Statistieken

Er zijn van die statistieken die web-log.nl voor je bijhoudt. Die kun je bekijken en dan krijg je een grafiekje in fraaie tinten te zien. Ik blog nu een jaar en af en toe kijk ik daar op. 

GraphphpWat blijkt, de laatste paar maanden heb ik per dag tussen de 40 en 80 unieke bezoekers. Het lijkt zelfs toe te nemen. Dat verbaast en vleit me, en baart me toch ook best wel zorgen. Als al de mensen die op mijn blogjes reageren drie keer per dag vanaf een verschillend IP adres inloggen, dan nog kom ik niet aan deze aantallen.

Jullie zijn allemaal heel erg welkom hoor. Maar ik word er wel een beetje onzeker van … Wie leest mij ? Wat vinden jullie zo leuk aan mijn weblog ?? Wat kan beter, wat kan weg?

Aan wie dit leest, daarom de vraag: zet alsjeblieft wat over jezelf, je wensen en je dromen in mijn gastenboek.

7 reacties op “Statistieken

 1. GobboE schreef:

  een gedeelte van deze unieke gebruiekrs zijn web-robots die het internet afstruinen de goede zijn die van search-engines die hun database updaten…die hebben meestal een vast ip-adres en tellen dus maar als 1 bezoeker per keer…de slechte zijn spam dingen die zoeken oa naar e-mail adressen om spam naar te sturen, die genereren ook steeds een ander (meestal niet bestaand, soms wel) ip-adres.

 2. Don schreef:

  Volgens mij klopt er niet veel van. Ik kom op bijna 400 unieke bezoekers per dag en dat al maandenlang, ook al gaan er weken voorbij zonder enige reactie. Dat lijkt me toch geen realistische raming. Ik denk dat alle bezoekjes van zoekmachines en spiderbots ook meegeteld worden. En als die alle pagina’s meerdere keren per dag langslopen op zoek naar veranderingen, kom je zo aan een enorme statistische score.

 3. ellahir schreef:

  Da’s nou jammer voor mijn ego. Maar enfin, we houden de moed er in en bloggen stug door.

 4. Don schreef:

  Sorry, ik wilde je tere ego natuurlijk niet kwetsen. 😉
  En misschien heb ik het wel mis en krijg je echt zoveel bezoek. Dat zou wel leuk zijn, want ook ik heb dan een hele schare fans die ik nooit zal kennen.

  Hm, sombere gedachte eigenlijk…

 5. ellahir schreef:

  Ergens in de virtuele ruimte zwermen virtuele botjes rond, op zoek naar menselijk contact. Ze bezoeken websites en blogjes in de hoop op een persoonlijke respons. maar nee, als robotje word je natuurlijk nooit serieus genomen. Jammer eigenlijk. Zo worden ze nooit sentient … 😛

 6. feex schreef:

  Ik kom hier ongeveer 1x per week ?voorbijsurfen om te zien wat je hebt ‘opgedoken’.zet er soms wel een reactie neer, zoals nu, mijn surfgedrag is wel veranderd sinds ik begon.
  Nu lees ik per x minstens 5 logs regelmatig door waar ik op reageer.

 7. ellahir schreef:

  En nu is het weer zoals normaal, tussen de 15 en 35 mensen per dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s