Mijn stiefvader

Henk Bosch van Drakestein of Oompje, zoals ik mijn boze stiefvader altijd ben blijven noemen, was de bassist van de Dutch Swing College band. Hier zie je Avalon uit 1978. Oompje staat op de achtergrond tussen Teddy Wilson, de gastpianist, en Huub Jansen, de drummer. Hij is moeilijk te zien op dit filmpje, alleen op het einde even. Dat is wel jammer, maar het is een bekend euvel. De bassist is gewoon zelden in beeld.

Ik doe er nog een tweede filmpje bij: ‘Four or Five times’ van het Flashback Quartet. Dat waren Bob Kaper op klarinet, Oompje op de bas, Huub Jansen op drums en Marcel Hendriks op piano. De gast is Dani Doriz op vibrafoon, een knettergekke en steenrijke Fransman die ook nog eens goddelijk kan spelen.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

3 reacties op “Mijn stiefvader

 1. GobboE schreef:

  leuk dat dat soort dingen op youtube staan…en het swingt nog ook 🙂

  overigens, je vraag heb ik beantwoord 🙂

 2. ellahir schreef:

  En of het swingt! Daarom heet de band ook Dutch SWING College. 🙂

 3. GobboE schreef:

  nou, mijn colleges swingden nooit zo hoor 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s