Kleine genoegens

"Het zijn de kleine dingen die het doen". Het is een overbekende platitude, en ik ben vergeten welke volkszanger het zong. En toch … platte waarheden hebben soms de neiging om op onverwachte momenten heel erg tot je door te dringen.

Ik ben op vakantie in Praag. Dat is een mooie stad, maar heel erg toeristisch. De architectuur is overweldigend, allemaal prachtige middeleeuwse synagoges, renaissancekerken en jugendstil hoogbouw. De stad is zo adembenemend mooi dat het je eigenlijk te veel wordt. En dan kom je opeens in een klein parkje waar allemaal fruitbomen groeien. Het heet Vojanovy Sady , het is in de 13e eeuw aangelegd en hoort sinds de 17e eeuw bij een Karmelietessenklooster.

05

Het verbaasde mij hoe gelukkig ik werd van het eten van een zelfgeplukt appeltje.

2 reacties op “Kleine genoegens

  1. GobboE schreef:

    misschien is dat een teken dat je het te druk hebt gehad en dat je wat meer tijd voor rust en voor jezelf moet nemen???

  2. ellahir schreef:

    Dat zou best nog wel eens zo kunnen zijn, Gob. Ik word helaas ook een dagje ouder 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s