Scorpio Rising – 9

Scorpio Rising – 9, New Moon (en sikkel eerste kwartier)

Er worden plannen gemaakt, good will gekweekt, en veel zaken besproken. De party kent het stadje, maar de vijand ook. Van waar komt de aanval? Wat te doen met de onschuldigen? Hoe in crinos te gaan? Bones wil wel helpen met het bezweren van wapens zodat de ‘spirits of bad luck’ er minder vat op hebben. Het gaat niet zonder slag of stoot, een van zijn handen geeft vreemd licht. Cohen, de leraar Rabbi, wil wel een oogje open houden in de umbra. Er wordt een blokkade opgeworpen op de hoofdweg, om zo een makkelijk verdedigbare positie te hebben. Rat’s Horizon onderneemt een hele expeditie om twee mijnkarretjes (extreem goede beschutting) te stationeren en hij weet – zeer voorzichtig – Nitroglycerine op de kop te tikken (ook via de mijnen). De bevolking wordt ondergebracht in de kerk zodat ze niet de in weg lopen. Een (geplakte) Gaian Scale hangt boven een van de wagentjes als lokaas. Wolfgang zit als bewaking op het dak van de saloon.

12 uur, de vierde dag is afgelopen en de vijfde dag begint. Een paar mensen rennen nog naar de kerk met rantsoenen en drinken, er zitten veel mensen op een klein kluitje in de kerk. Een gil uit de buurt van de kerk. Daarna, doodsgerochel op straat. De vijand is er. Cohen komt aangerend: ‘ze zijn er’…Tja… ‘Ik zag ze pas laat, ze moeten hier naar toe gelopen zijn en pas hier in de umbra zijn gegaan.’

De mensen zijn bang en onrustig. Whipsaw rent naar de locatie en ziet de lichamen, Rat’s Horizon (in Crinos) via de achterafstraatjes, Liz gaat via de daken. Doc zoekt de schaduwen op en zet Sense Wyrm aan: er zijn 3 aanvallers. Drie brandbommen richting de barricades: woesj. De party rent terug. Doc en Rat’s zien hoe de groep van aanvallers zich opsplitst, twee gaan ‘links om’ een gaat ‘rechts om’ door de hoofdstraat. Doc en Whipsaw rennen op de eenling af: verdelen is heersen dus deze eenling moet af te maken zijn. Maar de drie verdwijnen uit de materiele wereld: ze zijn de umbra in. Shit. Waar verschijnen ze nu? Het is kort stil, dan hard gekraak en gekras. Ze zijn bij de kerkdeur. Whipsaw is snel. Maar het enige dat hij ziet is een schaduw de umbra instappen. Doc en Whipsaw komen tot dezelfde conclusie: er wordt een hetze tegen de party gecreëerd. Ze maken iedereen bang door terreur, hit-and-run en guerrilla tactieken. Zo ondermijnen ze de positie van de party in het dorpje door angst. Dan is het een hele tijd stil, tot ongeveer een kwartier later een gil uit de kerk komt: de dominee is gevonden, omgekeerd aan de deur gespijkerd van zijn sacristie. Aan het opgedroogde bloed te zien was dit de eerste actie van de Black Spiral Dancers geweest. Whipsaw probeert de volkswoede te kanaliseren.

Dan de 5e dag. De burgemeester Red Moses komt met een henchman en een witte vlag aanrijden. Rat’s bijt op zijn nagels om niet de burgemeester met vlag en al ondersteboven te schieten, maar dat zou een slecht beeld creëren. Als de burgemeester op zalvende toon begint te spreken onderbreekt Whipsaw hem bruusk: verrader, duivels aanbidder. De burgemeester glimlacht minzaam: de bevolking mag de outlaws uitleveren anders komt hij ze halen. Hij adviseert iedereen om binnen te blijven, dat is het enige waar hij en Whipsaw het over eens zijn. Tot 12 uur hebben ze.

