Weerwolf 11

We gaan de dingen onderzoeken die we hebben gevonden. Juan laat de boeken die we hebben buitgemaakt zien aan Morgan the Wiser. De elder haalt er een boekenlegger uit waar Juan's naam op staat."Kijk, die boeken zijn van jou," lacht hij. Het zijn vreemde boeken. Ze gaan over oeroude onderwerpen zoals de dans die garou en bastet ooit samen dansten, spirit realms, vreemd en een beetje verontrustend. De boekenlegger is een magische index. Jim's Wendigo dingetje blijft een mysterie. De elders weten niet wat het is en adviseren om het aan Wendigo zelf te vragen. De wendigo wapenrusting is kapot en ze kunnen het niet repareren. Otaktay mediteert en vraagt zijn voorouders om raad, maar dat gaat helemaal mis. De voorouders beginnen allemaal door elkaar heen te praten. Hij wordt overweldigd door de angst, haat en nieuwsgierigheid naar de blanken en hij is een tijdlang van de wereld. Hij hoort de indiaanse garou die de Silver Fangs voor het eerst begroetten en ziet hoe die in een bargevecht winnen dank zij superieure wapens. Marvin vraagt wat zijn kurketrekker doet. De elders denken dat hij dat beter aan MacLimerick kan vragen. We gaan daar naar toe. Onderweg loopt Otaktay door het Nieuw Amsterdam van 1660 in plaats van het New York van 2010. MacLimerick ontvangt ons vriendelijk. Hij zoekt in zijn boeken en laat een plaatje zien. "Ik denk dat dit het is. Dit is het zwitsers zakmes onder de flesopeners, het is een loper, een ragabash artefact."
Jim vraagt of Mac ons aan ontstekers kan helpen voor de semtex die we hebben gevonden. Dat is geen probleem. Hij geeft ons zes ontstekers mee en en nog twee extra pakjes semtex. "Je weet maar nooit." Van het wendigo dingetje van Jim kan hij ook niets maken. Maar Edna heeft een ingeving. Met de magische pen schrijft zij op Joe's boekenlegger. De boekenlegger trilt, beweegt en schiet dan een van de boek van Mac's bibliotheek in. Daar staat de beschrijving van een oud artefact: the Claw of Windtooth. Jim's dingetje is daar een onderdeel van. Het complete voorwerp geeft de drager klauwen en tanden van ijs.

Otaktay is inmiddels weer een beetje bijgekomen. Die nacht gaat hij op het dak van Silabar's huis zitten en mediteert op de sterren terwijl de rest slaapt in de caern en ShamanMikesDreamFront Juan kraaien zoekt om een gift te leren. In zijn visioen valt hij van het Empire State Building en breekt al zijn botten. De kraaien genezen hem en hij kent de gift. De volgende dag gaan we naar de dreamspeakers. Eerst de motorfietsen klaarmaken om mee de umbra in te nemen en dan vertrekken we via de grote dreamcatcher van Silabar. Marvin zingt een lied dat hij in de Barrio heeft geleerd. Het is zo'n nare meme die zich in je hersenen nestelt en er niet meer uit wil. "Dance of doom" een klassiek liedje in je hoofd maar dan in het quadraat.

Als je je goed opwindt gaat dat ding steeds harder draaien, totdat het een bal wordt die een gat zuigt tussen de werelden. Daar kunnen we doorheen stappen en dan komen we op een prairie met bisons. We staan op een onnatuurlijke heuvel, een sort van terp. Het is hier lente. De vogeltjes fluiten en het gras is groen en sappig. Hoog boven ons vliegt het zwaluwvolk.

Ik raffel het verhaal nu even een beetje af, want ik heb maar weinig tijd.

Het hele land is magisch, en de magie ruikt lekker. Links en rechts van ons zien we rooksignalen. Marvin herkent het als rooksignalen. Edna stelt voor om in wolvenvorm naar een van de twee te gaan. Onderweg zien we mythologische wezens zoals een cockatrice, een griffioen en een chinese feniks. We worden opgemerkt, maar we mogen onze gang gaan. In de verte zien we tipi's. Een mooie weerpanter stapt voor ons de weg op. Ze stelt zich voor als Felice. "Al zeker tien jaar geleden dat we hier garou zagen." Ze wil ons wel introduceren bij de tovenaars van de Lodge of Grey Squirrel. De groep waar we naar toe lopen noemt zich Cult of the Bear. Het is de grootste groep binnen de Lodge. Tom Smith Laughing Eagle is hun chief. Otaktay vraagt of ze de dans van de garou en de bastet kent. Ze knikt. Maar ons idee dat het een rituele betekenis had en zo vindt ze maar onzin. Het was gewoon leuk. Jim vertelt wat we bij Catskill hebben gedaan. Ze is er blij mee. Hij flirt met haar.

