Sessie vijfenvijftig

We bespreken welke tactiek we moeten volgen. Dyjab vertelt over wat hij weet van huis Iselsi. Ze hebben niet echt 1 hoofdkwartier maar zitten overal, zoals bijvoorbeeld Saoudi Arabie waar ze ‘The All-Seeing Eye’ uitbaten. Er is teveel te doen. De Lunars willen naar Leviathan, om hem persoonlijk uit te nodigen voor de moot. De anderen besluiten dat ze gaan proberen om de vorige levens van Raine en het solar meisje te gaan exploreren. Dus een split patry.
Oe’al en de lunars nemen de sterrenpoort naar Lemurie. De dragon king verwacht dat er een tegenhanger bestaat voor de koude stenen doos waarin het hoofd van Gustav werd bezorgd. en wil naar de vulkaan om te zoeken naar een eeuwig hete steen. De Lunars overleggen intussen met Gnawing Elk over de beste manier om naar Leviathan te gaan. Lemurie heeft geen maanbruggen want het is een Dragon King reservaat en daar blijft Luna van af. Ze besluiten om te gaan vliegen. Als jan-van-genten vliegen ze over de eindeloze oceaan. In ruil voor een beetje essence zorgen de lucht elementalen voor wind mee. Onderweg beleven ze de verschrikkingen van de oceaan. De Wyld begint hier al merkbaar te worden. Vliegend plankton wordt opgegeten door vogels en grote zeeserpenten. Er hangen vreemde lichten in de hemel die lijken op het Noorderlicht maar toch heel anders zijn. En ze moeten vechten met verwilderde luchtelementalen. Mer2 Maar uiteindelijk zien ze diep in de zee de lichten van de gezonken stad Luthe. Ze gaan over op vissenvorm en het duurt niet lang of ze worden staande gehouden door een patrouille van halfhaaien. Ze zetten hun anima aan en Ma Si verandert heel even in een dolfijn die de Lunar challenge kan schreeuwen. Al snel komt het antwoord van Leviathan. De ontmoeting wordt toegestaan. Ze gaan steeds dieper. Wyld-tainted anemonen en vreemde zeemonsters leven in de diepzee. Wat later komt er een 30 meter lange orca aanzwemmen. Leviathan heet hen met gedachtenprojectie welkom in de Old Realm taal. "Jullie zijn  de eersten in lange tijd die mij weer eens komen opzoeken. Wat drijft jullie hierheen?"

Ma Si nodigt hem uit voor de moot en vertelt dat er een nieuwe deathlord is. Leviathan reageert verbaasd. Hij heeft zelf ook een deathlord in zijn domein wonen, maar daar heeft hij geen last mee. Waarom zou dit spannender zijn? Als hij hoort dat er onze deathlord een autochthonian heeft, begint hij al wat geinteresseerder te kijken. "Interessant. Zijn ze terug? Bedankt voor het nieuwtje. Hiervoor zal ik jullie laten leven." Hij vraagt zich af wat de functie van deathlords is. Ma Si en Claw vertellen over Schiehallion en hoe de deathlord alles doods maakt. Onschadelijk maken, dat klinkt als een Lunar oplossing. Daar is hij voor. Claw brengt de groeten van Luna over. Leviathan kan er niet mee lachen en als Ma Si probeert over te brengen dat hij weer eens moet bidden, wordt het wel duidelijk dat Leviathan Luna het een en ander kwalijk neemt. Maar Claw heeft nog een toetje: de moot is bij Cairo, en daar is de dragonblooded krijgsschool van huis Cathak. Na de moot gaan ze met z’n allen de stad smoten en de dragonblooded een lesje leren. Leviathan bedenkt zich geen moment meer: "Ik kom. We zullen Creatie laten beven en de dragonblooded slaan zoals ze al tijden niet meer zijn geslagen!" Dan nemen de twee Lunars afscheid van de elder en kunnen ze terug. In totaal zijn ze tien dagen onderweg.

