Tanais – 17

Tussendoor avontuur 17 xe2x80″ 15 december 2011

De party is nog steeds in Sorcerorxe2x80x99s Well, de open plek in het bos. Na het zeemanslied kwamen er haaien en hoeren uit de put. Ze zijn verslagen en de haaien spartelen nu op het gras tussen de verminkte meisjes. Het is een akelig gezicht. Sarina, xc3xa9xc3xa9n van de volgelingen van Risha xe2x80″ sommigen zeggen zijn minnares xe2x80″ neemt het initiatief om ze weer terug in de put te gooien. Daar zijn ze wel even mee bezig.

Nehal Nemar is blij dat hij terug is. xe2x80x9cDie put. Daar komen geen nachtmerries uit. Er lijkt iets te missen,xe2x80x9d zegt hij.

Sarina kijkt op van haar werk: xe2x80x9cOnze Risha.xe2x80x9d

xe2x80x9cDe Shintasta? Nee, daar heb ik het niet over. Als je in de put kijkt, zie je je eigen angsten, maar dat zijn nog geen nachtmerries. Wat is het verschil?xe2x80x9d

Claude oppert: xe2x80x9cSlaap?xe2x80x9d

En Chang: xe2x80x9cDe droomwereld?xe2x80x9d

Gwan stelt voor om te gaan slapen boven de put.

Nehal zegt: xe2x80x9cDie mooie zwarte steen die mijn vrienden voor me hebben gemaakt, die lag eerst hier, voordat we de put groeven. De put gaat naar de onderwereld. De steen zou als deksel gebruikt kunnen worden. Maar dan moet je hem wel goed stutten. Dan kan iemand daar op gaan slapen.xe2x80x9d

Chang denkt dat Risha in de onderwereld zit.

xe2x80x9cAls hij in de onderwereld zit,xe2x80x9d zegt Nehal, xe2x80x9cisxe2x80x99ie dood. Toen ik voor de eerste keer leefde, had je van die alwetende poeha-siderials. Dat is typisch het soort dat weet hoe je iemand uit de onderwereld kunt halen.xe2x80x9d

Claude zegt: xe2x80x9cHij moet tegen een dode wedrennen dus als hij zelf ook dood is, is dat niet erg. Nu eerst nachtmerries oproepen.xe2x80x9d

Chang wil wel op de steen gaan liggen slapen.xc2 Rishaxe2x80x99s vrienden beginnen het ding te versjouwen en Claude maakt een stevig plankier, zodat de zerk niet in de put kan vallen. Terwijl ze bezig zijn vraagt Nehal Nemar aan Gwan: xe2x80x9cIs het niet zo dat de onderwereld alleen maar de foute types claimt? Het zijn de mensen die daar horen, die niet terugkeren.xe2x80x9d

Gwan heeft hier geen weerwoord op. Hij zegt: xe2x80x9cIk vindt het wel wreed om iemand zomaar in de hel achter te laten. Maar Risha had wel een contract met Exc3xa9noog. Dat is wel fout, ja.xe2x80x9d

Volgens Nehal klinkt het alsof er iets drastisch fout gegaan is en dat noemt hij een bizarre samenloop van omstandigheden.

xe2x80x9cJe kunt de doden toch oproepen om met ze te spreken. Zullen we hem oproepen?xe2x80x9d vraagt Claude.

xe2x80x9cGevaarlijke gekken hebben een oproepcirkel gemaakt in mijn oude huis,xe2x80x9d zegt Nehal, xe2x80x9cmaar laten we die maar niet gebruiken.xe2x80x9d

Intussen vraagt Chang aan Sandra of zij nachtmerries kan stabiliseren.

xe2x80x9cJawel, maar dan moeten ze in mijn buurt blijven. En ik heb geen macht over nachtmerries.xe2x80x9d

Nehal weet wel een plek waar je de doden kunt oproepen: xe2x80x9cIk herinner me een moeras waar vroeger een slagveld was. Daar zijn al eerder wezens uit de onderwereld opgeroepen. Het Bloedmoeras.xe2x80x9d

Claude herkent de beschrijving als de Shintasta Barrows.

Hij wil wel weg uit deze plek, maar gaat niet mee naar Phantom Marshley: xe2x80x9cLoopt die nog steeds rond? Dat is een ongehoorde klootzak.xe2x80x9d

xe2x80x9cWaar ken je hem van?xe2x80x9d

xe2x80x9cHij heeft me bedrogen. Het ging om een vrouw xe2x80xa6 wil je het echt weten?xe2x80x9d

xe2x80x9cAlle informatie over Phantom is nuttig.xe2x80x9d

xe2x80x9cIk was jong en wist dat hij een machtige tovenaar is. Ik vroeg of ik de geheimen mocht leren. Hij deed uit de hoogte. Het meisje waar ik heel erg verliefd op was, is door hem misbruikt. Ik zwoer wraak. Maar daar is niets van gekomen.xe2x80x9d Hij kijkt vuil. xe2x80x9cGa er vooral heen, ik ga niet mee.xe2x80x9d

De steen ligt inmiddels weer op zijn plek en Sarina komt er bij staan. Ze vraagt of de procedure met de grafsteen omgekeerd kan worden.

xe2x80x9cIk wil er wel op gaan liggen voor we vertrekken. Dan is dat maar uit de lucht,xe2x80x9d zegt Nehal Nemar.

