Sessie vijftien

We slapen in een hut die de dragon kings bovenin een boom tevoorschijn hebben getoverd. De volgendeochtend worden we gewekt door een jonge dragon king die een mandje bij zich heeft met daarin vijf twijgen. "Dat jullie deze nog moesten krijgen. Dit laat de boot zinken. Eentje is voldoende", zegt hij. Ook komen er zes pterok, de vliegende variant, om ons te vervoeren naar de schepen van de piraten.
Vanuit de lucht zien we de schepen aangemeerd liggen bij een eiland in de baai. Er is veel bedrijvigheid op en rondom de boten en het is Bay_mi1druk op het strand. Beestmensen zijn bezig bomen te kappen. De schepen worden onderhouden.
Ma Si Tamuz blijkt de taal van de Lintha the verstaan, het is een versie van indiaas gemengd met de taal der Lunars en het lijkt sterk op wat er in haar geboortestreek wordt gesproken. We dalen in de buurt van een groot schip en we zorgen er voor dat we worden gezien. Ma Si spreekt een bemanningslid aan en die haalt de kapitein er bij. De kapitein draagt paarse kleding en hij heeft een hoed met een veer op zijn hoofd. In zijn hand heeft hij een fles waar hij regelmatig een slok uit neemt. Zo te ruiken is dat rum. Hij is duidelijk een dragon blooded. De overige bemanningsleden lijken zo uit een sprookjesverhaal te zijn weggelopen. Sommigen zijn half geit en half mens, andere mensen hebben het onderlijf van een slang en weer andere zijn gevleugeld. Het zijn voornamelijk beastmen, maar er zijn zelfs een paar gewone mensen bij.
Een vette bootsman biedt ons thee aan, de kapitein drinkt rum.  De onderhandelingen gaan nogal stroef. Zes lieden die zeggen te spreken namens een handelsstad die de handelsnatie der Lintha niet kent, en die claimen dat dit eilandenrijk onderdeel is van hun staat? De kapitein denkt het niet. De Lintha lijken niet van zins om hun nieuwe haven zonder slag of stoot op te geven. "Eigenlijk hebben ze een demonstratie nodig" denkt Ster. Dus als de kapitein op hoge toon vraagt: "En hoe denken jullie onze vloten dan tot zinken te brengen?" zegt hij droog: "Nou, zo dus." Sinking_shipHij pakt een van de twijgen en steekt die in het dek. Het effect gaat sneller dan iemand had verwacht! De stok zuigt als het ware alle hout waar het mee in aanraking is op, en wordt een grote boomstam. Er ontstaat een enorm gat in de voorplecht van het schip, dat meteen begint te zinken.

En dan gebeurt er natuurlijk van alles tegelijk. Een slangenwezen grijpt Raine vast. De rest van het gezelschap springt in de poten van de dichtstbijzijnde pterok en vliegt samen met ze omhoog. De bemanningsleden springen van het zinkende schip af, maar niet iedereen kan zwemmen. Ma Si Tamuz verandert in een dolfijn en zwemt snel naar de verdrinkende kapitein toe. Ster trekt aan een verdrinkende scheepsjongen, maar zijn pterok krijgt een vallend brok hout op zijn hoofd en raakt even buiten westen. Toch weten ze te ontkomen. Silverclaw verandert in een grote otter en begint ook een drenkeling naar het eiland te sleuren.

Raine daarentegen heeft het moeilijk. De beet van de slangenmens blijkt dodelijk. Hij heeft een verlammend gif in zich en wordt door het creatuur in een dodelijke greep gehouden. Terwijl Raine er in doodsnood met zijn khatars op insteekt sterft het wezen, maar hij kan niet meer loskomen en zo zinken ze samen naar de diepte. Hij wordt steeds zwakker en verliest het bewustzijn. Gelukkig heeft Ma Si door wat er gebeurt en nadat ze de kapitein heeft gered, snelt ze de stervende solar te hulp. Nog net op tijd krijgt ze hem aan de kant en ze begint zijn wond te behandelen. Ze smeert kruiden op de wond, maar het gif is al door zijn lichaam verspreid, dus veel meer kan ze niet doen dan hopen dat de constitutie van de exalt goed genoeg is om de vergiftiging te overleven.
Zo staan er nu 25 natte piraten op het strandje. "Geef me je rum! Ik weet dat je nog een fles hebt verstopt!" zegt de kapitein tegen zijn bootsman. En hij neemt een paar ferme slokken. Over het strandje komt een vieze vrouw met lang vet haar en verbleekte paarse kleding aanlopen. De bemanningsleden mijden haar. Ze loopt recht op de groep exalts af en begint te spreken. Rumbeard_and_the_witchVan dichtbij is te zien dat ze drie ogen heeft. Wat ze zegt is warrig en er zijn maar flarden van te verstaan:"Zeven geexalteerden … Autochthonia, de val van Autochthon … dat zal een mooie slaaf zijn van het dodenrijk … demonen … wereldheerschappij … Porto Libre wordt een grote handelsnatie!"