De rest van de party is in Porto Libre achtergebleven. In de dojo traint Sara Ster en het solar meisje Sofia in de hogere krijgskunsten. Dyjab en Raine komen haar opzoeken. Ze willen advies over het ophalen van Raine’s herinneringen aan zijn vorige incarnaties. Zelf kan Sara daar niet mee helpen, dat is meer iets voor de Maiden of Secrets. Maar ze heeft wel een tip. In de first age konden de solars dat. Er staan nog machines uit die tijd in Yu Shan, maar daar loopt de tijd raar (hoewel het op de lange duur uiteindelijk wel weer klopt met onze tijd) en in vergeten factory cathedrals, maar die zijn allemaal erg ver weg. De dragon kings beschikken ook nog over de kennis uit de 1st age en ze hebben geen last van de great curse. Misschien hebben die nog iets. Dat is een goede tip. Sofia kan zich ook niets herinneren en zij is ook erg benieuwd. Met z’n allen gaan ze naar Lemurie. Daar treffen ze Oe’al in verhit gesprek met de vulkaan godin. Hij brengt ze naar de Air dragon king elder Rrakesh. Die vindt het wel een leuke uitdaging en samen met Na Lek Tuna, de Wood  dragon king elder, bedenkt hij een oplossing. Daarvoor hebben ze een blanco heartstone nodig en de hulp van de Water  dragon king elder Rio Wo, die in Lionesse woont. Dat is met de boot vanuit Porto Libre goed te doen. Ster mag mee om van ze te leren. Hij krijgt een houten stokje als respirator. Ze vinden de autochthoonse technologie maar barbaars en primitief. Dragon King technologie werkt levende materialen zoals hout, koraal en kristallen.

Lionesse is een prachtige koralen stad, met een verhoging waar ooit de sterrepoort heeft gestaan. Een paar jonge mosok staan er bij. Rio Wo lijkt het ook leuk om eens in het geheugen van de solars te graven. De elders nemen hun eigen gereedschap mee naar Porto Libre en adviseren ons om onze toekomstige toolshop buiten de tovernaarsacademie te bouwen. Dan kunnen ontpoffingen niet zo veel kwaad. Het heptagram had ook xc3xa9xc3xa9n aparte toren voor de werkplaats. 31120ab In de komende vijf dagen wordt er een helm van koraal gemaakt, met plantaar- dige nerven en kristallen geleiders. Het is heel delicaat werk en ze moeten steeds metingen doen om het nauwkeu- rig af te stellen op de essence stroming in het hoofd van een exalt. Ze zijn daarbij niet zachtzinnig en Raine wordt danig gekneusd. Op dag 5 moet de heartstone een mindstone worden. Dat is zo’n legendarische onderneming, dat kan alleen een solar. Dus Raine wordt in een lege kamer gezet met de steen en hij moet zich daar met de helm op zijn hoofd 24 uur lang op concentreren. Door een bovenmenselijke inspanning lukt het hem! Hij komt buiten met een drie punts mindstone in de helm. Hij gaat direct naar bed en slaapt een gat in de dag. Hij droomt over zwevende voetpaden en andere dingen uit de first age.

De volgende dag proberen we de helm uit. Raine valt letterlijk in de mindstone. "Wie was Eye and seven despairs?" Raine’s vorige incarnatie kent het verhaal en zegt dat de naam onbelangrijk was. Hij herinnert zich de vreselijke dingen die solars deden, puur omdat ze het konden. Mensen wortels geven en in de tuin planten. Mensen hun stembanden veranderen zodat hun pijnkreten als mooie muziek klinken en dan demonen oproepen die hun iedere dag tot op het bot folteren. Eye’s cirkel was hun eigen twilight verloren en de pas geexalteerde Eye moest hem vervangen. Maar ze accepteerden het jochie niet. Ze hebben het oog van zijn vader voor zijn ogen uit diens hoofd gelepeld en nog zeven andere nare dingen gedaan. Waarom? Ze konden het en daarom deden ze het. En toen heeft hij zelfmoord gepleegd. De cirkel hield zich op in de buurt van Warshaw, maar waar ze zijn gestorven is onbekend. De cirkel bestond uit de night caste Scarlet Flow, die nu Blood Scavenger is; de zenith caste Song for the Sun, die nu Chorus of Midnight heet; de dawn caste Unblemished Hymn, nu Scar of Uproar; en de eclypse caste Beautious Fact that Threads the Silken Dawn. Naar deze laatste is Eye nu op zoek. En die moeten wij dus vinden, of in ieder geval de tombe ervan. Raine zelf was een spion, een nachtelijke moordenaar. Hij is gedood door hordes dragon blooded, ze waren met z’n allen gewoon machtiger en sterker. Waarom? Ze konden het en daarom deden ze het. Hij is gestorven in Zuid Amerika.

