Sessie tweexc3xabnvijftig

De officier die zich had overgegeven stelt zich aan Dyjab voor als Chapak Iselsi. Hij heeft een Fang, dat wil zeggen 25, goed bewapende en getrainde elitesoldaten onder zijn bevel. Dyjab weet dat Iselsi een huis is dat in ongenade is gevallen. "Wat wil je dat we doen?" vraagt Chapak. Dyjab stelt voor dat ze meegaan naar Porto Libre en daar deel uit gaan maken van het garnizoen. In eerste instantie ziet Chapak het helemaal niet zitten, en hij vraag waarom Dyjab met Anathema omgaat. Die legt uit dat ze samen tegen demonen strijden. Chapak is niet overtuigd, maar geeft ons voorlopig het voordeel van de twijfel. We hebben bewezen formidabele vechters te zijn, maar zijn  we ook formidabele leiders? Hij belooft mee te gaan naar Porto Libre en in afwachting geeft hij zijn soldaten toestemming om te plunderen.

800pxpyle_pirates_plunderRaine en Diamondclaw zijn ook op het slagveld bezig buit tevergaren. Ze vinden twee korte daiklaves, twee heartstones en tweemooie harnassen. Verder is er nog een grote voorraad aan wapens enwapenrustingen te vinden en een beetje geld. Alle uitrusting is vansuperbe kwaliteit, maar het is wel standaard uitrusting. Er zitten geenerfstukken bij of bijzondere artefacten. Het leger van Ironclad wordtheel strak geleid. Zijn soldaten en officieren krijgen het allerbeste,maar alleen datgene wat ze nodig hebben. Er is geen ruimte voorpersoonlijke eigendommen. Met de zweefbol moeten ze twee keer op enneer naar de Sterrepoort voordat alles in Porto Libre is.

Ster heeft een heel mooie, gesneuvelde Dragon Blooded uitgezocht en het lichaam wordt door Ma Si Tamuz voorzichtig opgelapt. Niet teveel, anders keert de oorspronkelijke ziel er misschien weer in terug. Het zal hooguit nog twee uurtjes meegaan, dus we kunnen er niet mee naar Porto Libre of naar de Mountain Folk. Daarom brengen Ster en zij het maar naar Sagarmatha. Die is nogal verbaasd over het verzoek om de zielesteen te transplanteren. Maar ze belooft het te proberen. In allerijl wordt haar laboratorium in gereedheid gebracht om het lichaam te prepareren. Het belooft een zeer zware operatie te worden en Ster knijpt hem behoorlijk. Het grote bronzen paard staat nerveus in de gang te wachten. Uiteindelijk wordt hij geroepen. In het verder utilitair ingerichte laboratorium ligt het geprepareerde lichaam van de Dragon Blooded op een mooie, zware salontafel. Sagarmatha’s acolieten staan er eerbiedig bij als zij het paard naderbij wenkt. Wanneer Ster het energiemes ziet waarmee ze de zielesteen uit zijn voorhoofd gaat snijden komen de herinneringen aan de Onderwereld weer boven. 34042Hij smeekt om verdoving. Als het bronzen paard kon huilen, zouden de tranen over zijn wangen rollen. Maar hij weet te blijven staan en dan wordt alles zwart. Twee dagen later komt hij heel even bij bewustzijn. En nog zes uur later is het voorbij. Hij ontwaakt in een rolstoel, met zijn hoofd in een soort metalen en houten kooi met mechanieken en een vocoder in zijn keel. Hij kan nog niet praten of bewegen, maar de tovenares belooft hem dat zijn Exaltatie het genezingsproces nu kan overnemen en dat hij over een paar dagen weer helemaal als nieuw zal zijn. Zij heeft met haar team een prestatie geleverd die sinds de 1st Age niet meer gezien is en Ster is haar heel dankbaar. Hij vraagt wat hij voor haar kan doen. Ze denkt even na. "Ik vraag twee dingen. Ten eerste wil ik dat je de Silent Walker doodt. De geesten spreken over hem. Hij is gevaarlijk. En ten tweede moet je de Manse van de nieuwe Deathlord vernietigen. Die is vlak bij waar jullie wonen." Dat belooft hij.

