Cthulhu – 17

De trip naar het Crystal Palace is een uitje voor het hele gezin en de hele groep gaat dan ook mee. Op de afgesproken locatie zit een man. Hij is netjes gekleed, maar duidelijk niet van stand. James plant zijn vrouw op een bankje en haalt vervolgens een drankje voor haar en Marie, waarna hij de man aanspreekt. Deze stelt zich voor als John Smith. Vervolgens stelt de man voor om een wandelingetje te gaan maken. Tijdens het wandelingetje vertelt de man dat hij zaken het land in wil brengen, zonder hier in de haven accijnzen over te moeten betalen. Over het algemeen handzame waren, maar soms ook minder handzame waren, waaronder levende have. Hij heeft het dan over varanen en dergelijke dieren. Opium zonder het koninklijke zegel valt ook onder de waren. Er zijn momenteel opium en een varaan onderweg en zijn gebruikelijke contact is gearresteerd. Vandaar dat hij nu hen benadert. Een platbodem is te klein voor de klus. James vraagt een kwart van de opbrengst voor de klus, waarop John Smith antwoordt dat hij daar geen beslissing over kan nemen zonder overleg met derden. James trakteert de man nog op een drankje en dan gaat ieder zijns weegs.

In de groep wordt deze opdracht besproken. Belangrijk is hoe ze willen gaan? John Smith kan hen alleen kennen via Blackpool, want verder hebben ze nergens een hint gegeven. ‘James’ kan in zijn geboortedorp wel een boot regelen. Kenneth informeert in een lokale kroeg naar prijzen als indicatie. Tabby besluit om een journaal bij te houden. Dit journaal wordt niet te expliciet, om te voorkomen dat het als eventueel bewijsmateriaal gebruikt kan worden. Wel kan is het buikbaar om achteraf hun acties en keuzes te verdedigen.

De volgende dag wordt besteedt aan sight-seeing, zoals bezoekje Harrods, British Museum en Tate Gallery. Bij terugkomst ligt er een brief. Men gaat akkoord met het bedrag. Er wordt weer afgesproken in Crystal Place. Hier krijgt James te horen dat de overdracht van de goederen en de varaan buitengaats voor Le Havre plaats gaat vinden. James wil dan 15% vooraf, maar daar gaan ze niet mee akkoord omdat ze hem nog niet kennen. 5% is waar hij genoegen mee moet nemen. ‘Milou’ en ‘Terjas’ hebben opeens een ingeving: zij hebben John Smith al eerder ontmoet! Hij was de man die ook bij het uitgebrande huis van de pastoor stond. Ze hebben beet!!

De groep schaft een platte kar aan en een dressoir om er op te vervoeren naar James’ geboortedorp. Bij terugkomst in het hotel, ligt er een telegram van Moran. Blackpool; en de Black King zijn niet dezelfde persoon. Ook zegt hij met klem om geen onderzoek te doen naar de Black King, want dit is te gevaarlijk. Hierna reist men af naar Felixstowe. Onderweg, een eindje uit de buurt van Londen, kleedt men zich om. De reis verloopt voorspoedig en ze arriveren op tijd in Felixstowe. Percy gaat overleggen met zijn vader over schepen. Percy’s moeder is minder met hem ingenomen, maar zijn vader heeft hem nodig om van alles te regelen. De mannen vertrekken met 2 boten en de dames blijven aan de wal. In de loop van de avond wordt het weer ruiger. Tarjinder, Dave en Percy worden alle drie zeeziek. Het plan om de lading over 2 schepen te verdelen wordt verworpen, want met deze zee is dat te riskant.

Fatsoenlijke smokkelaars maken de kist niet open, maar wel wordt er gekeken in de kist met luchtgaten. Deze ruikt naar rot vlees. Er lijkt een groot beest in te zitten, met een half opgegeten geit. Ze concluderen dat dit de proeflevering moet zijn. Percy doet een donatie aan het weduwen- en wezenfonds en ook wordt er handelswaar ingekocht ter camouflage. De varaan wordt met in laudanum gedrenkt vlees periodiek verdoofd en dan gaat men terug naar Londen.

Op het afgesproken adres in Londen wordt de handelswaar door John Smith en een aantal handlangers in ontvangst genomen. ZE nemen de anderen goed in zich op en merken dat ze allemaal iets geels dragen. Vervolgens wordt de betaling afgerond en is alles goed verlopen. Hierna is het tijd voor speculeren. Het lijkt geen lading voor de Gold King te zijn, dus waarschijnlijk heeft Blackpool de ‘muscles’ van de Gold King geleend. Maar waarom een varaan? Ze kunnen van alles bedenken, van sadistische spektakels tot privé dierentuinen.

En ze hebben nu geld!Maar dit kan niet al te opvallend worden uitgegeven. Als verarmde adel gaat het meeste geld op aan het landgoed en als smokkelaars willen we de aandacht van de wet niet op ons richten. En er is ook nog de lening van Moran van 2000 pond die terugbetaald moet worden. Heeft hun brief aan de Salvation Army over de halsbanden nog effect gehad? Geen spectaculaire effecten, want wat kan een groepje Do-Gooders in brengen tegen de Gold KIng. Wel is de weerstand meer dan verwacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s