In de loop van deze week komt Oe’al terug met kruiwagens vol, leuke dingen. Zoals eeuwig hete stenen ui de vulkaan. We ontdekken dat er in Roemenie n
og tombes uit de 1st age liggen. En als de lunars terug zijn, wil Ma Si de helm ook wel proberen. Ze wil weten wat er is misgegaan en hoe ze met Ravana in contact is gekomen. Kennis van haar vorige levens lijkt haar ook wel tof. De Storyteller heeft ons gevraag om zelf onze vorige levens uit te werken. Het verhaal van de demones blijkt niet zo spannend te zijn. Ze was onder invloed van de demones geraakt, geleidelijk gecorrumpeerd en door de sterrenpoort gestuurd om Lilithu te doden. Maar Ravana had geen idee van de bescherming die Lilithu op de stargate heeft aangebracht. De demonen zijn vooral sterk in zeer-lange-termijn plannen. Niet zo in de korte-termijn.
In de First Age was Ma Si ook een tovenares. Er waren toen meerdere toveracademies en ze woonde in een vliegende stad. Als Lunar wist ze weinig van de wereld van de Solars. Ze had een minnaar die niet gecorrumpeerd was. Ze hadden een kind. En ze zijn allemaal gedood in de usurpatie. Ma Si kent nu ook het verhaal van Leviathan. Hij was een jonge lunar, die verliefd was op de vrouw van de generaal die zijn solar-soulmate was. En ze herinnert zich de tombe van Samea, een tovenares die veel omging met een andere solar generaal. Een goede leider, niet corrupt, maar bescheiden. Daardoor is Samea ook buiten de groep gevallen. Ze woonde in Scandinavie. Misschien waar nu Whitewall is.

De dag daarna roept Ma Si Ster bij zich in het ziekenhuis. Ze wil wat proberen. Met hypnotherapie gaan ze terug. Tot aan het moment dat Ster door Lion werd opgepakt is alles normaal. Maar daarna verandert hij in een klein kind die de abyssal necromancer "mamma" noemt en Lion als zijn pappa ziet die op avontuur gaat in Autochthon. Juggernaut is de grote boeman. Het verhaal eindigt op het moment dat Ster de antimagische pijl in het skelet steekt waarin hij gevangen zit en de necro het zat is. "Doe jij je oogjes dicht." De rest is te traumatisch. Ster’s alter ego geeft liefdevolle termen aan de engerds. Het rottende vlees van zijn botten schrapen, betekent dat ze ‘goed’ voor hem zijn geweest. Ma Si geeft Ster een tattoo van de pijl in de skeletkooi en geeft hem de suggestie dat hij die pijl associeert met zijn kracht. Als de alter opkomt, raakt hij de tattoo aan en wordt weer Ster.