Ma Si informeert her en der naar de Hand of Water. Iedereen met wie ze spreekt zegt dat het kan slaan op de watergod Father Ocean of op een heel oude mythe, van de 1st Age Lunar Leviathan die ooit de Admiraal van de Solars was en sinds de usurpatie hele vloten Dragon Blooded naar de kelder jaagt.

Na een paar dagen is Ster voldoende hersteld dat hij de apparaten niet meer nodig heeft en dan vertrekt iedereen naar huis. Hij gaat met de zweefbol, Raine neemt het bronzen paard. In Porto Libre wachten vertegenwoordigers van een aantal zeevarende volkeren op ons. Pirate_girlsEerst ontmoeten we drie vrouwelijke zeelui, vol littekens en tattoos. Het zijn Tya. Deze stam spreekt blijkbaar alleen met vrouwen, dus Ma Si moet voor ons onderhandelen met leidster Kala. Wat ze willen is vrij simpel: een handelscontract met ons, maar ze hebben een rare voorwaarde. Een tweegevecht, tussen hun kampioene Ahaga en onze Ma Si Tamuz, zal uitmaken of zij zich aan onze wetten zullen houden of aan die van hun. Dat ze zwanger is, is geen excuus. Maar Ma Si geeft daar niet om. Zonder gebruik van charms weet ze de struise bootsvrouw tegen de grond te werken in een houdgreep. De drie buigen en de Tya zullen zich in Porto Libre aan onze wetten houden.

Daarna ontmoeten we dame Hala Denzik, een directe afstammelinge van de stichter van de varende stad Denzik. Dat zijn zo’n honderd aan elkaar gebonden schepen die de wereldzeexc3xabn bevaren. Ook zij wil een handelsovereenkomst met ons. Als ze hoort dat ze via Porto Libre met Mos Kovia kan handelen is de deal snel gesloten. Zij verkoopt ons zelfs een Sea Calm Gemstone, een heartstone van niveau 4, ideaal als aandrijving voor het kristallen schip. Waarmee ons geld alweer op is. Ook Hala vertelt aan Ma Si dat ze hetzij bij Father Ocean, hetzij bij Leviathan moet zijn voor de Hand of Water. We horen een wat uitgebreidere versie van de mythe van Leviathan. En ze vertelt dat er een dolk bestaat waarmee Father Ocean kan worden gedood. Voordat ze afscheid  neemt zegt ze dat wij binnenkort ook nog zullen worden benaderd door een derde zeevolk: de bewoners van Coral, de eilanden van Micronesixc3xab. Ook waarschuwt ze ons dat de Lintha veel verraderlijker zijn dan wij denken. Wie er voor ons geknield heeft, dat was geen volbloed Lintha, maar slechts een ondergeschikte.

