een steeds grotere hekel aan deze totaal gewetenloze meid. Hij heeft aan het spook van de overleden cultist beloofd om hem te wreken. Als er geen nieuwe informatie meer komt, trekt hij zijn Beretta. "Het spijt me, ik heb het Volco beloofd."

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Eén reactie op “Tussendoor avontuur aflevering 2

 1. GobboE schreef:

  mooi verslag,
  echter, natuurlijk ;), een paar kleine maar belangrijke puntjes:

  Sam heet in het avontuur Bart (zie je vorige verslag)

  K’rel is gewoon Krel, hij is geen Star Trek Fan 😉

  Afgekort Abbad heet eigenlijk Abbadon (leider van de Euthanatoi) maar word ook wel eens Appoleon genoemd. Vermoedelijk hebben de verschillende namen iets te maken met hoe hij zich presenteert.

  Tot slot, Wageningen is niet zozeer magieloos, als wel dat de magiers (en persoanges totaal geen npc kennen, of kunnen benomen die daar vanaan komt/woont/werkt of wat dan ook, maar niet magieloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s