Sessie eenenzestig

We hebben kamp opgeslagen even buiten Gethamane. Het is avond en bewolkt. Ster en Masi worden geplaagd door nachtmerries. Slavendrijvers komen bij de stad aan om extra werkkrachten te leveren want het gaat weer wat beter met de economie. Dank zij de handel met Porto Libre.

’s Morgens gaat Dyjab naar de havenmeester met Masi als muisje in zijn zak. Als dragonblooded wordt hij met alle egards ontvangen. "Het schip zeilt over een week, maar dat kan natuurlijk eerder als u dat wilt." Nu ligt het schip nog in het droogdok, dus eerder vertrekken is onrealistisch. Hij gaat naar een van de tempels diep in de rots en wordt daar begroet door de oude kale priester. Die is natuurlijk zeer vereerd dat een van de heren van de schepping zijn tempel wil gebruiken om de handelsgoden te raadplegen. "Maar graag wat minder gewelddadig dan uw vriendin de vorige keer. We zijn nog steeds bezig de hoofdtempel te restaureren."
Als de oude is verdwenen neemt Masi haar menselijke vorm weer aan. Ze offert wat vet en muntjes aan Balder, Balder_2de Noorse god van viriliteit, die de in zijn pantheon impopulaire portefeuille van handel erbij heeft gekregen. Ze onderhandelt vrij zwak. In ruil voor 9 ‘motes’ essence verschijnt de god om haar vragen te beantwoorden. De zaal licht op. "Zeg het eens, theurg?"  "Heb je gehoord van de Silent Walker?" "Shit happens, ja." De god is nogal lakoniek en hij blijkt van mening te zijn dat dit het soort kwesties is die door exalts moeten worden opgelost. Dit valt buiten zijn domein en hij beroept zich op de hemelse hierarchie waar hij zich aan heeft te houden. "Ik kan je elementalen meegeven, maar voor strijd moet je bij een strijdgod zijn. Probeer Thor." Hij geeft Ma Si drie lucht- en twee waterelementalen. Tevens adviseert hij om een everzwijn, mede en een schijngevecht te offeren. "En die hierarchie regel hebben jullie zelf zo afgedwongen, exalt!"

"Nee! Niet Thor!" roept de priester, die het gebeuren vanuit een zijbeuk heeft bekeken. "En jij nog wel … !" Maar er is geen houden aan. Dyjab en MaSi laten een feestmaal aanrukken en terwijl zij een schijngevecht houden, horen ze achter zich smakkende geluiden. Thor Thoris verschenen en doet zich tegoed aan het gebraden zwijn. "Maak het kort." "We willen tegen een Abyssal gaan vechten." "Ja dat is goed. Hierbij zegen ik jullie." De god pakt zijn hamer en wil slaan. Snel leggen ze uit dat deze abyssal niet eerlijk vecht. Thor is heel dom, maar hij heeft een hekel aan lafheid en hij geeft ons een twee meter grote hamer van aurichalcum en zilver. "Als je hem hiermee slaat, kan hij zich niet meer verbergen." Resplendenttruth_smallDegene die op wacht staat en zich ‘attune’t kan verborgen dingen zien.

Een week later is het schip gereed. Door de nachtmerries hebben Masi en ster geen willpower terug kunnen krijgen. Ster is begonnen een nieuw lichtzwaard te knutselen met hulp van de charm ‘craftsman needs no tools’ die hij van de lunars heeft geleerd. Men gaat aan boord. Na twee dagen varen steekt er tijdens Ster’s wachtbeurt een dikke mist op. Het is donker en hij voelt ‘iets’. Hij maakt de rest wakker. De mist dringt binnen in het schip. De schepelingen vallen dood neer, het vlees valt van hun botten. De exalts overleven het effect gelukkig allemaal. Maar er is niets tegen te doen. Essence Drain gaat dwars door de mist heen en Sapphire Countermagic werkt niet tegen necromantie van de tweede cirkel. Want dat is dit.

Over het water komt een serene man aangezweefd. WalkonwaterHij heeft wit haar en draagt een wit gewaad. De Essence Disrupting arrow van Masi Tamuz raakt en verwondt hem, maar de pijl roest meteen weg.De man komt rustig en onverstoorbaar dichterbij terwijl een ijzige wind opsteekt. Hij trekt een zwaard van soulsteel. Een blauw balletje licht schiet naar ons schip en *ploef* alle magische artefacten staan uit en zijn niet meer ge-attuned. En de wond van Masi’s pijl trekt dicht. Wat een heftig ding!

Claw gooit zijn adamanten chakram en Ster vliegt er naar toe. De Silent Walker trekt een schild van razendsnel rondvliegende messen om zich heen. Maar Ster duikt er toch doorheen  en neemt de schade. Hij haalt uit met zijn Tiger Claw. Het wapen roest weg in aanraking met het bloed van de abyssal. Dan steekt hij zijn hand in de borst van Ster en rukt diens hart er uit. In een reflex verandert Ster in een zwerm vogels. De wolk messen verdwijnt. Raine en Masi mengen zich in het gevecht. Maar de abyssal ontwijkt alle aanvallen. Pijlen plukt hij gewoon uit de lucht.Zijn aura licht op door alle charms die hij laat afgaan. Het iconische beeld is een zwarte zon die wegzinkt in de zee. Bij de volgende aanval gaat een ingewikkelde combi af, waardoor Ster zichzelf schade doet in plaats van hem. Maar dit geeft Raine en Masi wel de gelegenheid om hem te raken en dan, na een eindeloos gevecht, gaat de Silent walker eindelijk neer.

De geest van de abyssal komt uit het lichaam, pakt een spookbeeld van zijn zwaard en verdwijnt. Het spook is op weg naar zijn fetter, die in bezit is van een Death Lord. Wij hebben Silent Walker verslagen, maar zijn ziel is door zijn Deathlord nog te hergebruiken. Het lijk zinkt naar de zeebodem. Gelukkig is de Noordzee niet heel diep. We kunnen de adamanten chakram en het zwaard nog opduiken.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

2 reacties op “Sessie eenenzestig

  1. GobboE schreef:

    leuk verslag, spannende strijd

  2. Ster schreef:

    Ja, het was echt heel spannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s