Jongens opgepakt voor mishandeling om internetspel

Dit bericht stond op nu.nl:

 

LEEUWARDEN – Depolitie heeft vrijdag twee jongens van 14 en 15 jaar uit Leeuwardenopgepakt voor het mishandelen en bedreigen van een 13-jarigeplaatsgenoot. Dat meldde de politie maandag.
       

Het slachtoffer had bij het internetspel Runescape een grote account opgebouwd. De twee verdachten speelden ook Runescape en wilden die account hebben.       

Overstag

Toen ze het slachtoffer donderdag in Leeuwarden op straat tegenkwamen,namen ze hem mee naar het huis van een van de verdachten. Daar sloegenen schopten ze de 13-jarige jongen en bedreigden hem met een mes tothij overstag ging en zijn account afstond.

Beide verdachten hebben de mishandelingen en bedreiging bekend.De Friese politie zegt dat de zaak in Leeuwarden niet op zich staat eneerder ook elders in het land bedreigingen en mishandelingen naaraanleiding van spelletjes op internet zijn gepleegd.

Anoniem

De politie zegt zich zorgen te maken vooral omdat de jongereninternetten zonder controle van ouders of scholen. "Jongeren hebbenzich deze wereld helemaal eigen gemaakt, veel ouders lijken de boot tehebben gemist. De indruk bestaat dat jongeren strafbare feiten op hetinternet nog gemakkelijker plegen dan in de ‘echte’ wereld. Het gebeurtanoniem en hierdoor gaan jongeren gemakkelijker over hun grenzen",aldus de politie.

 

(c) ANP

Dit bericht is geplaatst in Losers.

2 reacties op “Jongens opgepakt voor mishandeling om internetspel

  1. GobboE schreef:

    sneu…heel sneu

  2. ellahir schreef:

    Ja, ik werd er ook een beetje ziek van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s