Ze is nog niet vertrokken, of we worden geroepen. Er staat iemand bij de stadsmuur die een pakje heeft voor ons. Als we gaan kijken zien we een man in een zwart harnas op een vlammend paard. Het is Winter’s Last Refuge. Hij heeft een ijskoude stenen doos bij zich. Diamondclaw doet voor ons het woord: "Laat me raden, zitten er lichaamsdelen in?"
"Jawel."
"Gustav?"
"Jawel. Mijn nieuwe meester verbreekt de diplomatieke contacten met jullie. Het kan nog even duren tot we aanvallen, maar onze ambassadeur wordt teruggeroepen."
Terwijl Claw de doos open maakt, valt er een pijnlijke stilte. "Gedraagt het bronzen paard zich een beetje?" vraagt Winter’s.
Ster, die in een door zweefstenen gedragen stoel zit, antwoordt: "Prima, afgezien van een neiging om op houtjes te knagen…" De Deathknight lacht.
"En Sluiers was ambassadeur van Gustav," vervolgt Ster, "niet van jouw nieuwe meester. Wie is die nieuwe meester eigenlijk? De Leeuw? Juggernaut?"
"Wie mijn meester is ga ik nog niet verklappen. En als Sluiers nu niet meekomt, dan zullen we haar met kracht komen halen. Maar wie ben jij eigenlijk?"
Ster denkt even na. Hij herinnert zich de naam van zijn nieuwe lichaam: "Larijn Cathak."
"Een Dragon Blooded met een edelsteen in zijn voorhoofd? Vertel!"
"Sorceror," antwoordt Ster.
Winter’s knikt en dan neemt hij afscheid van ons. De Deathlord stijgt op en vliegt weg. Ma Si wil er achteraan, maar de nachtmerrie is veel te snel.
Als we de doos open doen zit daar inderdaad het afgehakte hoofd van Gustav Cesus in. Sluiers heeft het vanaf de kantelen staan bekijken en heeft alles gehoord. Ze komt bij ons en zegt: "Het zal nu extra moeilijk worden om de roep van de Neverborn te weerstaan. Het is erg belangrijk dat ik bij jullie blijf.

HeadRaine roept de geest van Gustav Cesus op. Die is gelukkig nog beschikbaar. Gustav vertelt dat hij het niet heeft zien aankomen. Opeens lag zijn hoofd eraf. Hij denkt dat Winter’s het heeft gedaan. Desgevraagd wil hij ons voor een goede begrafenis wel alles vertellen wat hij weet. Zijn Schiehallion is geen fysieke doorgang naar de onderwereld, maar het hart van het schaduwland. Het is de Pool van de Wyrm, waar de onderwereld aan onze wereld grenst. Er recht tegenover, aan de andere kant van de wereld, is de Pool van Wyld, waar de fearywereld tegen de onze aanschurkt. De Onderwereld zelf is echt een andere, een spirituele wereld. Maar in Schiehallion is het erg gemakkelijk om door meditatie of ritueel, soms zelfs per toeval, het gordijn tussen de werelden te openen en er doorheen te stappen. Als Raine vertelt dat de ziel van Diamondclaw aan Sluiers is gebonden, zegt Gustav dat Sluiers’ ziel niet in de onderwereld is, maar bij de tombes van de Neverborn op de grens tussen de onderwereld en Malpheas. Malpheas is net als Gaia en Autochthon een Primordial. Hij is de wereld der demonen en hij is de vader van Autochthon. Om de zielen van Sluiers en Claw los te peuteren zullen we het gereedschap nodig hebben van de God van Exaltatie. Ook vragen we naar zwakke plekken van Winter’s. Diens belangrijkste zwakheid is volgens Gustav zijn ego. Een ander zwak punt is dat hij op en top een perfecte krijger is. Zijn ‘perfecte tegenstander’ zal dus een tovenaar zijn. Na het gesprek zorgen we voor een laatste rustplaats voor het hoofd van Gustav. Zijn lichaam is helaas verloren, dat zal ondertussen wel tot een necromantische gevechtsmachine verwerkt zijn.

Hierna gaat Ma Si naar Sara. Ze vraagt of die haar naar de Stille Oceaan kan transporteren. Dat kan Sara wel, maar het gaat heel wat voeten in de aarde hebben. Het kost minstens 15 uur voordat ze haar transport gereed kan hebben, en dan moeten ze er nog naar toe vliegen. Ze kan wel in de hemel navragen waar Leviathan te vinden is. Gedoe! Intussen gaan Ster en Raine naar Lemuria om charms bij te leren. De Lunars besluiten om toch maar mee te komen. Ze verschalken ieder een zeemeeuw en gaan verkennen bij de piraten. FrancescoHet is rustig op het Lintha eilandje. Er ligt een angstaan- jagend schip vol demo- nische symbolen, met groenha- rige, wit- huidige volbloed Lintha aan boord. Ze zijn duidelijk bezig de baas te spelen over de gewone piraten. Maar er lijkt geen direct gevaar te zijn.

