Tussendoor avontuur aflevering 1

De Storyteller van onze Exalted spelsessies heeft een kort avontuur bedacht om tussendoor te spelen. We spelen dus enkele sessies geen Exalted, maar een ander spel van White Wolf: Mage. Niet te verwarren met het gelijknamige kaartspel.
Mijn karakter is kapitein Max, een Afghanistan veteraan, die daar in aanraking is gekomen met een geheime cultus van Mithras-aanhangers. Deze cultus is onderdeel van de Celestial Chorus, en dat is weer een van de negen tradities binnen de Mage Council. Max is een priester-magier, hij kan de natuurkrachten manipuleren (Forces 2) en de quintessence waaruit alles is gemaakt (Prime 2), en hij is zeer bedreven in het omgaan met de geestenwereld (Spirit 3). De andere spelers zijn : Hannibal, een techno-magier van de
Sons of Ether traditie, die ook in Afghanistan heeft gediend maar is afgekeurd met s5 ; N1c0, een meisje van een jaar of 20 die ook technomagier is maar dan van de Virtual Adepts ; en Janny, een Leidse heks van middelbare leeftijd die tot de Verbena traditie behoort. Max is door zijn mentor Lennart Singh, een tot sikh bekeerde jongeman, naar een grote villa gebracht. De anderen zijn ook op verzoek van de Council door hun mentoren naar deze plek  meegenomen.

De vier treffen elkaar in de wachtkamer en maken alvast kennis. Daarna worden ze door de butler naar de raadszaal gebracht. Achter een lange tafel zitten negen mannen en vrouwen. De leider van de Akashic Brotherhood is een keurige chinese meneer ; de Celestial Chorus wordt vertegenwoordigd door een akelig opgewekte christelijke jongeman die Zaro heet ; de leidster van de Cult of Extacy is de 30-jarige DJ Syphon ;  de Dreamspeakers worden geleid door een kalende rastafari van een jaar of vijftig ; voor de Euthanatoi zit er een strenge anorectische dame die met Durgha noemt ; de Order of Hermes wordt vertegenwoordigd door een zestiger in een driedelig kostuum die allerlei zegelringen met mystieke symbolen draagt en die een oud boek voor zich heeft liggen ; voor de Sons of Ether zit Ernst Jongejan van Gelder achter de tafel, een vriendelijke zakenman van begin 40 in een Armanipak ; de hogepriester van de Verbena is Polak, een kleine kalende zonderling in een soort fantasy outfit die de spelers sjagrijnig aankijkt ; en de Virtual Adepts worden geleid door Collateral, een bleke, magere jongeman in een slechtzittend kostuum.
De butler zegt: "De cirkel van magiers heeft besloten in al haar wijsheid dat jullie een cabal gaan vormen. Dit om de samenwerking tussen de tradities te bevorderen. Voor de opdracht die jullie meekrijgen om een eenheid te gaan vormen … wat meestal niet lukt … zal ik het woord geven aan de leidster van de Cult of Extacy."
Dj1 Syphon staat op en zegt: "Dag mages," ze kijkt op haar blaadje en gaat verder: "welkom in de Council. Jullie hebben het recht om nee te zeggen, maar dat heeft natuurlijk wel consequenties. een leuke eerste op dracht om te kijen of een cabal op deze grondslag wel haalbaar is. Probleem: een jongen van 12 is een paar dagen geleden gestolen uit onze Ashram, een leerling van de sfeer van Time.

Onze vragen worden door de Council helemaal niet op prijs gesteld. Vooral de Verbena en de Euthanatos reageren erg onaangenaam. We moeten het zelf oplossen en het is duidelijk dat lang niet alle leden van de raad het initiatief op prijs stellen. N1c0’s mentor, Y3ll0 Flux, legt uit dat er een groot gebrek aan humor in de Council is. En Durgha is een hele kwaaie, de baas van een moordenaarscultus. Hannibal’s mentor, ene Ernst-Jan, vertelt hem dat de Council speciaal om een Son of Ether heeft gevraagd en dat ze hem maar hebben afgevaardigd, om de hoofdtak van de traditie een poets te bakken. En Kari, de jonge mentor van  Janny, zegt dat hun Poolse avondpriester alleen gevoel voor humor heeft als hij teveel gedronken heeft. Het idee van onze cabal, was afkomstig van de Akashics.

