Sessie tweexc3xabnzestig

We zitten op een bootje met erts en zijn op weg naar Porto Libre. Silent Walker is verslagen, althans voorlopig en onze bemanning is dood op de bootsman na, maar die is gek geworden. We inventariseren nog even de buit: drie blauwe necroballen, de grand daiklave Soulmirror, een kledingstuk de Thurible of Silence, een capella-hanger met veel essence en de mede van Thor. Dan varen we naar huis. Ster navigeert en MaSi’s magie zorgt voor de voortstuwing. Dyjab stuurt een bericht aan Bull of the North dat we geslaagd zijn. Onderweg denken we na en maken we plannen.

We hebben drie redenen om naar Yu Shan te gaan: de tools van de god van Exaltatie lenen om Sluiers’ ziel los te maken, de vriendin van Autochthon bevrijden en spreken met Malpheas’ ambassadeur. Dat laatste was Luna’s tip om via het demonenrijk naar de onderwereld te reizen. Maar is de route via Malpheas wel een goed idee? Luna is daar als Incarna veilig, maar of wij dat ook zullen zijn? Ster wil liever niet naar de onderwereld, maar Raine gaat de roep van het demonenrijk wellicht niet kunnen weerstaan.
En wie heeft de Silent Walker hierheen gezonden?
We komen aan in de stad. Natuurlijk is er een probleem, er is altijd een probleem. Ditmaal is het een rondreizende monnik. 200572187001_2Die zijn altijd overal welkom en we kunnen hem niet zomaar de toegang tot de stad weigeren. Mensen willen dat zo’n monnik hun kinderen zegent en ze willen door hem getrouwd worden en zo. Maar de monniken van de Immaculate Order zijn ook de sterkste tegenstanders van alle celestial exalts. Die noemen ze Anathema. Dyjab wil met de monnik praten over Warshaw. De monnik, een jonge man met een geschoren hoofd in een oranje gewaad, zit even buiten de stad. Hij buigt, stelt zich voor als Rolling Cloud en vraagt om toestemming de stad te betreden. Als Dyjab over Warshaw begint, vertelt hij dat de Immaculate Order al afweet van Juggernaut, maar dat zit nu op diplomatiek niveau. Daarentegen is hij hierheen gestuurd om de verhalen over onze stad na te trekken. Hij weet dat we zijn aangevallen door een jonge garde van de Wyld Hunt en dat er hier anathema zijn gespot. Dyjab excuseert zich voor de dichte deur en vertelt dat er hier vertegenwoordigers wonen van een mythisch ras: de Dragon Kings. Hij stelt de monnik voor om een tijdje in de stad te blijven zodat hij voor zichzelf kan zien dat er met deze wezens samen te werken valt.
"Ik heb gehoord van draken in de stad."
Slith1Dyjab neemt de monnik mee naar het paleis. De monnik vertrouwt het niet helemaal. Het bestaan van Dragon Kings in deze tijd gaat in tegen de correcte leer. Maar hij is wel nieuwsgierig. Onderweg ondervraagt hij mensen. Die vertellen hem dat ze wel bang zijn voor de draken maar dat die hen nog nooit kwaad hebben gedaan en dat ze dankbaar zijn voor de technologie en de welvaart. Op de trap van het keizerlijk paleis staat Oe’al, die zich voor de gelegenheid in volledigeregalia heeft gekleed en al zijn extra sociale vaardigheden heeftopgepoetst. De monnik besluit om in de stad te blijven en te zien hoe de rassen samenwerken. (De solars en lunars zullen zich voor de duur van zijn verblijf maar weer even schaars moeten maken.)

Terwijl Dyjab en Oe’al met de monnik bezig zijn, gaat Ster in een lang ritueel zijn harnas betoveren zodat het zo licht en gemakkelijk te dragen wordt wordt als lucht. Raine overlegt intussen met Sluiers. Ze weet hem te vertellen dat Silent Walker een dienaar is van de deathlord Walker in Darkness. Ze weet er niet zo heel veel van. Hij heeft maar weinig deathknights, maar is wel heel sterk. En ze vertelt dat de zielen van deathknights in de 10e Bolgia van de onderwereld verblijven, bij de tombes van de Neverborn vlak bij Oblivion. Via die tombes kun je in Malpheas komen, maar ze raadt dat af. Het is volgens haar toch veiliger om daar via de onderwereld naar toe te gaan, althans er is eerder een groep naar toe gegaan en teruggekeerd. In de 1st Age is een groep Solars tot in de 10e Bolgia is afgedaald. Die hebben toen de tombes gekraakt en de zielen van de Neverborn net zo lang lastig gevallen totdat die hun geheimen prijs gaven. Een deel van die kennis is het mythische boek Broken Crane geworden, een ander deel is de Necromatie. Dat was waarschijnlijk het moment dat de Infernal Exalts zijn ontstaan. Over de ziel van Claw is ze duidelijk: SilverClaw is in principe dood en Sluiers houdt zijn lichaam in stand. Zijn ziel is in winterslaap in de onderwereld en die moet daar relatief gemakkelijk te vinden zijn. WSe moeten wel onze uitrusting goed aanpassen: Celestial Heartstones doen het bijvoorbeeld niet in de onderwereld en de Terrestrial stones werken maar op halve kracht.

