Center 42 – deel 4

[uw kronikeur was afwezig in verband met vakantie in de Rode Zee. Dit verslag komt van de speler van Kayleigh. Waarvoor dank en hulde!]

Kayleigh stelt voor om een sterretjesbom te maken en die onder de chimera te manouvreren. Maar dat werkt natuurlijk alleen als die niet helemaal chimerisch is. Ridder Rick moet helaas naar huis, want hij heeft nog steeds huisarrest. Hij wil wel het houten zwaard uitlenen. In het hoofdkwartier komen we Soothsprite tegen. Die beweert dat Ricks ridderschap een carnavalstitel is die hij heeft gekregen op een unseelie court. Het is er drukker dan anders, het is een komen en gaan. Zelfs Freggle zien we even, maar die komt niet binnen. Lala komt binnen met twee childling pooka, Dille en Raven. Zij is 7, hij is 11. Gelukkig gaan ze na een minuut of tien op jacht. Even later komt en een honden-pooka met een trol binnen. Een gespierde vrouw. Ze zijn allebei unseelie. Zij schijnt van het hof van Lafayette te zijn. Ze herkent Soothsprite, maar is verder niet geinteresseerd.

Igor zit er een beetje mee dat hij als eerste van de chimera droomde. Is er verband met de suggestie “Dump de redcap” van Soothsprite aan Roderik? Willem heeft Igor, met zijn bijl, er liever bij, “Tenzij je niet durft natuurlijk…” Nu wordt Igor boos. Na een paar hints steekt hij zijn bijl weer weg.

Roderik vraagt aan de barones of hij een wapen kan lenene. Maar zo werkt het niet bij heroische queestes. Wilem en Kayleigh proberen Rick’s zwaard aan elkaar te geven; uiteindelijk overtuigt Willem haar dat hij er xc3xa8cht niks mee kan. Roderik wil weg. Hij heeft een plan om een xc3xa8cht, een krachtig wapen te bekomen uit de bloemenstal van Freggle. Er is volgens hem een aardige kans dat die niet thuis is. Kayleigh laat hem beloven om het ding achteraf weer terug te geven.

We lopen langs het stalletje. Er staat een Leidenaar te verkopen, binnen staat Freggle achter de kassa. Exc3xa9n oud mensje heeft nadat ze bloemen heeft gekocht opeens een paarsig aura. Kayleigh gaat toch maar ingredienten voor een sterretjesbom kopen. Willem haalt gereedschap om de stoplichten te manipuleren.

Om half zes sluit de bloemenstal en gaat Freggle weg. Willem en Igor gaan op de uiitkijk staan terwijl Roderick het slot open peutert. Zodra hij de deur open doet, krijgt hij een klap van een liaan. Gelukkig heeft hij zijn harnas aan. Hij en Kayleigh sluipen naar binnen. Het luik zit ook op slot. Dit slot is beter en terwijl Roderik er mee bezig is, slaat er een liaan om hem heen. Hij houdt vol enb het slot springt open. Kayleigh probeert de liaan los te snijden, maar dat lukt niet en Roderik wordt heen en weer gesleept. Grijnzend komt Igor helpen. Een andere liaan probeert Kayleigh te grijpen. Igos snijdt Roderik los, die met een doffe bons op de grond valt. Hij glipt snel door het kelderluik. Kayleigh worstelt zich alleen maar vaster, maar Igor snijd ook haar met een haal los. In de kelderruimte vindt Roderik nog een luik, dat ook op slot zit. Maar ook dit krijgt hij open. In de ruimte er onder ligt een boek. Het is gemaakt van een vreemd soort belittekend zwart leer. Scherer grimoire

Willem ziet Freggle aankomen en stuurt ons een sms-je. Hij knoopt een praatje aan door zijn excuses aan te bieden. Freggle besteedt er zeker een kwartier aan om hem gelijk te geven. Intussen kunnen de anderen ongemerkt weg komen. We klimmen op het bruggenhoofd aan het einde van de Singel. Roderik en Igor merken dat het boek hun unseelie legacy versterkt. In de verte horen we getier en geraas. We springen op de eerste de beste bus die van het centrum vandaan gaat.

Willem kijkt in het boek. Het staat vol met mensennamen, de meest recente van vandaag. Kayleigh roept: “De vloek!” Igor wil het direct teruggeven, maar Roderik zegt dat we het nodig hebben omdat hij in zijn droom dubbele glamour nodig had om het monster te verslaan. Bij de Klikspaanweg stappen we uit en we verkennen het Bio Science Park. Maar het is een erg vervelende omgeving, dus we zoeken een weiland op. Kayleigh heeft honger en plukt paardebloemen om te eten. Willem kijkt alvast of hij het stoplicht kan bedienen. Dat lukt. Roderik oefent op het aftappen van glamour via het boek.

