The RoSE – 1

Vandaag wijdt het Silver Pact recent ontdekte Lunars in. Exefxbfxbdn van de aanwezige elders, Ten Stripes, ziet er uit als een meisje van 16 xefxbfxbd 17, maar ze is naar verluid al enkele eeuwen oud. Ze is een Changing Moon. De sjamaan, No Moon, heet White Owl en is ook een vrouw. De derde elder is Vuurvos, een Full Moon aanhanger van Leviathan, de heer van het Westen. Ze vertellen over de Rakshi, de vrouwe van het Oosten en Tammuz de heer van het Zuiden. In het Noorden schijnt ene Bull of the North te zitten, maar daar hebben ze nog geen contact mee gelegd. In het midden komen de lunars niet xefxbfxbd althans dat laten we de dragonblooded graag geloven.

We worden getatoeerd. Sommigen krijgen Tattoo Artifacts. White Owl legt uit dat wij op een niet-traditionele manier beproefd worden. Ten Stripes en haar leerlingen, die net drie maanden lang getest zijn, kijken teleurgesteld. Morgen wil ze ons voorstellen aan haar gezelschap. Drie maanden terug is ze naar een bijeenkomst op de elementaire pool van Aarde geweest. Daar waren lunars, solars, veel siderials en een paar onbekende types. Ze legt ons uit wat het waren: het dodenrijk heeft tegenwoordig ook zijn exalts. De solars hadden de oude ontmoetingsplaats geactiveerd. Die ligt midden in het Realm. Wij moeten over drie maanden haar compagnons daar afleveren. Probleem is: dat zijn geen lunars, dus ze kunnen niet ongemerkt door het Realm. De full moon vraagt of we ze op mogen eten. We stellen ons aan elkaar voor:

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Shi Mei-Lan, no moon, studieus type, kattenoortjes

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Tawuz, changing moon, witte lok

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Hiss (geboren Paddy), changing moon, slangenoog, favoriete vorm 35+ bootsman

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Eyes of Autumn (geb. Ula Raz), full moon, oefent steeds kataxefxbfxbds

De volgende dag komen de circle mates van White Owl aan in een metalen schip met zeilen van spinrag. Het schittert in alle kleuren van de regenboog. We zien het pas als het vlak bij de haven is, maar dan loopt de bevolking van de stad ook uit. De bemanning ziet er gezond en goed gekleed uit; ze gedragen zich als piraten en duiken gelijk de kroeg in. De schipper geeft de havenmeester een zak geld, dus er worden geen vragen gesteld. White Owl introduceert haar vrienden:

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Nancy Endings, een vrouw die je steeds vergeet

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Quicksand Skipper, een piraat met een groot gouden zwaard

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd De Kapelaan der Zee, een bleke, zure man

We krijgen drie maanden de tijd om ons voor te bereiden. White Owl en haar circle mates gaan eerst naar de hemel om een overval te doen. Dat is xefxbfxbdniet gevaarlijkxefxbfxbd. Daarna, bij de reis naar het centrum van Creatie, hebben ze ons wel nodig. We praten over manieren om daar te komen. EoA heeft het over de voordelen van onopvallendheid; de Kapelaan knikt, spreekt xefxbfxbdxefxbfxbdn woord uit en de boot ziet er opeens uit als een houten galjoen.Na een tijdje is iedereen de metalen vorm vergeten.

Allemaal als vogel gaan lukt niet, want het artefact dat ze gaan stelen zou wel eens groot kunnen zijn. Ze zoeken een AI, een assistent van de Grote Maker. Op signaal van Nancy Endings tekent de Skipper met een geel-jaden staf een poort in de lucht. White Owl laat haar handpalm zien. Die straalt: ze heeft permissie. Ze stappen door de poort.

 

We overleggen en besluiten naar de City of the Steel Lotus te gaan, op zoek naar handelsmissies. EoA wil een boot stelen, maar Tawuz wil dat niet en huurt een zeilscheepje. Hiss is de kapitein, Tawuz helpt en EoA oefent kataxefxbfxbds en het ontwijken van de giek. Dat lukt niet 100% van de tijd.

Bij aankomst in de stad besluiten we xefxbfxbds avonds af te spreken. Tot die tijd hebben we tijd voor onszelf. Mei-Lan gaat naar huis en doet onderzoek naar grote internationale handelshuizen hier. Dat zijn

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Het Guild (slaven, drugs, alles)

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Vxefxbfxbdneef (reisbureau voor Dragonblooded)

-xefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbdxefxbfxbd Regenboog (wijnhandelaars)

EoA bezoekt haar onderwereld contacten. Ze hebben contacten met het Guild. Handelshuis regenboog kennen ze ook, dat heeft een groot spionnennetwerk, handelt in meer dan alleen wijn en schijnt banden te hebben met de verboden cultus van de Seven Stranded Vine. Dat schijnen demonenaanbidders te zijn. Maar haar kennissen hebben vooral ingangen bij het Guild.

