Sessie tweexc3xabndertig

Raine heeft zijn dingen gedaan in Porto Libre en hij komt terug naar het onderaardse complex.  Hij vindt de gigantische grot met de vier generatoren en treft daar zijn vrienden aan. Ster is daar bezig  om de enige generator die het nog doet een grote beurt te geven. Zijn oliegolem is bezig de bewegende delen te smeren, maar door alle stof en spinnewebben wordt het er niet veel beter op. Toch leert de jonge exalt heel veel over het apparaat en het lukt hem om zevenhonderd jaar achterstallig onderhoud in te halen. Als iedereen weer bij elkaar is, wordt besloten om  het commandocentrum te gaan zoeken. Ma Si Tamuz verkent in vleermuisvorm de zijgang. Ze treft daar lichtstraaltjes op kniehoogte, en voorbij een bocht twee mitrailleursnesten en een liftdeur. Ster waagt het er op. Hij krijgt een Skin of Stone van Oe’al, maakt zich onzichtbaar en kruipt over het plafond naar de mitrailleurs. Helaas reageren die op zijn lichaamswarmte. Maar de betovering van de Dragon King helpt en hij bereikt ongedeerd zijn bestemming. De mitrailleurs zijn eenvoudig uit te schakelen. Dan komt de rest van het gezelschap achter hem aan. De lasers zijn wel te ontwijken, maar de drukplaat waar Diamondclaw op gaat staan had Ma Si in haar vleermuisgedaante niet gezien. Een daverende explosie en een enorme vuurbal. Dit doet auw!

Raine onderzoekt daarna de liftdeur. Het mechaniek werkt nog, maar er is geen beweging in de deur te krijgen omdat er 1. geen stroom is en 2. de liftcabine ergens anders is. Hij weet wel dat er essence in gestopt moet worden om de cabine te roepen, maar niet hoe die precies moet worden geconfigureerd. Gelukkig kan Ster dat wel. Het kost 20 motes om de lift helemaal naar beneden te krijgen, maar dan kan de deur gewoon open. Via het luik in het plafond (gelukkig heeft Ster altijd moersleutel 13 bij zich) komen we in de liftschacht. LiftschachtHet is enorm hoog en donker. Smalle tredes gaan de hoogte in. Een prima gele- gen- heid voor Ster om de razor- claws uit te probe- ren die hij in Mos Kovia had ge- kocht. Het is enorm hoog, meer dan hon- derd meter, en Dyjab die niet goed kan klimmen, heeft er veel moeite mee. Maar uiteindelijk komen we boven aan.

Raine is als eerste boven. Hij kan niet bij de ontgrendeling.  Ma Si kan er wel bij, maar die  is in vleermuisvorm. Ster, die zelf kan bepalen welke richting voor hem ‘beneden’ is, gaat even naast hen op de wand staan om ze de ruimte te geven.  Hij biedt aan te helpen, maar ze zijn te druk bezig. Uiteindelijk lukt het ze om de deur te ontgrendelen. Met veel moeite krijgen ze hem open, maar er wordt meteen met een speer naar Raine gestoken. Blaser_039Slecht nieuws: hier is een antechambre met vijf vliegende en vijf lopende bewakingsrobots, en  er zijn ook nog twee mitrailleurs boven de volgende deur!

Ma Si weet met een prachtige stunt de twee mitrailleurs uit te zetten. Het gevecht duurt lang, er wordt veel gestunt en heel veel essence verstookt en iedereen raakt gewond. Diamondclaw is helemaal in zijn element. Na veel moeite lukt het om de weg vrij te maken. Oe’al  geneest snel de meeste wonden. Alleen Ster heeft Aggravated damage opgelopen van een energiewapen, zulke  ernstige wonden kunnen alleen met rust genezen.