Nog een dag later hangt er ’s morgens een schaduw over de tempel. SkyshippicEen enorme vliegend houten boot rolt een touwladder naar beneden. Een skyship! Mensen met een blauwige huid, kort en gedrongen, met stug rood haar, klimmen naar beneden. 10 man dragen prachtige rode mantels met borduursel, en ze hebben first age wapens. Eentje stelt zich voor. "Ik ben Mraz, spokesman van de Haslanti League, en wij komen kijken of jullie een goede handelspartner zijn."
De zombies en onze stadsmuren interesseren hem wel. Zij kunnen eeuwig-koude steen leveren en ze willen de eeuwig hete stenen van Oe’al wel van ons overnemen. Verder bieden ze ons feathersteel, kruisbogen (maar die kan Ster ook maken, en veel beter), gliders en airship technologie (Ster’s ogen gaan glimmen) en ze hebben goede contacten met de Bull of the North. Van ons willen ze specerijen, kolen, olie en zombies. First age technologie is leverbaar, maar tegen ‘de juiste prijs’ en dan hebben ze het over een warstrider en atoomwapens die uit oude arsenalen moeten worden gestolen. Gethamane beschouwen ze als een uitdovend probleem. En de Silent Walker kennen ze. Ze kunnen er weinig tegen doen. Hij komt niet in de meest Noordelijke gebieden, waar zij zitten. Maar hij is wel hinderlijk want hij overvalt karavanen en is altijd weer snel weg.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

12 reacties op “Sessie vijfenvijftig

 1. Ma Si schreef:

  behalve escence koste het ons ook bloed om de elementalen te bewegen ons wind mee te geven. De zuidzee is geen relaxte plek. Misschien wel een vah de redenen waarom de Lenta het hier zo goed doen.

 2. Ou'Al schreef:

  “Ze konden het en deden het” & the lessons learned

 3. Ster schreef:

  @ Oe’al > Ja, dat is wel zo’n beetje de boodschap. Macht corrumpeert. En dat is dus de weg die Juggernaut is gegaan 😦 De klootzak!

 4. Ster schreef:

  Nu uitkijken dat wij niet dezelfde kant opgaan.

  De lunars gaan zometeen een hele stad vernietigen, een stad die ons niets gedaan heeft. Gewoon omdat ze het kunnen.
  Raine wil de perziken van de goden stelen. Niet vanwege hun waarde, of omdat hij onsterfelijk wil worden. Gewoon omdat hij het kan.
  En ik, ik ben de anathema uit jullie kinderverhalen! Een wezen uit een andere wereld, dat bezit heeft genomen van het lichaam van iemand uit Creation.

 5. Ou'Al schreef:

  Niet te vergeten: het skyship van de Haslanti League die nog langs kwam.

 6. Ou'Al schreef:

  @ Ster > Ik zie je punt, wellicht terecht en vooral ook goed dat je je dit realiseert want dat houdt in dat jij nog kunt reflecteren en dat je dus ook vraagtekens kunt zetten bij de juistheid van besluiten, iets wat de Solars in de first age niet meer konden

 7. Inez schreef:

  Ze gaan Caxc3xafro _smiten_, niet smoten.
  Smite – smote – smitten.

 8. Ster schreef:

  Smitten = 1. harde klappen gekregen, 2. verliefd.
  Cairo wordt dus een SM sessie 😉

 9. Ou'Al schreef:

  De Haslanti League zijn net Nederlanders , oppassen dus met deze handelaren.

  Ik hou me even uit de ‘smitten’ discussie, maa rik denk dat Ster refereerde naar het grapje dat we met z’n allen maakten.

  ps. Als storyteller: Ster maakt betere first age-implosion bows dan de Haslanti League? Dat wil ik wel eens zien 😉

 10. ellahir schreef:

  [OG] Ah, ik dacht dat ze kruisbogen wilden verkopen. Maar, implosion bows zou Ster ook moeten kunnen maken. Het is dezelfde technologie als zijn Dragon Sigh Wand en zijn Essence Pulse Cannon. Ik zal het eens proberen.

 11. GobboE schreef:

  Als DM: het feit dat je iets volgens je sheet kunt, moet binnen ons rollenspel nog altijd gereflecteerd worden door het a) als personage te doen en uit te voeren en b) als speler uit te spelen. Het feit is dat Ster nog ooit zoiets heeft gebouwd – binnen de spel sessies. Dat wil niet zeggen dat hij het niet kan, alleen dat hij het niet heeft gedaan: dus een zin als ‘dat kan hij’ zou ik liever zien als ‘dat moet hij eens doen en zo bewijzen dat hij het net zo goed kan’

 12. ellahir schreef:

  Touche, ik heb het aangepast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s