Kruistocht in spijkerbroek

Kis_wall2_800x600Gisteravond zijn we naar Kruistocht in spijkerbroek geweest. En daar heb ik geen spijt van. Je moet je verwachtingen natuurlijk niet te hoog leggen. Sombogaart is een prima regisseur. Maar het blijven kinderfilms die hij maakt. Abeltje heb ik gezien, en van Pluk van de petteflet alleen voorstukjes. dan is dit echt een film voor een ouder publiek. De hoofdpersoon is vijftien en dat lijkt me ook de leeftijd waarvoor de film is gemaakt. Maar ook voor een volwassene is hij nog prima te pruimen.

Ik had al gelezen dat Kruistocht een open einde had. Gelukkig was het toch anders dan ik op grond van de recensies had verwacht. Het is ook duidelijk geen hollywood productie. De oude stadsmuren zien er bijvoorbeeld nogal nep uit. En er zijn nogal wat dingen in het verhaal veranderd. Zo miste ik Dolf’s taalproblemen. In de film spreekt iedereen Engels. Dat is wat onwaarschijnlijk. Ze hebben voor Engels gekozen om hem in Amerika uit te kunnen brengen. Daar schijnt men de film overigens wel te willen hebben, maar ze hebben daar dan weer een probleem met de titel.

Maar goed. Het is prima geacteerd en een leuke verfilming van een goed boek. Al met al kan ik hem aanraden.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

12 reacties op “Kruistocht in spijkerbroek

 1. Annis schreef:

  Dat vind ik leuk om te horen want ik had er eigenlijk wel zin in om te gaan kijken maar vreesde ergens dat het toch teleurstellend zou zijn.

 2. factor x schreef:

  Dat boek heb ik stukgelezen…
  Maar de film weet ik niet zeker of..
  Thea Beckman was een goede schrijfster..

 3. GobboE schreef:

  ik weet nog niet zeker of ik hem in de bios ga zien, maar wellicht wel eens op dvd…

 4. Annis schreef:

  @Gobboe: Als er ridders in beeld komen dan moet je ‘m altijd in het groot zien.

 5. ellahir schreef:

  Sorry Annis: “They ran out of knights…”

 6. Annis schreef:

  Nee hxc3xa8? Maar ze gaan toch nog wel ergens vechten mag ik hopen?

 7. ellahir schreef:

  Ja, het is een kinderfilm dus er wordt natuurlijk wel flink in geknokt en gemoord.

 8. Annis schreef:

  Okxc3xa9, gelukkig maar, anders had ik mijn kids nog thuis kunnen laten ook…

 9. GobboE schreef:

  dat is leuk…maar vloeit er ook bloed???

 10. ellahir schreef:

  Of er bloed vloeit?
  De kinderen smeren zich er mee in! 🙂

 11. Annis schreef:

  Toppie! Dan mag ik toch ook wel aannemen dat ze mekaar ook nog opvreten?!

 12. Yo! schreef:

  Zo te lezen een zeer kindvriendelijk en pedagogisch verantwoorde film.

  Ook voor mij geldt dat het xc3xa9xc3xa9n van de weinige kinderboeken is die mij scherp is bijgebleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s