De volgende deur heeft een irisscan, een handafdruk en een pasje nodig. Zelfs Raine kan deze niet open krijgen. Dus we besluiten een tunneltje te maken naast de deur. Ster heeft hier niet genoeg essence meer voor, maar Oe’al blijkt het truukje ook te beheersen en voor hem is het zelfs veel gemakkelijker dan voor de kleine autochthonian.
Nasa_apollo_command_center_large We komen aan op de vide van een cirkelvormige ruimte, helemaal gevuld met apparatuur, beelschermen en werkplekken. Dit moet de commandocentrale zijn waar we naar op zoek waren. Voorzichtig gaan we naar binnen. Maar de kust is veilig. We zijn voorbij de laatste linie securityrobots. We zien dat de werkplekken schoon zijn. De voetsporen van de keizerin en haar kompaan lopen kriskras door de ruimte.  Op de  grond vinden we iets wat hier helemaal niet thuishoort, namelijk een magische cirkel.  Circle_goetia_374x500 Dit is raar. Dyjab, Oe’al en Diamondclaw onderzoeken de consoles. Er is helaas geen handleiding te vinden, er zijn geen verklarende bordjes, niks. En ze ontdekken dat de keizerin en haar siderial hier meerdere dagen bezig zijn geweest. Inmiddels bekijken Raine, Ma Si en Ster de cirkel. Raine kan er niet zo veel mee. Ster weet genoeg van occulte zaken om te zien dat er meerdere lagen bescherming actief zijn en dat deze cirkel bedoeld is voor de allerzwartste, op zijn wereld meest verboden, vorm van magie. En Ma Si kan de teksen zelfs lezen. Zacht mompelend kruipt ze langs de omtrek en ze raakt langzaam in trance. Er komt een donkerte in de lucht, een aura als van de onderwereld. Raine vertrouwt het niet. Hij kijkt in de geestenwereld en ziet daar dat Ma Si’s handen paars-zwart licht beginnen te geven. Ze is helemaal in de ban van de tekst. Samen met Diamondclaw weet hij haar uit de trance te krijgen en het duurt een lange tijd voordat ze voldoende bij haar positieven is om te vertellen wat ze te weten is gekomen.

Deze cirkel dient om ‘the Ebon Dragon’ op te roepen. Dat is de heersers van Dis, hoofdstad van de onderwereld. Naar verluid is hij een demon die krachtiger is dan de dode primordials. We weten van een orakel dat de Ebon Dragon zich een bruid heeft genomen. Misschien is dat wel waardoor de keizerin nu weg Draakis? Heeft ze een deal heeft gesloten met deze demon, om aan de kennis en energie te komen waarmee ze deze militaire installatie heeft kunnen activeren en de fae heeft kunnen verdrijven? "Wordt dan in ruil mijn bruid" of zo, en heeft hij haar een paar jaar geleden aan deze belofte gehouden? Opeens vraagt Ma Si zich af of we naast die van de keizerin, nog andere voetsporen gezien hebben die naar buiten leiden. Nee, dus. De siderial is hier achtergeleven of op een andere manier weggegaan.

We besluiten dat het belangrijk is om de Realm’s Defense Grid weer actief te maken. Maar omdat er geen enkele informatie te vinden is, denkt Ster dat het een hele uitdaging gaat worden om dit militaire complex weer operationeel te krijgen. Misschien dat de Sleeping Prince, die al die eeuwen hier heeft liggen slapen, de benodigde kennis bezit?

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

21 reacties op “Sessie tweexc3xabndertig

 1. GobboE schreef:

  Mooie cliffhanger, toch wel 🙂

  The Ebon Dragon staat in kracht gelijk, theoretisch is dat, aan een van de Elemental Dragons – maar erg zeker is dat niet omdat ze nooit tegen elkaar hebben gevochten. De primordials zijn dan toch weer van een andere categorie

 2. Ster schreef:

  Als ik het goed begrijp, zijn de elemental dragons ‘lager’ dan de primordials, maar voor zo ver ik weet zijn ze een onafhankelijke categorie, geen goden.

  Toen Creation werd gemaakt, hebben de primordials daar 5 elementen voor gebruikt: aarde, water, vuur, lucht en hout. Maar er waren er meer. Koning Malpheas wilde bijvoorbeeld vitriol als zesde element in de Schepping verwerken. De meeste andere primordials waren het daar niet mee eens en toen is dat niet doorgegaan.

  In Autochthonia hebben we dus wel zes elementen, maar niet dezelfde als jullie. Wij hebben kristal, metaal, bliksem, olie, stoom en rook.

  Voor zo ver ik weet is er bij ons maar 1 draak: de Crystal Dragon. Die ligt overigens ook al millennia te slapen. Volgens de legende is hij meegegaan toen Autochthon zich terugtrok.