"Zo!" zegt de kapitein, "dus jullie hebben de waarheid gesproken. Nou, dan kunnen we tot zaken komen. Mijn zuster ziet namelijk de dingen die komen gaan, ze is onze zieneres moet je weten, de dochter van een god." Hij steekt zijn hand uit en zegt: "Mij noemen ze Brakke Hond, ik weet ook niet waarom. En ik ben van het huis Mnemon voor als je het weten wilt."

Opeens kunnen we tot zaken komen. De edelstenen van de dragon kings worden getaxeerd en waardevol genoeg bevonden. Het contract wat we afsluiten is dat de Lintha zich op dit eiland in de baai mogen vestigen. Ze kunnen zich gratis laten bevoorraden met wat ze nodig hebben van het vasteland aan water, hout en voedsel. En we spreken af dat we zes scheepsladingen in Porto Libre van ze zullen afnemen tegen een goede prijs. Er wordt op gedronken en dan is de deal gesloten.

Als we terug komen bij de dragon kings, reageren ze verheugd. Vrede is beter dan oorlog en een klein eilandje willen ze daar wel voor opofferen. In de loop van het gesprek wordt verteld wat we in Mos Kovia hebben meegemaakt. Rrakesh vertelt dat er een kaste exalts is die terug in detijd kunnen reizen en dingen kunnen veranderen. Zij worden de siderialsgenoemd. Ooit waren ze de raadgevers van de solars, maar het verhaalgaat dat zij de solars hebben afgezet en de dragon blooded op de troonhebben geholpen. Toen de primordials verslagen werden, hebben zij demerkwaardige vloek opgelopen dat menselijke exalts zich hen niet kunnenherinneren. Dragon kings hebben hier geen last van. Volgens Rrakeshhebben de andere exalts uit de schepping ook een vervloeking: solarslijden onder een immense hoogmoed, lunars hebben twee van hun kastesverloren en passen niet langer in de beschaving, en dragon bloodedhebben een op weinig gebaseerde arrogantie die hen op ongelegenmomenten overmeestert. Alleen de autochthonians zijn niet vervloekt.

Het idee van Dyjab om Gnawing Elk en zijn beastmen uit te nodigen zien de dragon kings wel zitten. Ze zullen hem officieel uitnodigen en aan Ma Si Tamuz wordt gevraagd of zij een pterok genaamd Uulatio met de uitnodiging naar uitgestoten lunar wil brengen. Zes dagen blijven ze weg voordat ze door de sterrepoort terugkeren met het bericht dat Elk niet alleen van harte ingestemd heeft, maar dat hij al onderweg is. Het doorslaggevende argument bleek, heel voorspelbaar, te zijn dat de dragon kings zich de verloren kastes van de lunars nog kunnen herinneren. En ze zijn bereid om te helpen met zijn research.

Inmiddels is Ster in diep gesprek geraakt met Rrakesh. De wiskundige analyse van hun tovenarij spreekt hem heel erg aan en hij wil graag in de leer bij de pterok. De oude dragon king stemt er in toe om zijn  kennis te delen met de jonge autochthonian en hij leert hem een soort organische wiskunde, een pure algebra waarmee de structuur van de werkelijkheid geherdefinieerd kan worden. FutomaniAlles wat met voldoende inzet van mankracht en technologie gedaan kan worden, is op dit eerste niveau van sorcery al te bereiken. Zuivere wiskunde in plaats  van technologie, Ster heeft er aanleg voor en aan het einde van de week heeft hij een spreuk geleerd waarmee het landschap zich naar je wensen vormt, of het nu de tunnels van autochthon zijn of de heuvels van schepping. Die nieuwe haven die maar niet op wil schieten, is nunog maar een minuutje werk.

Oe’al inmiddels, heeft besloten dat hij hier bij zijn soortgenoten wil blijven. Dat is wel jammer, want we zijn aan hem gehecht geraakt, maar het is wel te begrijpen. Hij zal onze liaison zijn. We kopen een hoeveelheid biotechnologie van de dragon kings om de stad verder te helpen opbouwen. Ster en Raine gaan terug naar Mos Kovia en de rest vertrekt naar Porto Libre om de komst van Cesus Gustav af te wachten.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

4 reacties op “Sessie vijftien

 1. Ou'Al schreef:

  Per slot van rekeing ben ik maar een sterregat sprong weg 🙂

  En daarbij ben ik vast niet eeuwig liason (met het oog op Atlantis)

 2. Ma Si Tamuz schreef:

  ik kon ook geen beter einde bedenken van de sessie dan een split party en dan wel in vier delen, haha word weer een lekere chaos morge……

 3. GobboE schreef:

  Een split party in 4 delen? hmmm? wil ik dat weten?

 4. Martini schreef:

  je zal er aan moeten geloven vanavond;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s