Sessie vierenzestig – slot

In het paleis van The White Ram stelt de koning ons een eedverbond voor. Hij heeft een niet-aanvalsverdrag uit de First Age als voorbeeld genomen en daar is eigenlijk geen speld tussen te krijgen. We gaan natuurlijk akkoord. Hij wil graag van zijn deathlord "Lover" af en als het contract getekend is, helpt hij ons met het plan.

Twee weken later rolt er van over de zee een zwarte mist onze kant op. We krijgen een Scale kannibalen en twee Scales tot onze beschikking om de stad en het paleis te verdedigen. Als Juggernaut het land betreedt waaieren de zombies en necromantische oorlogsmachines uit. MaSi vliegt over de aanvallers heen om ze uit te dagen en de deathlord naar het paleis te lokken. Ze ziet Juggernaut aankomen temidden van de ondode troepen. Nphp4Sters vroegere werkgever is nog walgelijker dan vroeger. Maden kruipen over en door zijn rottende vlees. De levende Manse van machinerie gekoppeld aan necromantie zuigt alle leven uit de grond waar hij overheen ratelt. Soldaten stromen uit luiken in zijn zijde. Zo te zien zijn de Abyssals thuisgebleven. De deathlord is een kleine, magere gestalte met een ooglapje die op het voorhoofd van Juggernaut staat. MaSi wordt er misselijk van en vliegt terug. Juggernaut volgt haar tot in het stadje. Daar laten ze de soldaten achter en Juggernaut rolt voort naar het paleis.

Bij de trappen stapt Eye af. Hij loopt achter MaSi aan. Als hij het exercitieplein  betreedt, staat MaSi Tamuz al in de vestibule. Vanuit het Noorden komt er een afgrijselijk mooie gestalte aangevlogen op een vliegend tapijt. Van dichtbij blijkt dat een mensenhuid te zijn. Als ze geen vrouw was geweest, zou MaSi haar verstand verloren zijn door alleen maar naar haar te kijken. Ze draagt een weinig verhullend strak kledingstuk dat van gesponnen druppels lijkt te zijn gemaakt. Het is natuurlijk de Deathlord "Lover Clad In A Raiment Of Tears".Ze roept: "Wat doe jij in mijn land?" Eye reageert lakoniek: "Ik moet even iets regelen." Dan loopt hij achter MaSi aan. Lover landt en loopt met hem mee. De twee deathlords laden zich op met energie. Wat ze verder bespreken kan MaSi niet goed horen. Ze blijft hen steeds een gordijn voor, en lokt hen zo mee naar de ceremonixc3xable cirkel alwaar de koning klaar staat om de poort naar Malpheas te openen.Buiten pakken zich vuurrode wolken samen boven het paleis. Het begint te weerlichten en de bliksem is ook rood.

In de centrale hal waait het. De lucht wordt naar een groot zwart gat gezogen, waar wit/rode straling uitkomt. Het vreemde licht doet de demonische afbeeldingen op de muren bewegen. Schaduwen van Primordials bewegen over de muren: een wandelende zee, een 15 km hoog everzwijn, vreemde bossen. Het Lidloze Oog komt ook kijken. Dit is niet Zijn tijd om te komen, maar wel om te ontvangen. MaSi teleporteert weg. Dan voelen we een soort vacuum ontstaan. Er ontstaat een rode plaat boven het paleis en een zwarte plaat eronder. Een implosie … een drukgolf … stilte. Juggernaut staat er onbewogen naar te kijken. Dyjab geeft het signaal voor de aanval: "Voor volk, vaderland en geiten!"

Undeadarmy2644Onze legertjes vallen onder leiding van Diamondclaw de ondoden aan. Dyjab, Raine, Ster en MaSi schieten met energiewapens en charms op Juggernaut. Door diens pantser doet het allemaal maar weinig schade. Juggernaut noemt ons laf en daagt ons uit om met hem op de vuist te gaan. Hij laat een schokgolf uitgaan en er vallen hele huizen om. "Kunnen  we dit als Exalts oplossen of moet de hele stad er aan?" vraagt hij. dan geneest hij zichzelf door levenskracht uit de omgeving te trekken. Mensen en ondoden rondom hem storten levenloos ter aarde. Ster vliegt op hem af. "Jij hebt een zielesteen in je voorhoofd. Ken ik jou?" "We hebben elkaar het laatst gezien bij de First And Forsaken Lion." "Ah, Algoritme van Stermetaal. Dan is dit de laatste keer dat wij elkaar ooit nog zien." Hij schiet een enorme Soulsteel vuist tegen Ster’s hoofd aan. Het is een combo van meerdere charms en doet enorm veel schade. Door de enorme klap barst Ster’s zielensteen, waardoor hij geen Autochthonian meer is. Maar Ster is sterker geworden. Hij is geen cyborg meer maar een mens. En hij kan intussen heel wat meer slaag verdragen dan de versie die in Juggernaut’s database staat. Zijn Starmetal harnas geeft hem bovendien wat extra magische bescherming. Hij staat nog, haalt uit met een martial arts charm en brengt zijn tegenstander een serieuze verwonding toe. Dyjab werpt een volle pot Eight Devil Scream poeder over Juggernaut heen. Helaas heeft die pijnonderdrukkende modules. Maar de gigantische vleesetende maden zijn er wel gevoelig voor. Daardoor kunnen we dichtbij komen zonder bang te hoeven zijn voor aanvallen van de dingen die in Juggernaut wonen.