De Burgemeester komt met 9 henchmen aanrijden, hijzelf als tiende. Via de umbra komen nog eens vier Black Spiral Dancers. Liz krijgt Bald Faced Lie en Hide in Plain sight over zich heen van Coyote, zonder verdere toelichting … maar misschien heeft het iets te maken met de nacht van laatst? (En het feit dat ze zwanger is al weet ze dat nog niet?) Het schieten begint. Whipsaw in een mijnwagentje krijgt toch een schampschot. Liz geeft de burgemeester een schampschot. Maar dat is niets vergeleken met de nitroglyrine die de 9 en de burgemeester naar hun hoofd krijgen. De eerste fles maakt er een dood, en verwond een tweede die het bot van een paard in zijn dij krijgt. Twee anderen worden afgeworpen en de paarden gaan ervandoor. Whipsaw beseft dat hij de aandacht moet trekken van de BSD want anders gaan ze weer hun tactiek doorvoeren. Eerder die dag heeft hij een vogel gevangen, een spreeuwtje (volgens Coyote zal geweld tegen vogels Whippoorwill erg boos maken). ‘Laat me gaan Whippoorwill’ fluistert hij. Maar geen antwoord. Hij veranderd in een wolf, en pint het vogeltje onder zijn poot. Het staat hem tegen om het onschuldige dier te doden: ‘Laat me vrij Whippoorwill.’ Geen antwoord. Hij bijt de vogel dood : ‘I renounce you Whippoorwill’. De BSD stoppen met lopen en veranderen hun koers. Uit het niets verschijnen twee klauwen en Whipsaw wordt gegrepen en de umbra in gesleurd. De BSD activeren hun gifts.

Er wordt geschoten, ook Belle Starr, met een dubbelloops, schiet op het inkomende tuig. Liz, Rat’s en Doc gaan ook de umbra in. Rat’s op bijzonder spectaculaire wijze: hij duikt van het dak (waar hij zit) met twee flesjes Nitro en gebruikt de schittering van het glas om in de umbra te komen. De (niet dedicated) flesjes vallen tussen de aanvallers. Resultaat, twee doden, twee gewonden en nog eens twee man van hun paard afgeworpen. Er zijn nog maar twee overlevenden bij de aanvallers: de burgemeester en een henchman. De handlanger bloedt uit verschillende wonden, de burgemeester heeft een schampschot gehad.

De posse staat in de umbra, tegenover hen 4 BSD, twee hebben een glibberig en dikke, viezige huid, een heeft horens, een heeft vleermuis flappen tussen armen en benen. De ringleader (Buttercup?) heeft rituele spiraal littekens die gloeien met de kleur van balefire. Whipsaw is in hun klauwen, hij probeert te ontsnappen maar het lukt niet. Doc springt naar voren en weet de Ringleader te verwonden, zeer tot zijn ongenoegen. Rat’s valt dezelfde aan en ook hij weet deze te verwonden, zij het weinig door het pantser. Liz lijkt van haar stuk gebracht en maait mis.

De ringleader gromt en brult en balefire druipt neer op Whipsaw. Door zijn gespartel druipt het meeste naast hem op de grond, maar een beetje raakt: het brandt als de hel en laat lelijke littekens achter (in de vorm van een spiraal). De Hoornige buigt zijn hooft naar voren en spietst Rat’s lelijk. Liz wordt aangevallen, maar haar aanvaller (met de flappen en kleverige huid) maait ook mis. De laatste valt Doc aan maar doet maar weinig schade.

Whipsaw grijpt zijn claive en slaat naar de ringleader; dat is een zeer lelijke wond die hier toegebracht wordt. Rat’s, vastzittend op een hoorn, haalt uit met zijn dedicated houweel en slaat de rug in van de Hoornige Horny. Doc springt er boven op en verwond deze zo dat hij rage moet uitgeven om te overleven. Liz valt de Flappen Man aan (in a fury of blows) en doet deze schade.

Horny klauwt en bijt naar Rat’s en weet deze verder te verwonden. De Flappen Man Flappy gaat verder met zijn aanvallen op Liz, maar wordt afgeleid als ze zegt ‘Kijk uit, achter je’ (Bald Faced Lie) . De Ringleader drijft een klauw via de ogen van Whipsaw zijn hersenen in en smijt hem aan de kant (hij geeft rage uit om te genezen); hij grijpt de claive. ‘Dat wapen doet niets voor je’ probeert Liz.

Doc valt de Ringleader aan en doet schade. Rat’s slacht Horny af. De Flappen Man ziet dit gebeuren (door Liz) en springt op Rat’s af en geeft rage uit: hij maait Rat’s neer. Tegelijkertijd bijt Whipsaw in de arm van Ringleader deze laat de claive vallen. Flappy, die ziet dat Rat’s neer is, wil de claive pakken, maar Doc is sneller en grijpt de claive. De Ringleader valt Liz aan, en verwond haar. Doc maait met het zilveren zwaard Flappy neer. Daarna springt iedereen die nog kan boven op de Ringleader en verwond hem dusdanig dat deze zweeft op incapacitated.

Ondertussen: in de realiteit is de shootout plaats aan het vinden. De short and long is dat Bones “Ik-wist-niet-dat-ik-het-in-me-had” de Euthanatos mage de burgemeester neerschiet in een Western shoot out. De henchman is al op de korrel genomen door Belle Starr.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s