Gnawing Elk, de Lunar Elder wil Ster wel zijn verloren charm terugleren en hoeft daar niets voor terug te hebben. Maar de Dragon Kings zijn minder vrijgevig. Ze zijn bereid om hem de spreuk Flight of Separation te leren, als Ma Si hen de Cantata of Empty Voices voordoet. Die spreuk is namelijk goed te gebruiken tegen de konijnenplaag waar Lemurie sinds onze komst last van heeft. En ze zullen Ma Si helpen Father Ocean op te roepen.

Als de Dragon Kings de spreuk aan Ster uitleggen, zegt Ma Si Tamuz plagerig: "De Flight of Separation is heel makkelijk. Je bent al een keer helemaal uit elkaar gehaald. Denk daar maar aan terug." Ster trekt bleek weg en begint te trillen. Ma Si gaat door, want ze denkt dat dit een trauma is waar hij een beetje doorheen moet. Maar de jongen begint bijna te huilen, en dan verandert opeens  zijn gezichtsuitdrukking. Sereen vraagt hij in een heel archaische vorm van de Old-Realm taal: "Wie bent u en wat kan ik voor u doen?"
Ma Si heeft niet door wat er gebeurt en praat gewoon door. DragonboycoloreditgrayMaar een van de Dragon Kings grijpt in. "Algorithme van mysterieus stermetaal?" vraagt de Raptok.
"Daar spreekt u mee," zegt Ster.
"Wat herinner je je nog?
"Ik maakte een hijskraantje en die begon vanzelf te werken. Alles was perfect. Maar wie bent u en waar ben ik? Waarom is het plafond blauw?"
De Dragon King legt zijn klauw met een rustgevend gebaar op Ster’s hoofd en zegt: "Het komt goed. Ga maar slapen."
Hij geeft de Autochthonian een spuitje en dan valt de exalt in slaap. "Dat gaat nog problemen geven. Laten we eerst maar de Ocean Father oproepen. Wat je moet weten is dat hij hier al heel lang is. Hij is vooral gexc3xafnteresseerd in oude schatten en in het uitbreiden van zijn domein. Doe er je voordeel mee."

Na een mooi ritueel aan de kust verschijnt er een half-haai beastman. Deze hoort Ma Si aan. Ze biedt een tempel in Porto Libre aan in ruil voor de Hand of Water. Hij brengt de boodschap over aan de zeegod. Even later komt hij terug. "Father Ocean gaat akkoord met je aanbod. Kom maar mee." Diamondclaw mag ook mee. OtterAls otter zwemt hij met de twee mee. Father Ocean ziet er uit als de klassieke beelden van Poseidon. Compleet met drietand, baard en kroon. Hij heeft blauwe ogen.

"Een tempel juich ik toe. Maar die Hand of Water, waar heb je die voor nodig?"
Ma Si legt uit dat ze niet meer in balans is.
"Pele’s hand?" vraagt de god.
"Ja, dat is het. Ik ben mijn Compassie aan het verliezen door een overmaat aan vuur. En ik heb de Hand van Water nodig om haar zwaard te kunnen gebruiken."
"De Hand of Water is een ‘gift’," vertelt Father Ocean, "die zijn relatief gemakkelijk te leren. Als tegenprestatie: deze regio is uit balans. Vervoeg je bij de troepen van Leviathan om te strijden tegen de Wyld en specifiek tegen de Akasha, de Fae die hier zitten. Het gaat om het stellen van een daad! Leviathan vinden is gemakkelijk. Hij zit bij een verdronken stad aan de rand van de Wyld. Dat is zo’n 1000 km van hier, recht naar het Zuiden vanuit Jakarta; op de breedtegraad die van hier naar Australixc3xab loopt. Je kunt hem niet missen: het is een 30 meter lange Orca."
Ma Si belooft het. En dan steekt de god een glazen dolk in haar hand. "Als je water leert manipuleren, verdwijnt de dolk. Probeer te voelen wat er in je wond zit."
Het is inderdaad simpel. Ma Si voelt al vlot de stromingen van de zeCorale, de bewegingen van het wier en de scholen vissen. De dolk verdwijnt. Ze mag ook een Celestial niveau Water spreuk uitzoeken en ze krijgt een zwaard van gladgeslepen koraal, met laagjes schelpjes en zo, van hem.

