Sessie vijfenveertig

TherockcityNadat de Storm King weg is, vertrekken we uit de fjordstad Gethamane. Het regent hard en het waait. Maar omdat we over een maanbrug reizen, zijn we snel thuis in Porto Libre. Als we aankomen is het nacht. De stadspoorten zijn gesloten en de wachters reageren in eerste instantie niet op ons gebonk. Terwijl we bespreken wat we zullen doen – er over heen vliegen of klimmen, of blijven wachten – merkt Diamondclaw iets in de bosrand. Zeven ninja’s maken zich onhoorbaar los uit de schaduwen. Hij wil de anderen waarschuwen, maar is net te laat. Een van de nieuwkomers schiet een net over Dyjab heen. Een andere blaast een wolk gifpijltjes naar Ster en raakt. Iemand gooit een blauwe jaden chakram en we voelen dat er charms gedaan worden waarvan we het effect nog niet meteen merken. Raine reageert door zijn boemerang te werpen naar de man met de chakram. Diamondclaw schiet eerst botsplinters naar de mannen en springt dan van enorme afstand bovenop eentje. Ster gooit zijn eigen chakram naar een van de mannen, activeert zijn lichtzwaard en rent op een andere af. Oe’al is met weer een andere in gevecht. Dyjab wordt met net en al over een schouder gehesen en afgevoerd. Dan herkennen we de aanvallers, het zijn de leden van de Wyld Hunt. We zijn hen al eerder tegengekomen, in de Tempel, nog voordat Porto Libre was gesticht. Diamondclaw grijpt zijn tegenstander vast en groeit zich een vacht van vlijmscherpe naalden. Raine raakt er eentje en Dyjab schiet een elemental bolt dwars door degene die hem draagt. Die is op slag dood. Ster is in een klassiek duel verwikkeld met een van de Dragon Blooded. De jaden daiklave en het lichtzwaard kletteren keer op keer tegen elkaar, Starwarstheclonewarslightsaberdue_3 maar de twee zijn precies even goed en ze raken elkaar geen van beiden. Wel wordt de tiener te grazen genomen door een Elemental Bolt van een vrouwelijke Wyld Hunter en hij wordt steeds zwakker door het gifpijltje in zijn nek. De Dragon Blooded die met Diamondclaw worstelt heeft een giftige aura: hoewel de lunar zijn tegenstander met honderden naalden doorboort en hem tegelijk fijn knijpt, wordt ook hij vergiftigd. Op het moment dat de Wyld Hunter door Claw wordt gedood, gooien ze allemaal een rookbommetje op de grond en verdwijnen ze. Alleen Ster’s tegenstander geeft hem nog even een hand en knikt voordat hij verdwijnt. Deze zwaardvechter heeft blijkbaar respect voor zijn tegenstandertje.

De twee dode Hunters leveren ons een Infinite Jade Chakram, een rode en een groene Jade Daiklave  en twee harnassen op.Sword_redSwordgreen In de groene daiklave zit een Wood-aspected heartstone. Na het gevecht gaan de poorten van de stad open. Ster en Claw worden steeds zieker van het vergif en ze worden snel naar het hospitaal vervoerd. Sluiers komt bezorgd kijken, maar haar aanwezigheid zuigt vitaliteit uit de patixc3xabnten en de verwondingen doen extra pijn wanneer zij in de buurt is. Dus tot verdriet van Ster kan ze maar kort blijven. Diamondclaw krijgt een ontgiftingskuur in een kruiden-modderbad. Ster is er veel erger aan toe. Hij heeft curare in zijn bloedbaan. Een gewone sterveling zou allang dood zijn geweest. Hij wordt wakker gehouden, krijgt veel water te drinken en wordt in een hete sauna gezet om het vergif uit te zweten. De volgende dag is Diamondclaw geheel genezen en Ster weer wat aangesterkt. Raine gaat bij zijn vader en zijn broer langs. Hij ziet dat het stadsbestuur voortvarend bezig is met krotten af te breken om ruimte te maken voor mooie pleintjes en fonteinen. Het wordt tijd voor riolering en Ster wordt aan het werk gezet om tunnels te toveren.Ook worden de fundamenten gelegd voor een dojo.

Raine krijgt behoefte om een wandeling te maken. In een steegje staat hij opeens tegenover de sidereal Sara. Ze vertelt hem dat hij naar Italixc3xab moet gaan om in de buurt van Rome een solar te redden en haar hierheen te brengen. Raine wil dat graag doen. Porto Libre wordt zo een bolwerk van de Cult of the Illuminated. Sara merkt op dat het wel wennen is, een bewoonde plek waar anathema in het openbaar rondlopen. Dan vertelt Raine dat Ster graag martial arts van haar wil leren. Het verbaast haar een beetje, wat moet een autochthonian daar nu mee? Maar ze zal er over denken. Ze waarschuwt dat er haast bij is en dat hij morgen moet vertrekken. Het meisje is nu nog niet geexalteerd, maar als we daar aankomen wel. En Sara merkt nog even op: "Only the good die young". Het is nu rustig in de stad, maar er ligt chaos in het verschiet.