We komen bij het dorpje en gaan naar binnen. Daar treffen we een langharige indiaan in westerse kleren aan, Tom. We roken pijp met hem en dat geeft inzicht in dit 'pocket realm'. Het is gemaakt door magiers, er is een duidelijke invloed van Gaia en van Luna. Het is onder meer een reservaat voor fabeldieren. Er zijn meer van dit soort wereldjes gemaakt. Het bedroeft hem te horen dat de Silver Fangs dood zijn.  En als we vertellen over Falcon Spirit en Galarius, verstart hij even. Hij had al nare dromen, over een kaartspel waar een kaart aan ontbreekt. Wij vertellen de legging van de straatprofeet. "Het ziet er niet goed uit voor Falcon. Iemand van de andere groep, de 'Fools Society', zal jullie verder kunnen helpen. Ze heet Gayl Wholesomebake en heeft ervaring met nephandi. Ze komen vanavond toch langs, dus dat komt goed uit. Nephandi zijn heftig. Het is een van onze taken om te zorgen dat ze de wereld niet overnemen. galarius is een van hun 'werknemers'. Eng, maar nog niet een volledige nephandus. Ik zelf houd me overigens meer bezig met de technomancers." Hij vertelt dat Pentex het meest corrupte bedrijf is, en het staat het verste van de gewone technocratie af. Ze dealen met duivels en daar strijdt de Technocracy ook tegen. "Tot vanavond."

Otaktay roept een kat geest op omdat hij de gift 'Spirit of the Fray' wil leren. Er verschijnt een grote jaguar die hem in een hap opslokt. langzaam voelt hij zich verteren -  huid, spieren en botten lossen op in spiritueel maagzuur.  "Zo ziet je binnenkant er uit." Dan wordt hij uitgepoept en valt op de grond. "Nu weet je wat je de tegenstander aandoet." De indiaan is een ervaring rijker en een gift wijzer.

Jim stelt voor om samen met Felice te gaan jagen. Zij stelt voor om een van de zwaluwmensen te vangen. Fregatvogel Marvin wordt vermomd als vlieg. Een zwaluw duikt naar beneden en bijt hem in de bil. Jim en Felice springen er bovenop. Ze hebben hem. Ze raken in gesprek. Het blijkt best een sympathieke kerel en als hij er achter komt dat we meer willen weten van zijn volk, roept hij een paar soortgenoten. We worden allemaal meegevoerd naar hun stad in de wolken. Het wolkenrijk bestaat uit allemaal holtes in de wolken. Vanaf hier kun je door de shroud in de umbra kijken. Het zwaluwvolk is de bescherming tegen de ruimteschepen van de Void Engineers en de nephandi. Ze leggen het uit: "In principe is iedere tovenaar door een shapechanger in stukken te scheuren. Maar je moet door hun aanval heen en ze hebben vaak groepen mensen om zich heen. Die noemen we barabbi. Ze hebben hun ziel verkocht voor magische krachten. De echte nephandi zitten in de diepe umbra en de poorten zijn gesloten. Ze zijn heel oud. Ooit hebben de magiers en de weerwezens samengewerkt om ze tot voorbij de deep umbra te verdrijven."

De zwaluwmensen weten niet wat er met Falcon is gebeurd. Hij kan ons wel vertellen over gremlins en over andere cockroach geesten zoals de guardians. Het zijn er ontzettend veel.  En hij vertelt dat de gauntlet dateerd van het moment dat de weerwezens Gaia hebben bedonderd. Meer krijgen we er niet uit. Jim nodigt hen uit om onze cairn te b
ezoeken. Het wordt in welwillende overweging genomen. Hun belangrijkste advies is om als je het tegen als Galarius op gaat nemen, zoveel mogelijk informatie te verzamelen via zijn barabbi. Hij moet zwakke plekken hebben. Maar de frontale aanval gaat zeker niet lukken. Een laatste interessant weetje is dat Falcon een heleboel ondergeschikte geesten heeft. Waaronder de Children of Karnak. Dat is een ras van goudhuidige mensen die ooit door de nephandi beinvloed waren. Ze waren teveel bezig met techniek. Maar ze zijn er weer uitgekomen.

De wolkenstad heeft een  bibliotheek en met Juan's boekenlegger en Edna's pen kunnen we daar in zoeken. We vinden informatie over Galarius: Het is een beginnende nephandus. Nu ongeveer 600 jaar oud. Hij is niet zelfstandig en maakt nog deel uit van onze wereld. Hij is met name goed in het leggen van contacten en in het gebruiken van mensen. Er moet een plek zijn waar hij zich kan verschuilen, weg van de wereld. De Fools weten meer van hem. Hij is iemand die de krachten van anderen gebruikt. Hij coordineert de minions.

We spreken met de zwaluwen een contactsignaal af: rode rook. Dan brengen ze ons weer naar beneden.

Eén reactie op “Weerwolf 11

  1. martin schreef:

    over de gift die juan leert van de kraaien, dit doet hij niet in een vision, dit gebeurt echt, hij valt dus echt door de lucht. Het is alleen de vraag in hoeverre hij in deechte wereld zit of in de umbra of dreaming etc etc

    als otoctay door de tijger/cat spritit in het horizon-realm wordt opgegeten en uitgepoept gebeurt dit ook echt; al is ook hier de metafysische vraag of dit in het realm, umbra of dreaming gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s