Er wordt een vaatje bier geopend en Claude snijdt de gedroogde hondenballen aan. Nehal spreidt zijn mantel op de zerk en gaat liggen. Er gebeurt niets. Als de man slaapt bindt Gwan een touwtje om zijn voet. Hij droomt onrustig. Chang kijkt of hij gewoon angstdromen heeft, of dat hij een nachtmerrie heeft. Omdat hij het niet vertrouwt, maakt Chang Nehal wakker.

xe2x80x9cIk droomde dat ik er niet meer weg kwam en voor eeuwig opgesloten zat.xe2x80x9d

xe2x80x9dInelsewhere?xe2x80x9d

xe2x80x9cNee, in dexc2 onderwereld!xe2x80x9d Nehal beschrijft in details wat Risha in de vorige sessie heeft meegemaakt. xe2x80x9cEn toen werd ik wakker gemaakt.xe2x80x9d

Hij wil vertrekken en ergens anders een nieuw bestaan opbouwen. We ruiken rook. De geur komt uit het woud. De wyld staat in brand en het komt naderbij! Snel wordt het kamp opgebroken. Het vuur komt naderbij. We besluiten naar Phantom te gaan. De eenhoorns en nachtmerries breken de wyld open en er openbaart zich een troosteloos landschap.

<scene wisseling>

Badend in het zweet wordt Risha wakker. Er staan allemaal wilde nachtmerries om hem heen. Negen paarden met rode ogen, bezweette zwarte vacht en acht benen, die onmiddellijk wegrennen. Tijd voor actie! Gelukkig staan de anderen klaar met netten en lassoxe2x80x99s. Exc3xa9ntje ontsnapt, maar acht nachtmerries worden gevangen. Ruim meer dan we nodig hebben.

Claude en Gwan maken een vierspan koets. In die tijd gaat Risha de nachtmerries temmen. Dat lukt en even later rijden we door de wyld. Tegen de ochtend komen we aan bij Aryanxc2xb4s Abode. Gwan op de bok van de koets, Claude op een nachtmerrie, Chang op de pegasus en Risha en Sandra op de eenhoorns. De overtallige nachtmerries zijn achter de wagen gespannen. We krijgen ruim baan. De nachtmerries zijn best eng! En Risha, in zijn leren pak op een eenhoorn, wordt heel vreemd aangekeken. Het maakt in ieder geval indruk. Aryan heet ons welkom. Hij heeft nu echt respect voor ons, het is niet meer alleen beleefdheid. Terwijl we ons verhaal vertellen wordt de beste wijn geschonken en krijgen we heerlijk eten. Chantal doet mee aan het feest maar ze is een beetje humeurig. De hormonen spelen op. We mogen even aan de buik voelen: hij trappelt al.

De volgende dag gaan we naar de brahmaan. Hij had het goede nieuws al gehoord van de vogels. Tegenover Claude houdt hij een strak gezicht. xe2x80x9cEr moet altijd een xe2x80x98bad guyxe2x80x99 zijn in het verhaal. Claude is de onbeschofte hork, maar ook de nar.xe2x80x9d De heilige man geeft gedetailleerde instructies over het groene paard. Risha vraagt naar Nehal Nemar.

xe2x80x9cDat is de necromancer waar kleine kinderen mee bang gemaakt worden.xe2x80x9d

xe2x80x9cIk heb de nachtmerries opgeroepen door op zijn graf te slapen.xe2x80x9d

xe2x80x9cDan zijn het hele krachtige nachtmerries!xe2x80x9d

Voor het groene paard hebben we de andere drie nodig. We moeten met ze naar het magische bos en daar zullen ze elk drie planten aanwijzen. Die moeten we hierheen brengen en dan krijgt Risha het ritueel.

Sandra vindt het goed dat Risha de eenhoorn blijft berijden. Gwan gaat op een extra nachtmerrie. Het gaat heel gemakkelijk allemaal. We krijgen allerlei heel gewone plantjes: hei, vergeetmenietje, boterbloem, et cetera. Als we terugkomen bij de shamaan heeft die een boekrol met een toverspreuk voor ons gemaakt. Risha vlecht de plantjes samen en leest de spreuk op. En hopla! Er staat een mooie tamme groene hengst! Het is gelukt.xc2 Claude maakt de lijkwagen en we gaan naar de Barrows. Risha wil onderweg nog even langs de stad gaan om bij de Qartianen het contract met Exc3xa9noog te laten ontbinden. Hij kent inmiddels genoeg van de taal om te kunnen controleren of er staat wat hij bedoelt.

3 xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s