Om 2 uur zitten we in hinderlaag. We horen “Kedoef kedoef“. Hij komt er aan. Willem doet de xc3xb3akenshield’-cantrip op ons. Dat werkt wel, we krijgen er meer helath-levels door dan normaal, maar hij is in xc3xa9xc3xa9n klap door zijn glamour heen. Daar gaan zijn principes: hij reikt naar het boek. De chimera komt de hoek om. Hij blijkt helemaal chimerisch te zijn, dus Kayleig zet de vuurwerkbom opzij. Volgens Roderik is er wel een link met een fysieke component ergens anders. Willem zet het stoplicht op rood en de chimera stopt. Hij eemt de hele breedte van de weg in beslag. Grote bulldogpoten, een grote bek met tanden, en hoorns. Hij straalt van de banaliteit, zxc3xb3 hard dat het ons pijn doet. Alsof je met ijspegels geprikt wordt. We willen hier weg! “Maar,” zegt Roderik, “als we niets doen, dan wordt de hele wereld zo.Chitin_stag_by_gunnerromantic-d3biuo6

Igor stapt voor de chimera de weg op: “Jij gaat zxc3xb3 dood!
Maar hij moet zchzelf er wel voor overwinnen.
Willem zuigt glamour op via het boek, hij voelt zichzelf daarbij plezierig egoistisch en gemeen. Eindelijk niet lief, aardig en behulpzaam. Wat een bevrijding!
Het beest ziet ons, en alleen dat al besmet ons met zijn banaliteit. Roderik versnelt zichzelf en Igor, maar het monster is nog steeds sneller. Hij neemt Igor op de hoorns en smakt hem op het asfalt achter zich. “Auw!
Roderik neemt glamour uit het boek en gooit dat naar het beest, maar die absorbeert het gewoon. Het heeft zelf glamour en is zelfs een cantrip aan het voorbereiden. Kayleigh probeert tusssen het pantser van zijn achterpoten te prikken. Het lukt bijna. Igor krabbelt weer op en valt weer aan. Dit keer maakt hij een gaatje in het harnas. Het beest snuift minachtend. Willem doet een ‘Holly strike’, de omgekeerde versie van een genezing. Dat maakt de wond iets groter. Igor en Roderik slaan opnieuw maar komen niet door het pantser heen. Dan doet de chimera een cantrip op zichzelf, die Willem herkent als Oakenshield. Het beest blaast een wolk naar ons. Roderik valt als een blok in slaap, de rest van ons weet wakker te blijven. Dan doet Kayleigh een gimmix en ze schopt een stoeprand de lucht in. Die komt met een tevredenstellende dreun op de nek van de chimera, maar ketst af op het harnas. Igor slaat er weer een schub af. Willem rent, met het boek onder de arm, naar Roderik en crexc3xabert met eldritch prime een plens water in zijn gezicht. Sputterend wordt hij wakker terwijl Igor nog eens zonder effect slaat.

De chimera chargeert. Kayleig duikt weg; Roderik rolt tussen de poten door; Igor ontwijkt hem ook; maar Wilolem laat zich op de hoorns nemen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om een hoorn los te wrikken met zijn multitool. Met ongezond plezier wrikt hij het in de spleet. Het werkt nog niet helemaal, maar het beest vindt het duidelijk niet leuk. Igor slaat weer, zonder effect. Maar Roderik doet een Fuddle, waardoor de chimera overal stopborden ziet. Verward blijft hij bewegingloos staan. Intussen versnelt Roderik ook Willem en zichzelf. We grijpen onze kans en slaan toe. Voorlopig nog zonder succes. Roderik geeft Igor ene kontje, met Hopscotch, zodat die op de rug van het beest terechtkomt. Intussen slaat Kayleigh eindelijk eens raak.

Willem gee
ft de goblin in zich de vrije loop – maar zonder succes. Roderik verandert een paar borden zodat ze aangeven dat chemisch transport niet is toegestaan. De chimera voelt zich niet aangesproken. OIgor verandert van strategie en neemt een hap uit de staart. De chimera probeert naar hem te happen en begint rondjes te draaien, maar heeft daar zelf meer last van dan Igor. Roderik verandert de borden weer, zodat ze tegenstrrijdige bevelen geven. Maar de chimera heeft inmiddels wel wat anders aan zijn kop: Igor neemt nog een hap en Wilklem vererget de schade met Holly Strike. Kayleigh blijft misslaan. Willem wrikt weer door met de multitool, maar hij krijgt de hoorn niet los. Roderik Hopscotcht ook de rug op, met het zwaard gericht op de bijtwond en Igor neemt een nog grotere hap. Dit doet echt structurele schade. Het beest jankt en probeert terug te rennen naar het Gorlaeus. Maar dat gaat slecht met een aangevreten achterlijf. Hij probeert ons nog eens in slaap te brengen, maar dat lkukt niet.

Roderik staat goed gepositioneert. Toch slaat hij mis. Kayleigh grist de vuurwerkbom meer en slaat naar de achillespees, maar mist weer. Willem heeft eindelijk een beginnend gaatje bij de hoorn. Tegelijkertijd heeft Igor de ruggengraat bereikt. Er klinkt een akelig gekraak en de chimera zakt dood in elkaar. Met een vies gezicht spuugt Igor de laatste hap uit. Het beest was duidelijk niet lekker.Dan pas lukt het Willem om de hoorn los te wrikken.

We herinneren dat er nog een fysieke connectie was en kijken om ons heen.

Eén reactie op “Center 42 – deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s