  Als er van onze andere elementen ook nog draken bestaan, dan is de Ebon Dragon misschien wel de draak van het element Smoke (duisternis, corruptie, ziekte en verval). En ik geloof zelf, dat Smoke het Vitriol van Malpheas is. De Onderwereld lijkt me ook typisch een plek waar de draak van entropie woont.

 3. Ster schreef:

  Even wat speculatie, ik geloof dat er best veel overlap is tussen onze elementen en die van jullie. Ik kan mijn elementen in Creation ook gewoon oproepen, ze zijn daar dus wel aanwezig.
  – Metaal zit in overvloed in jullie Aarde;
  – Kristal zit ook in jullie Aarde, maar gedraagt zich als Hout;
  – Bliksem zit in jullie Lucht, bij ons heeft het juist veel affiniteit met Metaal;
  – Rook komt bij jullie uit Vuur, bij ons uit olie en metaal;
  – Olie zit in Hout en ook in Aarde;
  – Stoom is heel heet Water.

  Sommige van jullie elementen komen bij ons ook voor:
  – Vuur bestaat heel even als overgang van Olie naar Rook;
  – Water is koude Stoom, het corrodeert Metaal en geleidt Bliksem;
  – Lucht is heel dunne Rook, mensen en ratten hebben het nodig om te leven;
  – Aarde is bij ons geen echt element, het lijkt meer op grondstof: nutrient, roest, gruis, dode lichamen;
  – Hout komt bij ons helemaal niet voor.

 4. Ou'Al schreef:

  Ik weet niet heoveel oerkrachten er zijn en hoe die zich verhouden tot goeden en draken. Kunnen draken niet god achtige wezens zijn die toevallig een drakenvorm hebben aangenomen? Of zijn het de oorspronkelijke leiders van Elementals (zoals de vuur-elementalen die we zijn tegengekomen).

  Een zekerheid hebben we wel: Draken zijn volgens mij nog niet echt gezien in de Heilige Stad, maar volgens de verhalen zouden ze er ook niet geweerd worden

 5. Dyjab schreef:

  Ster, ik vind de manier waarop jij alles in je Autochtonian systemen en theoriexc3xabn probeert onder te brengen een beetje gevaarlijk. Autochton is gemaakt door xc3xa9xc3xa9n maker, die bovendien machinaal denkt. De schepping is door meerderen gemaakt, en er is een heleboel gegroeid. Ergens heb ik het gevoel dat er minder een systeem in zit. De schepping zit nu eenmaal niet zo ordelijk in elkaar.

  Door alles op jou bekende systemen te ‘mappen’ ga je allerlei vooronderstellngen maken die misschien helemaal niet kloppen.

  De enige wetmatigheden die ik over de Ebon Dragon vertrouw zijn de volgende:
  – Hij is heel erg sterk en machtig, dat blijkt uit het feit dat zijn aura nog steeds in de oproep-cirkel hangt.
  – Machtige wezens die in de onderwereld terecht komen (of het nu door dood of verbanning is) zijn onbetrouwbaar en extreem kwaadaardig. Hoe minder je met ze te maken hebt, hoe beter.

 6. Ou'Al schreef:

  Dyjab heeft een punt: cristal is niet een op een aarde, metafysisch is het heel iets anders. Hout, bijv afkomstig van bomen, is weer iets heel anders dan dezandkorrels (Waar de bomen wel weer in geworteld staan)

  Vergelijk het maaar met vuur en water: die brengen stoom voort, dit is procesmatig en een omkeerbaar proces, maar de analogie is dat het een uit het andere voort komt. Olie en vuur brengen smog/rook, dit is een onomkeerbaar proces. Een zaadje wat onkiemt in de aarde, en die aarde nodig heeft om te groeien en hout produceert, dit is een onomkeerbaar proces en net als rook een nieuw iets.

 7. Ster schreef:

  Uh ok, Dyjab heeft misschien gelijk over teveel systeemdenken. Hoewel ik het toch eens uitgebreid met Oe’al over elementen wil hebben. Voor ons acute probleem helpt het niet. Terug naar de basis:

  We weten dat Ebon Dragon in de onderwereld woont, regeert over de dodenstad Dis, genoeg kennis uit de first age bezit om deze centrale te bedienen en genoeg energie heeft om hem te activeren. En gezien het soort oproepcirkel valt hij eerder in de categorie ‘demonen’ dan ‘elementalen’.

