Call of Cthulhu 6

Gevonden toverspreuken:

Bat Form: 12 mp, 1d8 san
Mist of Releh: 2 mp
Deflect Harm: 1mp, 1 san
Hand of Colubra: 12 mp, 1d10 san, toeschouwer san-check + 1d6 san
Soul Singing: 8 mp, 1d4 san

Diverse personen hebben belangstelling voor de spreuken die Tarjinder gevonden heeft. Tarjinder leert de Mist of Releh op te roepen, Dave de Deflect Harm, Percy gaat voor de Soul Singing en Penny neemt tenslotte de Bat Form voor haar rekening. Tabby gelooft niet in magie en heeft hier dus ook geen belangstelling voor.

Dave en Percy liggen nog in het ziekenhuis. Tarjinder en Tabby slapen bij en houden ’s nachts de wacht bij het opvanghuis. Penny verblijft ondertussen bij de thaise vrouwen om hen zo te kunnen bewaken. De volgende dag zou Dave zijn afspraak hebben met George Lusk. Ze gaan eerst langs bij Dave in het ziekenhuis om over deze afspraak te overleggen. Tarjinder brengt dan ook de gevonden spreuken onder de aandacht en Dave en Percy maken van hun tijd in het hospitaal gebruik om hun spreuken te bestuderen. Als de dames en Percy ’s middags hun opwachting maken bij de pub die George Lusk als hoofdkwartier gebruikt, worden ze in eerste instantie met wantrouwen bekeken. Echter, een paar mannen herinneren zich Tarjinder van de ondergrondse expeditie en dit maakt het contact wat beter. Ze vragen of Lusk mee wil naar het ziekenhuis, omdat hij een afspraak heeft met Dave. Lusk wil wel mee. In het ziekenhuis wordt hij wantrouwig aangekeken door zowel de portiers als de artsen, maar hij mag wel binnen. Ten eerste wil Lusk weten wat voor wezens het waren die hij 2 dagen terug heeft gezien. Volgens Percy en Dave zijn het onheilige creaturen die ook wel ghouls genoemd worden. De groep vertelt aan Lusk dat zij het idee hebben dat de ghouls voor iemand werken. En die iemand is rijk genoeg om vrouwen uit Siam te laten komen. Ook vertellen ze van de zwarte koets. Lusk vertelt dat er 2 jaar geleden, tijdens de moorden van Jack the Ripper, er ook een keer sprake was van een zwarte koets. Lusk beloofd om de bewaking van het huis waar de vrouwen zich bevinden voor zijn rekening te nemen en de keldermuur te laten herstellen.

Dave en Percy gaan vervolgens hun spreuken leren. De anderen gaan bovengronds kijken of zij de loop van de ondergrondse gang kunnen vinden. Percy wil voor deze zoektocht zijn koets niet uitlenen, dus het gezelschap zal te voet moeten gaan. Na een tijd lopen eindigt men op een begraafplaats, maar hier is niets te vinden. De begraafplaats, Paddington, blijkt te nieuw te zijn. Na informatie te hebben ingewonnen bij een voorbijganger, zet men koers naar de begraafplaats Old St. Pancras. Dit is een veel ouder kerkhof, dat wel in de buurt ligt. Het is een oud en vervallen kerkhof, waarvan de atmosfeer Tabby wel weet te inspireren. Ze lopen zoekend rond en Penny vindt een pootafdruk die erg lijkt op die van een ghoul. Men zoekt, maar vindt in eerste instantie niets. Tarjinder oriënteert zich dan naar waar het tehuis is. Penny loopt verder zoekend rond en zakt opeens tot haar borst weg in een graf. Het graf blijkt van onderuit uitgegraven te zijn. Men krijgt de indruk dat er vanuit de hoofdgang een zijgang gegraven is om dit graf te ontdoen van eetbare bestanddelen. Tabby kijkt de gang in en wordt hierbij bijgelicht door Penny die het zonlicht met een spiegeltje het graf in schijnt. Het is een oud graf en het lichaam dat hier lag is al vergaan, maar de botten vertonen knaagsporen en sommige lijken te missen. De gang is oud en niet recent gebruikt. Hierna daalt Tarjinder af in het graf om te kijken of hij de hoofdgang kan vinden. Deze vindt hij 2 meter verder. Hij komt terug en Tabby dekt het gat af met een brok grafsteen. Ze oriënteren zich en kunnen een richting bepalen met behulp van de gang en het tehuis. Zij volgen de lijn verder en zien dat er een drietal mausolea min of meer op die lijn liggen. Bij het eerste mausoleum ziet Tabby sporen. Het hek lijkt op slot, maar de ketting zit los. Tabby maakt voorzichtig het hek een stukje open zodat men er door naar binnen kan. In het mausoleum is het te donker om de inscripties te kunnen lezen. Wel is te zien dat er in een hoek een heel gat zit, met een gang naar beneden. Het groepje gaat net zo stil als ze kwamen weer terug. De ander mausolea worden nog bekeken en het derde is geplunderd voor voedsel.