Er wordt nog steeds van alle kanten op Juggernaut geschoten, maar die richt zich uitsluitend op zijn vroegere ondergeschikte. Tijdens het gevecht schreeuwen ze naar elkaar: "Jij hebt Autochthon verraden!"B8e1566e42ce074be6be310b55d01d48124 "Je weet helemaal niets. Ik heb Hem juist gered." Als hij bijna door zijn levenspunten heen is, verandert Ster zich in een zwerm Lyre Birds en probeert weg te vliegen. Maar de kolos blijkt ook op te stijgen. Juggernaut vliegt achter de zwerm leeuweriken aan en doet weer een schokgolf ontstaan. De vogeltjes ontwijken hem. We blijven op de kolos schieten, maar zolang hij Ster als focus heeft is Juggernaut onkwetsbaar en hij blijft zichzelf genezen. De volgende schokgolf raakt wel en de helft van de vogeltjes valt als plassen bloed uit de lucht. Na nog een aanval stort Ster bewusteloos ter aarde. Cabala29t70301535iDyjab rent er op af om hem te helpen en als hij met de bewusteloze Ster wegvliegt, schiet Juggernaut hem ook neer. Ondertussen probeert Raine de zielensteen uit Juggernaut te stelen, maar hij kan die niet vinden in alle rottend vlees. Diamondclaw neemt het tweegevecht over en MaSi ontfermt zich over Dyjab en Ster. Uiteindelijk wordt Juggernaut verslagen. Als Claw hem de genadeklap geeft, ontploft de voidtech van het monster. Gigantische hoeveelheden Soulsteel, Orichalcum, Moonsilver, Jade en Starmetal vliegen als schrapnell in het rond. Juggernaut is niet meer, maar alleen MaSi en Claw zijn nog bij kennis.

*Klap, klap, klap* Lenboyscappatch_001

Op de trap verschijnt een bekende gestalte. Eye And Seven Despairs, hij leeft nog.
"Ik heb genoten van het gevecht." zegt hij. Hij keert zich naar MaSi en vervolgt: "Je dacht toch niet dat ik in jullie val was getrapt? Maar ik moet toegeven dat het een goede was. Alleen had je kunnen weten dat Samea niet mijn laatste cirkelgenoot was. Maar … de Lover zit nu wel in Malfeas. Ik kon haar er in gooien."
Dan keert hij zich naar Claw: "De Lunar zon
der ziel … Ik heb een deal voor je. Wil je bij mij in dienst komen?
"
"Nee"
"Wil je naar de Onderwereld?"
"Liever niet, maar ik wil wel mijn ziel terug."
"Ik kan je daar heen brengen. Je ziel is bij de dode Neverborn die Abhorrence Of Life wordt genoemd. Je vrienden moet je hier laten sterven, dat is de prijs voor het verslaan van een van mijn onderdanen."
Die prijs is Claw te hoog. Dan onderhandelt MaSi met de deathlord. Eye is uiteindelijk bereid om de levens van de bewusteloze exalts te sparen. Het blijkt hem vooral te gaan om de Lapella, een soort botermesje dat we vonden op het lichaam van Walker In Darkness. Daarvan wil hij weten wat het precies doet. "De ziel moet je zelf halen. Ik zal een poort naar de 10e Bolgia openen. Daar zijn alleen de Primordials. En kijk niet in de Abyss! Sluiers en Raine zullen met jullie meegaan, Dyjab en Ster blijven bij mij als onderpand."

Eye brengt Raine met een simpel handgebaar weer tot volle gezondheid. En dan opent hij een gat in de werkelijkheid, direct naar het diepste punt van de Onderwereld. Cave1rgDe vier exalts stappen erdoorheen en komen aan in een surrealistisch landschap, een zwarte ruimte met grotten en rotsen. Maar het zouden ook ingewanden kunnen zijn. In de verte ligt een tombe in de vorm van een armadillo. Er is een groot diep gat waar een stilte uitkomt die kermt. Paradoxen zijn hier normaal. Ze lopen naar de tombe en daar hoort Raine een stem. "Eindelijk", zegt Abhorrence Of Life.

Naast de ingang van de tombe, de muil van de armadillo, zweeft de ziel van Silverclaw. Hij blijft een beetje doelloos rondhangen in de buurt van een Soulsteel kooi. Claw neemt de lapella en loopt ermee naar de kooi. Raine heeft veel wilskracht nodig om aan de roep van de Neverborn weerstand te bieden en ook Clkaw begint in de ban van de Primordial te komen. Ze komen er achter dat de lapella een van de gestolen werktuigen is van Lytek, de god van Exaltatie. Hiermee, en met zijn ongelooflijke vaardigheden als dief, lukt het Raine om de ziel van Sluiers uit de kooi te stelen. Heel even zien ze de Plaza met alle Primordials die bekijken wat er hier gebeurt. Sluiers neemt haar ziel dankbaar in ontvangst en daarna moeten ze ook het stukje van haar ziel dat in Claw woont overbrengen. Zodra haar ziel zijn lichaam verlaat, begint Claw te sterven. Maar ze zijn er snel genoeg bij en Claw’s ziel wordt terug in zijn eigen lichaam geplaatst. Met uiterste inspanning weet iedereen de invloed van Abhorrence af te schudden. Dan rennen ze terug naar het portaal.

"Ik ben onder de indruk," zegt Eye And Seven Despairs, "Jij hebt je ziel terug, Sluiers is geen Abyssal meer. Jullie zijn nu Prime Target! Maar we zullen het er niet meer over hebben. Ik ga er vandoor want ik heb nu een nieuwe Juggernaut op het oog."

Dyjab en Ster zijn inmiddels ook door Eye genezen. Maar hij heeft wel eerst in hun geest zitten wroeten, waardoor ze nu loyaal aan hem zijn. En hij vertelt Ster dat Juggernaut op zijn manier wel degelijk Autochthon heeft gered: er leven nu nog maar zo weinig mensen dat er geen vervuiling meer is…

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s