  En we moeten nog een keer naar de onderwereld om zieltjes te redden. Ik hoop maar dat we hem daar niet tegen komen…

 8. Dyjab schreef:

  Misschien leidt zijn nieuwe bruid de Ebon Dragon af…

 9. Ou'Al schreef:

  Nou Dyjab…word jij daar blij van? In het licht van wie de bruid mogelijk is?

  En Ster, goed laten we het ooit eens over elementen hebben 🙂

  Ik heb weinig verstand van oproepcirkels: dat is het domein van Sluiers. Het enige wat ik mij kan voorstellen dat er een heftige oproepcirkel nodig is voor iets uit de onderwereld (wat het dan ook is). Ik kan me ook voorstellen dat als je contact wilt leggen met de elemetal dragons, een direct soort contact, dat je dan ook zulk soort cirkels kunt gebruiken…kijk maar naar de vorm en de grootte van deze: de tenzij de Ebon Dragon veel kleiner is dan zijn naam en faam doen vermoeden, past hij hier niet lijfelijk in.

  (off topic: er staat nu ook weer een d&d verslag online :))

 10. Dyjab schreef:

  Ou’Al, ik probeerde mer er met grapje vanaf te maken, maar ik zit er wel over te piekeren.

  Die bruid is wel mijn overgrootmoeder. En mijn keizerin.

  Als we haar bevrijden (gesteld dat we dat xc3xbcberhaupt kunnen), gaat ze de ‘beschaafde’ wereld weer regeren zoals ze gewend was. Willen we dat? (Al verwacht ik dat we daardoor wel enige invloed op haar beslissingen krijgen.)
  Maar kan ik leven met de gedachte dat ik een mens – een familielid zelfs! – in de klauwen van zo’n wezen achterlaat terwijl ik er iets aan kan doen?

  Allemaal ervan uitgaand dat wij de macht hebben om er iets aan te doen, wat ik me nog afvraag. Als het hxc3¡xc3¡r al niet lukte…
  de oudste, de meest ervarene, met onnoemelijke kennis, de machtigste van de dragonblooded!
  Aan de andere kant: als je alles nalaat wat je denkt dat je niet kunt, kom je nooit van je stoel af.

 11. Ster schreef:

  We zijn exalts. De vraag is dus niet of we het kunnen. Als je iets niet kunt, dan betekent dat niet meer dan dat je het nog moet leren. De vraag is of we het willen.

  Dat ze jouw oma is, dat brengt het opeens heel dichtbij.

  “De oudste, de meest ervarene, met onnoemelijke kennis”, dat was ze nog niet op het moment dat ze deze voetstappen achterliet. Ze was misschien net zo oud als jij nu bent, of jonger. En prinsessen van draken redden, dat is wat helden horen te doen.

  Zij heeft er voor gekozen een deal te sluiten met een draak – of mischien is ze gemanipuleerd door die ‘poppenspeler’. Je kunt wel zeggen ‘een deal is een deal’, maar voor hetzelfde geld had ze geen andere keuze. Ze stond natuurlijk onder grote tijdsdruk en ik weet ook niet of en zo ja, welke alternatieven er waren.

 12. Dyjab schreef:

  Overgrootmoeder, en het is niet alsof ik haar ooit ontmoet heb.

  Zoals jij het nu beschrijft is er geen twijfel mogelijk. Maar denk ook eens aan het gezichtspunt van Ma-Si, Diamondclaw of (vooral) Raine. Mij leren tolereren, een jonge dragonblooded direct van zijn opleiding, was al moeilijk voor ze.
  De keizerin heeft de koers van het keizerrijk tegenover solars en lunars de afgelopen eeuwen bepaald.

 13. Ou'Al schreef:

  Voordat we vergeten waar we het over hebben:

  The Ebon Dragon

  The Scourge of the Underworld, Emperor of Dis ‘Many tried, more have failed’, ‘De Deadlords gaan met een boog om The Ebon Dragon heen’

  Dat gezegd hebbende:
  Stel dat Ebon een Elemental Dragon is, een Yin variant van een Yin Yang cirkel: dan is hij krachtig en waarschijnlijk zelfs essentieel voor creatie.