Als Ster ontwaakt is hij weer normaal. De Dragon King laat hem beloven dat hij de spreuk Flight of Separation de komende dagen elke dag een paar maal oefent.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

14 reacties op “Sessie tweexc3xabnvijftig

 1. Ma si schreef:

  ik hoop dat ik nu ik de hand of water heb, weer iets meer in balans ben zodat ik me weer beter in de gevoelens van andere kan verplaatsen. Dus Ster, excuses voor mijn actie. wel ben ik blij dat we weten datje een trauma hebt opgelopen en dat we dit neit in combat voor het eerst zien.

 2. Ster schreef:

  Ik een trauma? Hoe kom je daar zo bij?

 3. Ou'Al schreef:

  @ ster > Het is niet ongebruikelijk dat je een ‘gat’ in je geheugen hebt na wat je hebt meegemaakt in het interval tussen Autochtonen dat je zielensteen terug in creatie kwam. Wellicht is het zelfs beter dat je het je niet herinnert.

 4. Ster schreef:

  @ Oe’al > Er mist wel meer. Ik weet ook mijn serienummer niet meer!

 5. Ma si schreef:

  jouw geval komt nog het meest overeen met reincarnatie. Waar het om gaat is dat je essentie, essence, behouden is gebleven. Trouwens, wat heeft een excalt aan een serienummer, you’re an excalt, not a number.

 6. Ma si schreef:

  en Ster, eigenlijk ben je nu voor het eerst helemaal vrij. Daarvoor leek je meer op sluiers: een ambassadeur die zodra te zijn teruggeroepen moet gaan om een andere opdracht te vervullen, zonder dat je iets gevraagd wordt. Misschien is dit wel het beste wat je heeft kunnen overkomen; ook al klinkt dit natuurlijk een beetje raar in de oren.
  Tuurlijk moeten we nog wel iets aan autochton doen, maar dat is een ander verhaal

 7. Ster schreef:

  Beetje raar? Heleboel raar!! Ja, het is een nieuwe start. Maar ‘beste wat je kon overkomen’? Ik weet het niet: ik heb mijn baas de sterrepoort gegeven waardoor de onderwereld mijn wereld kon binnenvallen, ik ben ontslagen en ik ben doodgefolterd. Ik heb wel een nieuw lichaam, maar ik ben al mijn gadgets kwijt, ik moet mijn charms opnieuw leren, er zitten gaten in mijn geheugen en ik wordt iedere nacht badend in het zweet wakker. En ik ben gestrand op een vreemde planeet.

  En inderdaad, een exalt is geen nummer, daarom heb ik sinds mijn exaltatie ook een hoogdravende titel. Maar het is toch raar om je eigen serienummer te vergeten en wel te weten hoe de vorige eigenaar van dit lijf heette. Misschien moet ik maar een nieuwe titel overwegen…

 8. Ou'Al schreef:

  Een titel lijkt me zowiezo beter dan een serienummer: je hebt per slot van rekening gekozen om mens te zijn: geen machine

 9. Dyjab schreef:

  Wat denk je van “Gexc3xafmproviseerd Algoritme van Stermetaal”?

 10. Ou'Al schreef:

  The exalt formerly known as Algorithme van mysterieus stermetaal: TEFKAAVMS for friends 😉

 11. Ma si schreef:

  een goede optie voor een nieuwe naam lijkt mij: “Mens van mysterieus stermetaal”

 12. Ster schreef:

  Ster van mensmetaal?

 13. Ou'Al schreef:

  Een mens is per definitie geen metaal beste Ster…

 14. Ster schreef:

  Ik houd het maar bij Ster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s