Het Boek

Spellbook

In sessie twee heeft de groep Exalted een boek buitgemaakt. In dit boek staat een verslag van de tijd voor de First Age. Er staan verhalen in over hoe de schepper engelen maakte. In eerste instantie is er sprake van een god, later in het verslag zijn het er drie. Er wordt verhaald hoe sommige engelen in opstand kwamen en hoe daar een oorlog van kwam. De opstandige engelen werden demonen. In de strijd delfden de demonen uiteindelijk het onderspit en zij werden gevangen gezet in de hel.

Het boek gaat verder met een tweede strijd, heel, heel veel later. Enkele demonen zijn uit de hel ontsnapt en er komt opnieuw oorlog. Ditmaal loopt het beter af. De poorten van de hemel en de hel worden geopend en er wordt vrede gesloten. Veel van de demonen verzoenen zich, maar niet allemaal. Wie zich niet aan de kant van de hemel  schaart, wordt opgespoord en wederom gevangen gezet. Dit worden de latere yozi’s. Maar een paar hebben zich zo goed verstopt en blijven op aarde: de Earthbound. Ze zijn inmiddels oeroud, ongelooflijk machtig en volledig chaotisch. Sommige van hun projecten zijn goed voor de mensen, sommige heel kwaadaardig, maar de meeste zijn eigenlijk alleen maar totaal onbegrijpelijk. Er is een dynamisch evenwicht tussen de earthbound onderling en tussen hen en de krachten van het goede, de dragonblooded en andere exalted.

Dit boek gaat over zes earthbound, ieder heerst over een enorm gebied: Ravana heeft als titel la dame du mal, ze heerst over het Iberisch schiereiland. De andere vijf zijn: Ammaran the president of nowhere, in Noord Amerika; Lilithu the lady of the seas, in de Zuid Atlantische oceaan; Mardero the monarch of mutilation and duke of disease, in Oost Afrika; Barakata the lady of spirits, in Zuid Amerika en Zethar the king of loneliness in Oost Azie.

Wat we verder uit het boek opmaken, is dat de essenties van Solars en andere exalted bestaan uit ‘gewiste’ demonen. Demonen van wie de persoonlijkheid en het geheugen zijn vernietigd zodat alleen de pure, eeuwige goddelijke essentie waar ze uit gemaakt waren overbleef. Sommige andere exalted zijn de afstammelingen van nephilim, half mens, half engel c.q. demon.

En wel leren dat de drie krachten wyld, weaver en wyrm heten. Alledrie zijn nodig voor een schepping. Als er een ontbreekt krijg je stagnatie of verval. Terwijl hij dit leest bedenkt Ster dat dit dan waarschijnlijk mis is met Autochthon. De weaver en de wyrm zijn overduidelijk aanwezig, maar er is geen wyld in de Maker.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Eén reactie op “Het Boek

  1. GobboE schreef:

    Het boek van Ravana, ja het is goed dat jullie dat boek hebben, kan nog nuttig zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s