Tanais – 30

Tussendoor avontuur 30 – 26 juli 2012

1-v-R1
Rond de middag komt er een compagnie van 100 man aan. Daar gaan we mee naar het zuiden en wachten tot de karavaan komt. Ze hebben zwaarden, pijl en boog en woestijnkleding. Het lijken geduchte vechtersbazen. Wij gaan in lokale dracht en schminken ons om er niet als buitenlanders uit te zien. Er is een duidelijk pad naar het Zuiden. Adrar blijft onderweg in de buurt van Risha. Tegen de avond komen we bij een kleine naamloze oase halverwege de weg naar Woudiver en de oase Sajna Kien. De compagnie regelt alles qua wacht en vuur voor zichzelf. Wij hebben een eigen wachtschema. Gwan heeft niet het idee dat we worden gescry’t. De soldaten verdoen hun avond met dobbelspel en drank. Ze maken zich geen zorgen. Dit is een routineklus.

2-v-R1
Ochtend. Als de zon opgaat steekt er een briesje op. We wachten op de karavaan, maar er komt niets. In de kristallen bol ziet Gwan dat ze zich hebben ingegraven op drie uur afstand naar het Oosten. We gaan! Rond het middaguur, als de zon op zijn heetst is, zien we grijsachtige doeken in een cirkelvorm: tenten, smeulend vuur en zwartgeblakerde dingen. Het kamp is met veel geweld overvallen! Er liggen lijken en zo. In wigformatie er op af, met de schutters in reserve achter. In de eerste tent zijn brandsporen en er ligt een dode handelaar. Zijn geldkist is opengebroken. Claude vindt nog een saffier in het zand, die hij bij zich steekt.
Kameelsporen leiden terug naar het Oosten. We vinden ook sleepsporen die aangeven dat er zoxb4n 30 kamelen waren en dat er tussen de 20 en 40 gevangenen blootvoets in kettingen meegevoerd zijn. Het is zo te zien gisteravond al bij het vallen van de nacht gebeurd. Eén kooi is met rust gelaten. Daarin zit een aap met leerachtige huid en zes armen ons kwaadaardig aan te staren.
Claude vindt met detect magic een verborgen put die magisch is ingericht. Risha gaat als eerste naar binnen. Hij komt in een souterrain in de vorm van een wiel met 8 spaken. In het midden is een pedestal met een grote kristallen bol. We horen geschuifel in de spaken en als Risha daar het licht van zijn kasteteken op schijnt, ziet hij kooien met mooie, angstige meisjes er in. Hij bevrijdt ze terwijl Gwan de kristallen bol activeert. Hij ziet dat onze eigendommen onder in de kooi met het monster liggen. Risha leidt de meisje naar boven, zeer tegen de zin van Claude.
Als hij de meisjes ziet, zegt de commandant: “Goed werk! Missie geslaagd. De grootvizier zal tevreden zijn. Laat de bandieten maar gaan. En die demon laten we hier!”
We zeggen dat wij nog achter de bandieten aan willen. En Claude gaat, vermomd als schone deerne, met de manschappen mee.
Ze roept “Blijf van me af!” als één van de soldaten haar wil bepotelen.
De commandant roept het manschap tot de orde en stelt de meisjes gerust: “Wij gaan jullie aan de grootvizier voorstellen en die zal jullie bevrijden.”

Als ze weg zijn doet Risha ‘Lock Opening Touch’ op de kooi. Het krachtveld dat er omheen zat gaat uit. En de demon grijpt hem bij zijn hoofd en trekt dat door de tralies naar binnen! (1 punt damage) Risha trekt zijn zwaaren en hakt op de arm in. Het doet maar weinig schade want het zijn geen magische wapens en het is een onhandige manoeuvre, zo met je hoofd in de knel.
Chang wacht op de volgende actie van de demon. Die doet een ‘Cone of Cold’ waar Risha nog twee punten damage van krijgt. Hij zet zijn combi ‘Dawn’s Whirlwind’ in, een combinatie van zijn vier krachtigste aanvalscharms: ‘Enemy Castgating Solar Judgement’ waarmee hij aggravated damage doet tegen demonen, ondoden en andere schepselen van het duister; ‘First Melee Excellency’ waarmee je extra dobbelstenen mag gooien op je aanvalsworp; ‘Hungry Tiger Technique’ waardoor de extra successen op de aanvalsworp dubbel tellen voor schade en ‘Peony Blossom Attack’ waarmee hij tot wel vier extra aanvallen tegelijk mag doen. Het kost een sloot essence en zijn anima licht op. Ook kost het hem een punt Willpower. Maar het effect is dat hij de demon helemaal dood slaat. Deze zakt als een lege leren zak in elkaar.
De demon springt over naar Adrar. Die is nu bezeten. Hij zelf schrikt alleen maar even en heeft het verder niet door. Het jongetje juicht: “Zó ! Hoe jullie dat gedaan hebben ! Fantastisch !”
Chang doet de dubbele bodem van de kooi open. BOEM! Een booby trap die hem nog wat schade doet. Maar daar liggen onze spullen inderdaad. We vinden ook een soulsteel helm. Risha zet hem op. Dat was niet zo’n goed idee, want het ding wordt gloeiend heet. Hij probeert hem van zijn hoofd te rukken, maar dat lukt niet. Au au au! Als na zoxb4n 5 minuten de pijn wegtrekt is de helm met zijn hoofd vergroeid. Zijn haar komt er alweer een beetje doorheen gegroeid. Het zier er nog een beetje mal uit en daarom doet hij een tulband om.
We gaan snel achter de soldaten aan. Tegen de avond bereiken we hun kamp. Ze wilden zich net aan de dames gaan vergrijpen, maar als ze ons zien krijgen wij eerste keus. Chang kiest de vermomde Claude en de twee chinezen zitten de halve nacht elkaar schuine bakken te vertellen en te giechelen. Gwan neemt het meest schuchtere meisje en stelt haar gerust: hij doet haar niets. Daar is ze heel blij om. Risha kiest daarentegen het mooiste meisje en deelt met haar in de geheimen van de kama sutra, een deel van zijn opleiding als Shintasta prins waar hij wèl veel in geoefend heeft.

