Geschiedenis van het internet

Stone_age_computer

(Mathilde Mupe’s stone age computer)

XS4ALL geeft sinds kort zijn gebruikers de mogelijkheid om zelf wiki’s te maken. Zelf geven ze het goede voorbeeld en er is onder redactie van Karin Spaink een wiki geopend voor de geschiedenis van Hack Tic en XS4ALL. Het is de bedoeling dat daar een boekje uit voortkomt over de geschiedenis van het internet in Nederland. Natuurlijk verricht ze hiernaast historisch onderzoek aan bronnen en heeft ze interviews met de bekende oprichters en grote namen. Maar zo’n wiki is juist ideaal voor het onderzoek naar zeer recente geschiedenis, omdat iedereen gevraagd en ongevraagd input kan geven. Ook degenen die ooit actief waren, maar indertijd in de marge verdwenen zijn, kunnen hier hun visie op de gebeurtenissen kwijt. Er kunnen foto’s geplaatst worden waarvan niemand wist dat ze bestaan. Anecdotes kunnen worden verteld, en ook oud zeer opgehaald dat door ‘the powers that be’ liever vergeten was. Ik ben er zelf natuurlijk helemaal niet bij betrokken geweest, behalve als bezoeker van feestjes van de Hippies from Hell, maar ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Dit bericht is geplaatst in Helden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s