Lijsttrekkers

Wel, de kiezers hebben gesproken. Of je nu links of rechts bent als partijleider, dat lijkt niet meer zo belangrijk. De ‘grote partijen’ hebben er allemaal van langs gehad. Blijkbaar vind de kiezer het toch niet zo belangrijk wie de ander in een debat het vaakst in de rede kan vallen.

Maar juist wie een uitgesproken mening had en daar aan vast hield, die heeft gewonnen: de inmiddels ‘oude staatsman’ Marijnissen van de SP, de wat verlegen Rouwvoet van de CU, de bekende Nederlanders van de PvdD, en zelfs die ijdeltuit van Wilders.

Ik hoop dat de politici hiervan geleerd hebben. Maar ik ben bang van niet. Bos en Balk zullen mekaar vast en zeker vliegen blijven afvangen en de toon van de debatten zal waarschijnlijk steeds akeliger worden, in de hoop toch maar weer terug in de gunst der kiezers te komen.

4 reacties op “Lijsttrekkers

 1. GobboE schreef:

  politici? iets leren…?
  neeeehhhhhhh? toch?

 2. factor x schreef:

  Niet zo negatief GobboE!ze leren hun gezicht in de plooi te houden,mensen uitmelken/voorliegen, een olifantshuid te creeeren,onderhandelen over hun eigen hachje,handjes schudden en belastinggeld uitgeven.
  Noem dat maar niks…

 3. Annis schreef:

  Blijkbaar is Nederland nog steeds boos en uiten ze dat in extremen. Als politici nu gaan denken dat extremiteiten lonen dan hebben we inderdaad een probleem. D66 heeft gewoon gelijk; het hele politieke stelsel moet anders maar wie weet nog dat zij daar mee bezig waren? Zij zelf in ieder geval niet meer na al dat geregeer.

 4. ellahir schreef:

  @ Annis: Je hebt groot gelijk, regeren is inderdaad slecht voor je idealen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s