3-v-R1
De volgende dag trekken we met de meisjes naar de grootvizier. Hij heeft een groter paleis dan de vizier. We moeten bij de poort onze wapens en wapenrusting af doen. De wachter kijkt geamuseerd als Risha zijn helm niet af krijgt, “Nee, je mag niet door met die helm.”
“Maar ik ben de koning van Soul!”
“In de diplomatieke hiërarchie staat een koning van Soul beneden de grootvizier van Qart.”
Na enig getouwtrek wordt er een twee-weg kristallen bol gehaald waardoor Risha met de grootvizier kan praten. Risha probeert hem te overreden om een tovenaar de vloek van de helm te laten verbreken. Dit is geen succes. De grootvizier heeft de dood in de ogen gezien en is er nu van overtuigd dat er een groot gevaar dreigt. Hij verbreekt acuut de verbinding. Verbouwereerd blijft het koninkje achter. De anderen mogen wel door.
“Heren, helden! Welkom! Maar wie is die enge man?” vraagt de grootvizier joviaal.
“Hij is echt de koning van Soul.”
“Maar hij is vervloekt!”
“Nee, gewoon dom. Maar wijsheid komt met de jaren.”
De grootvizier bedankt ons, onoprecht – een formaliteit, voor het stoppen van de karavaan en vraagt wat hij voor ons kan doen.
“Een permanent toegangskristal zou wel heel handig zijn,” zegt Chang.
“Een begrijpelijk verzoek,” knikt de grootvizier, “ik zal er voor zorgen. Een fijne dag nog.”
Dan kunnen we gaan. Bij de haven ligt het kristal al voor ons klaar.

Als we weg zijn, worden de negen deernes aan hem voorgesteld. Claudette manipuleert de andere meisjes zó dat ze er tegen opzien om de grootvizier te ontmoeten. Ze zijn wel toe aan een nacht rust. En ze vraagt aan de oudere hofdames hoe zij er voor kan zorgen dat zij gekozen wordt. De dame kan geur-oliën voor haar regelen. Die werken vooral op de langere termijn. Ze vertelt ook dat de smaak van de grootvizier uitgaat naar exotische, schuchtere, makkelijk te overmeesteren meisjes.
Bij het voorstellen valt de keuze helaas op drie andere meisjes die veel aantrekkelijker zijn dan Claude in travestie.
Claude verstopt ongemerkt een shuriken in het gewaad van één van de uitgekozen meisjes en gaat daarna naar de hofdame. “Ik heb het vermoeden dat één van hen een moordenares is.”
De list lukt. Ze gaan door geheime gangen naar het vertrek waar de meisjes op de grootvizier moeten wachten. Het meisje met de shuriken wordt schreeuwend afgevoerd en geëxecuteerd. Claude kan haar plaats innemen. Dan komt de grootvizier in lollige stemming binnen. Als Claude aan de beurt is, weet ze hem zo te vervelen dat hij in slaap valt. Dan smoort ze hem en neemt de benen. De andere twee meisje schrikken als ze het voorvertrek binnen komt.
“Rustig, kalm blijven, we komen hier uit.”
De drie leggen de grootvizier netjes in zijn bed en sluipen via de geheime deuren weg uit het paleis. De wachters kijken, net als op de heenweg, discreet weg. Claude geeft de meisjes de saffier mee, vermomt zich als eunuch en neemt ze mee de stad in. Weg.

We verzamelen bij de catamaran en vertrekken. Missie geslaagd.

3 xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s