Max probeert de jongen te zoeken met een kristallen bol. Bola_de_cristalEven ziet hij een spoor dat naar het Zuiden gaat, maar dan stuit hij op een blokkade. Ze gaan naar Amsterdam. Daar is de ashram snel gevonden, het is een of ander new age centrum op de wallen. We worden binnengelaten door Eva, een studente theologie met skatekleding en gemilimeterd haar. Ze leidt ons langs de facade van chinoiserie, de vage therapieen en het new-age gedoe naar het achterhuis. Onderweg zien we maar een paar echte mages, junkies en meditatietypes. Het achterhuis is het echte sanctum en het heeft serieuze magische schilden. In een vergaderzaaltje beschrijft Eva het jongetje, Bram. Hij is autistisch en hij woonde hier net anderhalve maand. Ze weten niet hoe hij Awakened is. Hij is gevonden in de Bijenkorf. Drie dagen geleden is hij midden in de nacht verdwenen. Ze laat ons de kamer van Bram zien. Het slot van zijn deur lijkt te zijn opgeblazen en de buitenmuur is net opnieuw gemetseld, want daar was ook met een explosief een gat in geblazen. Ze laat zich ontvallen dat Bram een ‘wees’ is, iemand die spontaan ontwaakt is en tot geen bekende traditie behoort. Waarschijnlijk is hij een Hollow One. We gaan naar de leidster van de Cult of Extacy. Sy draait een dansfeest in een nabije kelder. Het vreemde is dat iedereen daar zijn eigen muziek hoort.

Ons wordt verteld dat Bram ook iemand die op hem moest passen en er op het einde bij was, maar die is gedrogeerd. Als we die man, Volco, willen onderzoeken, ontdekt N1c0 een tweede bewustzijn ter hoogte van zijn buik. Daar blijkt een apparaatje te zijn ingebouwd wat zijn geest afsluit. We proberen er wat aan te doen met fatale gevolgen. De chip explodeert en Volco sterft. Iedereen is geschokt, maar als officier is Max gewend om  onder dit soort omstandigheden beslissingen te nemen. Hij roept de geest van Volco op en vraagt of de rookmachine aangezet kan worden zodat die zich kan manifesteren.
Peepingtomghost2Het spooksel is woedend en niet helemaal rationeel. Hij raaskalt over injectienaalden en bloed prikken. Uiteindelijk weet heks Janny tot hem door te dringen. Als we beloven om hem te wreken, dan wil hij ons vertellen wat hij weet. Het is gedurende zijn wacht gebeurd, hij moest op Bram passen. Dus beloven we Bram te helpen en de dader te doden. Dan is het goed. Er was een meisje, Kimberly, een Hollow One met peroxide haar en iets te strakke trui en broek. Ze was 1m75 en sprak met een leids accent. Ze kwamen elkaar tegen in Cafe De Roos. Ze heeft hem verleid, ze hebben gefeest en gedanst, ze heeft hem de standaard vragen gesteld en toen heeft hij haar over Bram verteld. "Het was alsof ik steeds stemmen hoorde in mijn geest. Dat leidde verschrikkelijk af. En waarom wil iemand een jongen hebben die continu in de toekomst leeft?" Bram heeft een gave en die kan hij niet uitzetten. Max weet, met veel moeite, de geest weer tot rust te brengen, maar hij maakt zich ernstige zorgen. Dit is een potentiele spekter.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

4 reacties op “Tussendoor avontuur aflevering 1

 1. GobboE schreef:

  ah kijk, toch nog een verhaaltje 🙂
  leuk. Ik heb de vorige gemist, want dat is een aangename onderbreking van de werkweek (daar ik het meestal op het werk lees) 🙂

  Het is bijzonder handig om in je hoofd te houden wat er allemaal is gebeurd. Vandaar dat ik het vermelde dat het niet op het internet stond en daarmee dus wat meer aandacht gaf aan een samenvatting en daar nog dingen aantoevoegde, zoals een hernieuwde omschrijving van de mages counsil.

 2. ellahir schreef:

  En nu is het stukje ook af. Deel twee volgt binnenkort en ik moet ook nog een verslag van de Gouden Vlam. En ik moet verder schrijven aan mijn verhaal… (0_0)

 3. GobboE schreef:

  Drukdruk 🙂

  tja, veel succes 😉

 4. destanie schreef:

  EEN ECHTE GEEST???!! 😮 COOL!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s