Een heel klein lichtpuntje

Mij is geleerd dat je altijd de positieve kant van dingen moet zoeken. "Ieder nadeel heb z’n voordeel" zoals de grote goeroe zei. Maar ik kan echt maar xc3xa9xc3xa9n enkel positief ding bedenken aan de regering van George W. Bush.

Zijn tegenstander in de eerste periode, de toenmalige vice-president Al Gore, heeft door de nipte nederlaag de vrijheid gekregen om lezingen te houden over de opwarming van de aarde. Een onderwerp dat groter is dan de USA. En die lezingen hebben geleid tot het maken van An inconvenient truth. Die film is inmiddels al door 1 % van alle mensen gezien, en als ook maar 1 % daarvan er door wordt geinspireerd om iets in zijn leven te veranderen, dan heeft hij al 7 miljoen mensen bereikt. Misschien is dat wel meer dan hij als president van de Verenigde Staten voor de bewustwording van de mensheid had kunnen doen.

Bij alle leed dat zijn politieke tegenstander de wereld aan doet, vindt ik dit toch een (heel klein) lichtpuntje.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

9 reacties op “Een heel klein lichtpuntje

 1. GobboE schreef:

  ik ben het helemaal met je eens.

  Alleen vind ik het jammer dat er een tegen docu uit is : the great global warming swindle. en dat er dan nog steeds mensen zijn die The Swindle leiver aanenmen qua waarheid (terwijl het duidelijk een stukje propaganda is van het huidige Bush regime) dan Inconvenient Truth (zie de discussie hierover op mijn log van enkele weken geleden)

 2. ellahir schreef:

  Dat is hun strategie: twijfel zaaien onder de onwetenden. (Wordt ook in IT uitgelegd.)

 3. Don schreef:

  Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. In de Amerikaanse politiek wordt op een meedogenloze wijze gebruik gemaakt van allerlei marketing technieken. Naar mijn smaak is alles wat een (gewezen) presidentskandidaat te melden heeft daarom verdacht, want het zal eerder gericht zijn op stemmen dan op ‘truth’. Al die aandacht is wel erg convenient, als je begrijpt wat ik bedoel.

  Of er inmiddels ook echt sprake is van een wereldwijde milieucrisis? Ik weet het niet. Enerzijds lijken er tal van wetenschappelijke bewijzen voor te zijn. Maar ik ben toch onvoldoende in de materie ingevoerd om die te kunnen beoordelen, laat staan om te beoordelen of de tegenargumenten, die al even talrijk en goed onderbouwd zijn, juist zijn. Het enige wat ik weet is dat we er voorlopig beter van uit kunnen gaan dat er een crisis is. Better safe than sorry.

 4. Yo! schreef:

  Ik moet dan toch altijd weer aan Erik the Viking denken met die scene dat Atlantis wegzinkt in de zee, terwijl door steeds minder overblijvers wordt ontkent dat dit gebeurt. Relevanter is mijns idee inmiddels de vraag hoe de mensheid zich gaat aanpassen aan de realiteit van een opgewarmde aarde.

 5. Martini schreef:

  aanpassen door lekker op een luchtbed aan zee te gaan liggen, zonnen en denken:”het zal mijn tijd wel duren”

 6. GobboE schreef:

  vermoedelijk, ja

 7. Martini schreef:

  o ja, niet te vergeten: cocktails drinken

 8. ellahir schreef:

  Very Dry Martini (Catena cocktail):

  Doe een half borrelglaasje vermouth in een cocktailglas. Draai het even rond zodat het glas van binnen helemaal vochtig is en giet het weg. Vul het glas voor tweederde met gin. Doe er een olijfje met piment in.

 9. Don schreef:

  Yo, er zijn ook mensen die met aluminium om hun hoofd gewikkeld door het leven gaan uit angst dat de aliens hun gedachten kunnen lezen. Voor elk absurd voorbeeld bestaat een absurd tegenvoorbeeld. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s