  Maar stel ook dat hij GEEN elemental dragon is, maar een Yozi…wellicht een demon in de de hoedanigheid van een demon maar hij kan ook een ander soort Yozi zijn, eentje die de kooi van Malfeas heeft doen rammelen, die het voor elkaar heeft gekregen om Yozi’s uit hun opsluiting te laten komen…wat als zijn uitbraak er de reden voor is dat de Solars terugkomen…Sun vs Darkness. In dit laatste geval is het duidelijk wat hij is: een gedoodde primordial, wiens essentie in de Underworld terecht is gekomen en dan is het logisch dat de Deadlords hem links laten liggen; een yozi primordial, en geen ‘normale’ demon

  …en wat als The Scarlet Empress zijn tegenpool is…

 14. Ster schreef:

  Klinkt wel eng eigenlijk. Zeker als je bedenkt dat abyssals binnenstebuiten gekeerde solars zijn. Hebben de deathlords geprobeerd om alle solars te pakken te krijgen en is een deel ontsnapt? Of heeft Ebon Dragon de gevangenis kapot gemaakt en zijn de deathlords gaan ‘graaien’?

  Ander vraagje: die demonen waar wij tegen vechten, zijn dat yozi’s?

 15. Ou'Al schreef:

  De definitie van Yozi loopt een beetje uiteen, vandaar mijn vage benadering hierboven

  Volgens sommigen zijn het Levend opgesloten Primordials…volgens anderen zijn het oerkrachten die toevallig niat veel goeds in de zin hebben, die relatief parasitair door de wereld stappen en ‘leven van essence en wat hun corrupte lichaam dan ook nodig heeft. Feit is, dat de Yozis in verschillende sterktes voorkomen, de zwakkere Yozi’s, die opgesloten zijn geweest oa in de Heptagram en sterkere Yozis, de leiders van de zwakkeren wellicht

  Ik persoonlijk denk dat de demonen waar wij tegen vechten geen primordials zijn, noch Yozis in de zin van de hierboven uitgelegde variant. Maar een variant die hun oorsponkelijke vorm (de andere Yozis hadden een lichaam) zo goed als kwijt is geraakt (misschien omdat ze zich zo lang hebben verstopt, misschien ook wegens andere redenen) We weten dat ze zich maar tijdelijk kunnen manifesteren, dit itt de ‘normale’ Yozis.Ze hebben wel Yozi krachten, alleen sterker. MAW ik denk dat het Yozis zijn met andere ‘regels en specificaties’, krachtig in hun mogelijkheden, zwak in hun manifestatie. Ze zijn vrijwel zeker niet in de Malfeas (of waar dan ook) opgesloten geweest..misschien heeft het daarmee te maken.

  Het zou kunnen dat de Ebon Dragon de kooi van de Solars heeft stukgemaakt…maar mijn oorsponkelijke idee was dat de Ebon Dragon de kooi van de Demonen heeft stukgemaakt (waardoor ze weer opgeroepen kunnen worden) en dat DAARDOOR de kooi van de Solars is stukgegaan….maar dat is speculatie

 16. Ou'Al schreef:

  tenzij die twee kooien een en dezelfde zijn en de Solars zich erg misdragen voordat ze re-incarneren

 17. Ster schreef:

  Dat zou best nog wel eens kunnen. Als we de verhalen van de Immaculate Order mogen geloven waren de oude solars ongelooflijke klootzakken. Daarom zijn de dragonblooded ook tegen ze in opstand gekomen.

 18. Ou'Al schreef:

  Het was eigenlijk een speculatie, dat laatste…eentje waar ik niet met mijn hele gewicht achter sta overigens.

  En de Ebon Dragon…tja…first things first zou ik zeggen. Laten we eerst eens zielen en creatie redden en dan eens kijken of we nog iets willen doen aan Ebon Dragons. Maar wat denkt de rest hierover?

 19. Ster schreef:

  Ik wil jullie graag helpen om Creation (en zieltjes) te redden.

  Maar toch, Autochthon is en blijft mijn eigen god/wereld, mijn Maker, mijn vader. Als ik moet kiezen, en ik hoop niet dat het ooit zo ver komt … Ik hoop dat jullie dat begrijpen. Het is net zoiets als Raine en zijn familie. Maar dan groter.

 20. Dyjab schreef:

  Eerst de wereld repareren en de zielen redden. Die taak lijkt me groot genoeg voorlopig.

 21. Ou'Al schreef:

  Autochton helpen en de wereld redden gaat tot nu toe redelijk samen: we helpen autochton door door de wereld te trekken en de handelaars die we tegen komen te verwijzen naar Porto Libre en vandaar spullen door te sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s