Hierna gaat men een buurtcafé in. Ze drinken wat en informeren of er twee dagen terug een zwarte koets is gezien. Niemand heeft die gezien. Tarjinder kijkt verder het café rond, immers een kastelein ziet niet alles. Hij vraagt of er iemand is die hier altijd zit. Hij wordt verwezen naar een oude man die bij een raam heeft plaatsgenomen. Deze heeft een aantal weken geleden een man van de kerk gezien. In ruil voor een refill herinnert hij zich ook het uiterlijk. Uit deze beschrijving herkent Tabby de reverend Patrick Simmons; de vriend van William Booth die in het bestuur van het vrouwenhuis zit.

Na deze ontdekking begeeft het groepje zich weer naar het ziekenhuis. Percy is nog steeds in slechte conditie, maar Dave geneest goed en mag naar huis. Ze gaan spullen regelen voor een expeditie, maar eerst wordt er gezocht naar een geschikte locatie waar de overblijvende gesmokkelde vrouwen tijdelijk kunnen verblijven. Tabby vindt een woning in een goedkoper gebouw bij haar in de buurt. Met de hulp van George Lusk lukt het om de vrouwen uit het vrouwen huis te halen en de dames naar de woning te verplaatsen. Het leren van de spreuken verloopt voorspoedig voor Percy, Dave en Penny. Aan het eind van de week is Percy ook goed genoeg genezen om uit het ziekenhuis ontslagen te worden. Dave gaat ondertussen langs in de haven bij de zwerver. Deze heeft geen koets gezien, maar wel een goed geklede man die zijn gelaatstrekken probeerde te verbergen met een hoed en zijn kraag. Hij had bakkebaarden en was, gezien de stevige pas die hij er in hield, in goede conditie.

Penny gaat in antiek- & curiosa winkels op zoek naar een maliënkolder en weet er een te vinden. Terug op zijn kamer ontdekt Dave dat Chang is verdwenen, tezamen met enkele voorwerpen van waarde. Percy besluit ook een borstkuras te kopen en Tarjinder weet een stevig vest van olifantenhuid op de kop te tikken. Tabby besluit om ook een pistool aan te schaffen. Later ontdekt Tabby dat er verbazend veel ketellappers e.d. bij haar huis en dat van de siamese dames verblijven. George Lusk houdt zich aan zijn woord.

Tabby krijgt te horen dat het manuscript van William Booth is teruggevonden. Het blijkt op een verkeerde plaats te zijn opgeborgen. Zij vertrouwt het niet en vraagt aan de uitgever of ze het mag inzien. De tekst lijkt te kloppen met wat ze ervan begrepen heeft van Booth en de journalist, maar ze het Leger des Heils komt erg onsympathiek over na het lezen van de tekst. ze vraagt of de anderen er ook naar willen kijken. Penny en Tarjinder vinden niets, maar Dave ontdekt magie in de tekst. Er zit een symbool in verwerkt dat terugkomt. Het effect hiervan is dat je een moordzuchtige drift over je heen krijgt als je iemand van het Leger des Heils op straat ziet. Dave gaat het manuscript aanpassen om het symbool weg te halen. Tabby heeft enige kennis van chemie en weet een bleekmiddel te fabriceren.

Ondertussen probeert Percy vriendschap te sluiten met de Siamese dames en ontdekt dat de taal leren verstandig is. Met handen en voeten werk weet hij hen duidelijk te maken dat hij de tatoeage weg wil proberen te halen. Ze werken hier graag aan mee. Hij begint met natekenen. Penny helpt hem hierbij, want zij kan redelijk tekenen. Na enkele pogingen weet ze het patroon zo aan te vullen dat er iets heel anders staat. Daarna gaan ze op zoek naar een tatoeërder om het patroon aan te passen. Bij 2 dames werkt het patroon niet meer goed en bij eentje is het twijfelachtig.

Tabby maakt zich zorgen: zij en Tarjinder staan onder invloed van de magie uit het manuscript en hebben nu moordzuchtige neigingen zodra ze iemand van het Leger des Heils ontmoeten. Ze durft momenteel haar huis niet meer uit. Percy komt aanzetten met opium. Hij zegt dat dit helpt en als de deskundige dit voorschrijft willen ze het best proberen. Maar werkt het ook tegen magie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s