Hiss verandert zijn uiterlijk (dat van de bootsman) iets. Hij gaat in zeemanskroegen zitten en informeert naar handelsconvooien. Het makkelijkst geld verdienen is inschepen bij Vxefxbfxbdneef Johannis, maar de passagiers zijn onuitstaanbaar. De vloot wordt geleid door admiraal Shuri de Rode, een arrogante klootzak. Verder zijn er nog wat kleine schepen. Het meeste kans heb je bij Shuri. Via de havenmeester valt een en ander wel te regelen.

Tawuz gaat naar zijn tante. Die woont in een mooi landhuis iets buiten de stad temidden van de wijngaarden. Hij vertelt over de opdracht. Ze zet grote ogen op. Als hij vertelt over het metalen schip loopt ze naar een kast met oude boekrollen en zoekt wat op: ze blijkt de gebruiksaanwijzing van zoxefxbfxbdn schip te hebben. Als we iets moeten verstoppen: het grootste wijnvat is 3 bij 5 meter. Ze vertelt ook dat de familie-oudste, prins-baron Lang Leven, is opgeroepen door een entiteit. Er was sprake van een huwelijk. Over vijf dagen komt hij terug. Tawuz moet daar bij zijn. Hij belooft het. Mocht Lang Leven tezeer aangeslagen zijn door de reis en overlijden, dan wil zijn erfgenaam, prins Rechtvaardigheid, in opstand komen tegen het realm. Het hangt er van af wat de entiteiten willen, maar met hun steun zou het kunnen lukken.

xefxbfxbds Avonds delen we onze kennis. De opties zijnxefxbfxbd ons door het huis regenboog te laten inhuren xefxbfxbd op zoxefxbfxbdn manier dat ze zich van ons kunnen distantixefxbfxbdren xefxbfxbd of door de Guild.

 

Vijf dagen later meldt Tawuz zich bij zijn tante. Via een geheime gang die hij eerder niet kenden en een labyrint van buxushaagjes, wat deels door de Wyld loopt, komen ze bij een paviljoen. Er ligt zand en de muren zijn beschilderd alsof het doorloopt. In de schildering zien we baron Lang Leven aan komen lopen totdat hij het paviljoen binnenkomt. Er klinkt verre feestmuziek. Veel aanwezigen zijn heel verbaasd.

Oud-oom is heel moe, maar licht aangeschoten van heel goede wijn. Zijn wandelstok is versierd en hij draagt een krans van bloemen die niemand kent. Hij zegt dan dat de solars gewaarschuwd moeten worden; hij heeft gecorrumpeerde solars gezien die de Groene Zon aanbidden. Daarna zegt hij formeel: xefxbfxbdDe Ebbenhouten Draak en zijn gemalin groeten de familie.xefxbfxbd Hij voegt er aan toe: xefxbfxbdEn als de yozi die xefxbfxbdZij die leeft in Haar naamxefxbfxbd wordt genoemd, ooit de familie om een gunst vraagt moeten wij dat doen, hoe vreemd haar verzoek ook is, want Zij is de enige die ons goed gezind is. Dit is mijn laatste dag op Creatie, want ik heb dingen gezien en meegemaakt waarmee ik niet verder kan leven.xefxbfxbd Dan draagt hij zijn zegen over op zijn zoon, die daarmee prins-baron Rechtvaardigheid wordt. Hij pleegt zelfmoord met een spreuk.

Iedereen staat met de mond open. De vrolijke muziek klinkt weer op, en in de verte verschijnt weer iemand in de zandvlakte. Het is duidelijk een demon: rode huid, slangenstaart, kippenpoten, ogen in de borst en een grote mond in de buik.

xefxbfxbdOK. Fijn dat ik er ben. Hoe ga ik dit vertellen? De Ebbenhouten Draak heeft de uitgang gevonden.xefxbfxbd

Veel aanwezigen verschieten van kleur. De demon gaat verder:

xefxbfxbdVoor ons goed nieuws, voor jullie niet. Maar mijn overziel vindt dit geen goed idee. De uitvinder van het verraad kan niet geen verraad plegen. Het aanbod: maak van An-Teng een bolwerk van Zij die leeft in Haar naam, en het zal weerstand kunnen bieden aan de Ebbenhouten Draak.xefxbfxbd

Baron rechtvaardigheid zegt dat hij een beter aanbod wil.

xefxbfxbdGoed. Steun ons en je krijgt je troon terug.xefxbfxbd

De demon wil antwoord over tien dagen. Hij draait zich om en loopt de geschilderde woestijn weer in.

 

Tawuz vertelt de anderen over gecorrumpeerde solars en de Ebbenhouten Draak. EoA heeft wel van hem gehoord. Ze kent ook een solar en ze zal de boodschap overbrengen.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

3 reacties op “The RoSE – 1

  1. GobboE schreef:

    Geinig filmpje. Leuke uitleg ook. Persoonlijk, als nitpick, je had iets beter gecentreerd mogen worden. Maar wanneer kunnen we de volgende uitleg over een psychologische test verwachten? 😉

  2. ellahir schreef:

    Ik denk dat dit eenmalig was 🙂 het was een project voor school.

  3. ellahir schreef:

    Hm, de software is blijkbaar nog gammel. De twee reply’s hierboven horen bij een heel andere posting 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s