Center 42 – deel 9

In progress

Mage

We liggen in hinderlaag te wachten. Er hangt een vrachtwagen in de lucht te wachten. Na lange tijd komt er een patrouille van vijf spinnen naar beneden. Spider_robotZe willen langs de gebouwen en gaan dus niet onder de vracht- wagen door. Hannibal stuurt hem hun kant uit en probeert de truck tegen hen aan te kegelen. Hij raakt de achterste twee. Die zijn zwaar beschadigd. De andere drie stoppen en scannen hun omgeving. We aarzelen. Hebben we genoeg aan twee kapotte verkenners uit de achterhoede. Hannibal besluit van niet, misschien heeft er maar xc3xa9xc3xa9n een ID. En als ze er wel allemaal een bij zich hebben, is de kans groot dat deze twee kapot zijn. Dus we moeten toch aanvallen. Bovendien, zij zien ons. Eentje richt met zijn poot (met loop) op ons en schiet. Jannie wordt geraakt! Het is een elektrische schok. Ze ligt op de grond te spartelen en kan niets meer. Max trekt zijn revolver en schiet. Hij raakt, maar het pantser voorkomt serieuze schade. N1c0 scant de spinnen op zwakke plekken; dat zijn, zoals je zou verwachten, de gewrichten. En het zijn natuurlijk digitale wezens …

Hannibal gooit een energiestraal naar xc3xa9xc3xa9n van de spinnen, maar die absorbeert de energie gewoon. De spinnen komen al schietend op ons af. De ene verstapt zich en mist, maar de andere raakt N1c0. Ze wordt geraakt en valt schokkend en wel op de grond. Max schiet weer en raakt een gewricht waardoor de spin lam raakt. Hannibal pakt zijn pistool met de prime kogels. Hij probeert de elektrische energie van N1c) en Jannie af te tappen. Het zweet staat op zijn voorhoofd maar het lukt!

De voorste spin is bij ons. Jannie en N1c0 kunnen weer bewegen en zijn net aan het opkrabbelen, dus die probeert hij te spletten. N1c0 rolt net op tijd weg. De grond waar ze op lag is kapot. Bij Jannie raakt hij alleen haar rok. Die (en de grond eronder) is heel erg kapot maar zij heeft niets. Helaas schiet een andere haar neer met zijn shock gun. De derde raaklt Hannibal. Alle wapens richten zich nu op Max en N1c0.

Max grijpt de spin die over Jannie heen staat en probeert hem kort te sluiten. Hij is niet uitgeschakeld, maar wel afgeleid. N1c0 probeert eerst contact te leggen via WiFi of BlueTooth, maar het is te hectisch. De weerwolf Digital Flow besluit dat de spinnen dichtbij genoeg zijn en springt uit zijn hinderlaag. Maar zijn klauwen missen. De voorste spin bijt Max, goed raak. N1c0 pakt haar Mini-EMP (een 2-dot artifact/device) en vuurt.Raak! De voorste robot verstart. Gelukkig maar, want hij heeft Max nog in zijn bek. Die weet zich los te wurmen. Hannibal schiet de langzaam instabiel wordende met Forces en Prime geladen kogel op xc3xa9xc3xa9n van de schietende spinnenrobots af. Einde robot. De loop van zijn wapen is nu oververhit. Max botchet met zijn Forces effect. Hij geeft nu licht.

De weerwolf, die overigens vreemd hondachtige oren heeft, maakt gebruik van de reboot van de voorste robot. Hij neemt de controle over de machine over. Jannie komt bij. Hannibal zegt: “Mocht ik geraakt worden dan moet je die kogel afvuren, want hij wordt nu erg instabiel.” En ja hoor, hij wordt inderdaad geraakt. Jannie weet wat haar te doen staat en schiet de schutter af. De kogel is erg effectief, de robot is serieus beschadigd. N1c0 overlegt met de weerwolf. Zijn controle duurt niet lang, maar hij kan een tijdelijke shutdown forceren. Ze beginnen hem open te schroeven. Intussen schiet Max de laatste bewegende robot kapot. Daarna kan Jannie hem genezen; daarvoor kan ze zijn eigen bloed gebruiken.

Als Hannibal weer bijkomt gaat hij N1c0 en Digital Flow helpen. Ze vinden een ID-kaart en een kristallen ‘geomid fragment’. De weerwolf noemt het een Weaver fetish, Daarmee wordt je niet alleen door spirits herkend als weaver-creatuur, maar kun je zelf ook andere weaver-dingen herkennen. We vinden ook een stabilizer Patch, die wilde weerwolf graag hebben. Hij legt uit dat het een pleister is waarmee je een garou in zijn geboortevorm kunt dwingen. Hij wil het erg graag onderzoeken. Feitelijk is dit ding precies de reden waarom hij hier is. Ook vinden we een paar Booster patches, waarmee je een eigenschap tijdelijk kunt verhogen, hij waarschuwt ons dat die nogal verslavend zijn. De harnassen zijn ook sterk, maar je hebt er niet veel aan als mens. Ze hebben de verkeerde vorm. Ook de lightning Claws zijn formidabel, maar die hebben hetzelfde bezwaar, ze zijn niet voor de menselijke anatomie. Max neemt er toch xc3xa9xc3xa9n mee, en een pantser. We kijken nog even naar de door de bus geplette robots. Die zijn inderdaad totaal kapot. Hannibal sloopt nog wat transistoren, printplaten, lenzen en een accu uit de verschillende robots.

N1c0 laadt de EMP weer op. De weerwolf raadt haar aan om toch ook Spirit te leren. Maar dat vindt ze wel erg vaag. Hij raadt haar aan om het gewoon als een andere dimensie te zien. Daar heeft ze wat aan! Ze is zxc3xb3  blij dat ze hem een compliment geeft met zijn schattige oortjes, maar dat valt helemaal verkeerd … tot haar verbazing.

We nemen afscheid en rijden inde opgekalefaterde auto naar Downtown. Het is niet druk. Af en toe zijn er afslagen naar Old Town, maardie zijn afgesloten door spinnewebben.

Dit bericht is geplaatst in GobboE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s