Ma Si Tamuz krijgt een bericht van Bull of the North: of we even langs willen komen. Het gaat over het shadowland en de tovenares Samoa, en het is heel dringend. En omdat we hier toch alleen maar in de weg lopen, vertrekken we meteen. Sluiers gaat mee. Naast Whitewall ligt Marama’s Fell, een groot en stabiel shadowland. Hier was ooit een Solar concentratiekamp, dat na de usurpatie door de Dragon Blooded is gebruikt. En onder hun leiding was het er nog veel erger: er zijn nogal wat rassen uitgeroeid. Whitewall was imuun, want ze werden beschermd door hun stadsgod, de god van vrede. Silent Walker wilde een oorlog uitlokken waardoor de stad in het Shadowland zou vallen. Dat is door onze actie nu voorkomen. Waarvoor dank. PyramidMaar daar heeft hij ons niet voor laten komen. Dicht bij Marama’s Fell ligt namelijk de tombe van Samoa. Hij neemt ons mee en belooft haar verhaal te vertellen als we aankomen. Het bos is donker en besneeuwd. Vanaf de weg is de tombe niet te zien, hoewel die er niet ver vandaan ligt. Een kleine 50 meter van de weg vinden we een stalen piramide. "Dit is geen lunar tombe!"
"Nee, dat klopt. Zij was mijn solar mate.
Samoa stond namelijk als solar sorceror te boek. Dat kon ook omdat ze solar circle sorcery beheerste. Toch was ze in werkelijkheid een lunar. Net zoals Bull of the North zich voordoet als lunar, maar in werkelijkheid een solar is. En hij heeft haar tombe al die eeuwen bewaakt. Nu heeft hij het sterke vermoeden dat Ma Si de reincarnatie is van Samoa. Er is maar xc3xa9xc3xa9n klein probleempje: als ze het niet is, gaat ze geheid dood, want de tombe laat allxc3xa9xc3xa9n de exaltatie van Samoa toe.

Na lang weifelen stapt Ma Si naar voren. Er is een ronde deur, als een oog omlijst met ineengevlochten dierfiguren. Als ze haar anima banner aanzet gaat die als een iris open. Ze stapt naar binnen. Wij wachten in spanning. Na een lange tijd komt ze weer terug. 1071595Ze draagt een catsuit en er zwaaien tentakels om haar heen.
"En, ben je wijzer geworden?"
"Ik heb meer kennis."
"Zo ken ik je weer."
Bull vertelt waarom hij zo lang heeft gewacht. Hij voelde pas bij de tweede ontmoeting een resonantie en hij heeft er een tijd over gedaan om het gevoel te herkennen.
"Ik verwacht ook niet dat we nu hals over kop verliefd op mekaar zullen worden, maar je weet bij wie je terecht kunt."
We kunnen nu in ieder geval de handel met Whitewall weer op gang brengen. Ze gaan huiden, erts, zwaarden en harnassen leveren. Vreemde handel voor een stad die
een vredesgod als beschermheer heeft, maar wie zijn wij om daarover te klagen? De militie van Porto Libre kan het goed gebruiken.

Bull weet ook te vertellen dat Ma Si in haar vorige incarnatie gedood is door een leger dat onder commando stond van alweer een andere deathlord. Deze heet Lover Clad in a Rayment of Tears. Deze woont ver in het Noorden, voorbij de Northern Alliance in een heel klein shadowland dat Gradaves heet. Zij blijft in haar gebied. In het verleden heeft ze een kruistocht gevoerd om alle krachtige tovenaars uit te schakelen. En daar is Samoa dus het slachtoffer van geworden. Ze luistert naar haar eigen geneugten en is voor alles een "Lover". Dus omringt ze zich met minnaars, die gedood worden als ze niet meer aan haar eisen voldoen. Haar citadel heet "Fortress of Crimson Ice" en staat in "the Veil of Dust and Shadow".
Bull heeft een en ander uitgezocht om de eventuele wraak voor te bereiden van de reincarnatie van zijn geliefde. "Doe er je voordeel mee. Het is info die je nog niet had." Zo weet hij dat Samoa heerste over een gebied waarvan de huidige koning verantwoording aflegt aan een deathlord. Deze woont in het "Palace of the White Ram" waar de kashmir wol gemaakt wordt. Dat paleis staat niet in Kashmir, maar op IJsland. Die White Ram is een demonenaanhanger, een infernalist. En het paleis heeft waarschijnlijk een doorgang naar Malpheas. Verdere specificaties weet alleen de koning zelf. Bovendien bevindt op zezelfde plek in de onderwereld het "Palace of the Black Ram". De demon die ze aanbidden is Sacha Verell "he who sees the shape of things to come". Ooit was hij de belangrijkste van de primordials, en ze aanbidden hem nog steeds.

Over ons andere probleem maakt hij weinig woorden vuil: "Voor mijn part gooi je die deathlord en Jugger in Malpheas." Ster vindt het een goed idee.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

3 reacties op “Sessie tweexc3xabnzestig

 1. GobboE schreef:

  Al deze onderlinge verwijzingen zijn inderdaad erg verwarrend :), dus
  een paar kleine maar belangrijke puntjes:

  Bull of the North is een nieuwe incarnatie van de solar die ooit Samao’s mate was.

  Gradafes is de naam van het land waar een puppet-koning over heerst in naam van de Lover. De Lover zit in dat kleine shadowland The Veil. Sacheverell is de demon, zijn demonic nickname was White Ram, zijn primordial name is He Who sees the Shape of things to come. De koning is dus een infernalist…

 2. ellahir schreef:

  Bedankt voor de verheldering 🙂

 3. GobboE schreef:

  Graag gedaan hoor.

  Al ideeen over wat jullie morgen gaan doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s