Malle droom

Ik heb wel eens vaker dat ik er van droom na een rollenspelsessie. Maar dit is de eerste keer dat het niet direct erna was, maar met enige dagen tussenruimte. Wat ik bovendien normaal ook nooit heb, is dat ik in mijn droom niet mezelf anno nu was. In mijn droom van vannacht was ik Mio, ik was zeven en voelde me ook echt zoals ik zelf was op mijn zevende.

SlimarmorWe waren met een aantal kinderen in de Tower of London ingebroken en Simon (die in het roillenspelavontuur door de spelleider gespeeld wordt) had het harnas van Hendrik VIII gestolen.

Hij zei dat hij daar wel twee harnassen van kon maken voor kinderen en dat deed hij ook. Die wegen natuurlijk ieder zeven kilo en ik ben sterk genoeg om er een aan te doen.

Dus ik krijg zo’n kinderharnas. Simon heeft het gevoerd met hetzelfde spul als waar skilaarzen mee gevoerd zijn, dus het metaal schuurt niet tegen je huid. In mijn droom haken alle stukken netjes in elkaar tot een naadloos pantser.

Als ik hem aan heb, blijkt Simon een fout gemaakt te hebben, want er zijn inderdaad geen naden en ook geen sluitingen. Dus ik kan hem niet meer uittrekken. Maar dat is volgens hem niet erg, want je kunt er gewoon kleren overheen aandoen. Alleen gaat het na een paar weken wel stinken.

Is er een droomduider in de zaal?

6 reacties op “Malle droom

 1. Don schreef:

  Hahahaha.
  Ik ken je inmiddels wel een beetje, Ellahir, en volgens mij heb je de afgelopen weken je hoofd gebroken over de vraag hoe je het in ons verhaal voor elkaar gaat krijgen om een harnas te verkrijgen. je hebt immers ontegenzeggenlijk een harnas-fetish, want bijna al je spelkarakters lopen erin rond. ๐Ÿ˜€ In je droom heb je de oplossing gevonden: ga naar een museum en laat Simon een harnas maken. Hahaha, maar je onderbewustzijn is wel bekend met de regel dat elke gift ook een keerzijde heeft en je kent mij (als storyteller). Dus de kans is inderdaad groot dat er iets mis zal zijn met het harnas. ๐Ÿ˜‰

 2. ellahir schreef:

  Dat moet het wel zijn, ja. ๐Ÿ˜€

  Ik: “En hoe doe ik hem weer uit?”
  Simon: “Oeps, vergeten. Nou ja, niks meer aan te doen.”
  “Maar je valt vreselijk op in zo’n harnas!”
  “Nee hoor, hij zit zo strak dat je er gewoon je kleren overheen aan kunt doen. En bovendien, niemand let er op wat kinderen aanhebben.”
  “En gaat het niet stinken op den duur?”
  “Ja, dat wel.”
  “Oh … En wat nou als ik nou groter word?”
  “Ja, dat moet je ook niet doen.”

  En toen ging de wekker.

 3. Inez schreef:

  Maar voor een echte harnas-fetishist is het toch geen nadeel dat het harnas niet uit kan? Dus als keerzijde valt het nog wel mee.

 4. GobboE schreef:

  hmmm…en wat als het inhoudt dat je je gewoon wat teveel (bewust of onbewust) hebt bezig gehouden met roleplay? ๐Ÿ˜‰

 5. ellahir schreef:

  @GobboE: Te veel roleplay? Kan dat?

 6. GobboE schreef:

  mwoach ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s