Raine komt terug en doet verslag. Dan voelt Ster de aandrang om te gaan wandelen en hij komt uit bij een omgevallen boom waar Sara op zit met een strootje in haar mondhoek. "Zo, dus jij wilt martial arts leren? Laat maar eens zien wat je al kan." Ster demonstreert een paar kata’s die hij in Autochthonia heeft geleerd. Ze is niet heel erg onder de indruk en vraagt hem om haar te proberen te slaan. De jongen probeert het, maar van de zenuwen vergeet hij de helft van wat hij geleerd heeft. Het lukt hem absoluut niet om haar te raken. Toch ziet ze wel wat in hem. Martial_arts_girl"Ik wil je sifu zijn. Maar er zijn een aantal dingen die ik wil dat je doet als jij mijn leerling bent: 1. Toegewijd zijn. Je moet les willen. Wat ik zeg in de les is voor jou waarheid. Geen vragen. 2. Oefenen! Constant, tenzij er calami- teiten zijn. 3. Je krijgt geen onderwijs in de leer van de Sidereals, daar ben je nog niet waardig voor. 4. In de Celestial City heeft Wajang je verteld over een god die Autochthon heeft gekend. Je bent het aan jezelf verplicht om met hem te spreken." Ster herinnert zich dat Wajang vertelde over de god Agralzo, die betrokken was bij de creatie van Autochthon en die nu gevangen zit onder het Bureau of Heaven omdat hij de solars steunde. Hij gaat akkoord met haar voorwaarden. "Welke stijl bestudeer je?" vraagt ze. "Tiger style." Ze knikt, het is logisch dat men in Autochthonia nog de oerstijlen onderwijst. "Je eerste opdracht is om meer conditie op te bouwen. Onderweg  moet je regelmatig stukjes sprinten, pushups doen en andere oefeningen om te werken aan snelle kracht. En laat je groepsgenoten onverwachts steentjes naar je gooien om je oog-hand coordinatie te verbeteren."

De volgende ochtend staan we al vroeg klaar om naar Rome te vertrekken. Raine wil per boot gaan. Maar het stormt en regent en de wind staat helemaal verkeerd. Ster zegt "De Storm King is nog steeds boos op ons." Toch heeft Raine er vertrouwen in dat het wel goed zal komen, "want Sara heeft gezegd…" Opeens staat ze achter hem. "Als maiden of Journeys, chosen of Mercury. weet ik maar al te goed dat de snelste route niet altijd een rechte lijn is. Ster heeft gelijk. Zeilen is nu zinloos." Ze zegt dat ze ons zal volgen met haar kristallen bol. "De boze elemental is het probleem. Dat moet je oplossen of omzeilen." We gaan dus met de huifkar en de paarden.

Huifkar

De hele rit blijft het stormen en regenen. Langzaam raakt alles doorweekt
en verkleumd. Ster doet braaf de oefeningen zoals hem is opgedragen. Dyjab heeft grote behoefte aan een feestje. Dit blijkt een gevolg te zijn van de demon in het blauwe zwaard. Dyjab kan alleen wilskracht terugkrijgen door feest te vieren. Het bijpassende harnas is ook magisch, maar heel subtiel. Het geeft een mystiek aura waardoor mensen wat gemakkelijker van de drager onder de indruk raken. We rijden voort en het blijft maar slecht weer. Klam en nat en koud en naar komen we bij de Alpen.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

9 reacties op “Sessie vijfenveertig

 1. GobboE schreef:

  Ik wil graag even duidelijk maken dat dit NIET de wyld hunt is van Raine, maar een stelletje beginners die de party veel eerder hebben aangevallen in de (toen nog) tempel van de stad (er was zelfs nog geen echte stad).

  De echte wyld hunt heeft wel stoere namen, itt dat deze lui 🙂

 2. ellahir schreef:

  Oeps. Dan ga ik dat even veranderen!

 3. martini schreef:

  damn, heb ik ff een coole combat gemist 😦

 4. Dyjab-speler schreef:

  De stad was al wel gesticht hoor, dat hebben we zo’n beetje in sessie 2 gedaan. Het stelde alleen nog niet zoveel voor.

 5. GobboE schreef:

  Voor jullie personages was het absoluut al een stad, voor jullie DM echter (en in de realiteit)… 😉

 6. ellahir schreef:

  Ja we begonnen echt met anderhalve man en een paardekop. Maar na een paar maanden hadden we al 1000 inwoners. En nu? 4000?

 7. Ster schreef:

  Ter verdediging van Ma Si Tamuz:

  “The artifact called “god-kicking boot” pretty much sums up the exalt’s positions in the overall food-chain.”

  Dat wil nog niet zeggen dat de goden het op prijs stellen om geschopt te worden.

 8. GobboE schreef:

  @ ellahir > Normaal 2000-2500 (wisselt een beetje, scheepvaart, landbouw, seizoensarbeiders enzo), tijdens handelsdagen 3000 tot 3500

 9. martini schreef:

  Dat zal ze op prijs stellen;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s